Протестът в кадър: Ден 34

Отново блокирани кръстовища в няколко града в страната
Обновена: 11 авг 2020 21:20 | 11 авг 2020 20:00, Петя Славова
320

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Демонстрациите в столицата и страната продължават вече 34-и ден. В София остават блокирани кръстовищата на "Орлов мост" и бул. "Цар Освободител". Към сградата на МС летят домати и яйца.

Палатковият лагер на Майките от "Системата ни убива" се премести от Ректората при булевард "Дондуков".

 "Когато ние погледнем очите на нашите деца, техния поглед ни подсказва какво трябва да правим ние. Правилното беше да подаде оставка, изненада ни неприятно и това е нашият отговор", каза Нели Димитрова от "Системата ни убива" пред БНТ.

От другата страна - в палатковия лагер на жълтите павета на площад "Независимост" - книгите, събрани да подкрепят барикадата.

Още по темата

 "Решихме да поемем тази инициатива, да знаят бъдещите управници, че трябва да са прочели повече от една книга и да бъдат по-широко скроени относно културата на това общество", обясни Николай Димитров.

И в другия край на барикадите - в Орловия град започват просветителска дейност - Лятна школа за Малките Орли.

"Засега оставаме тук, но обмисляме и други варианти. Обмисляме по-решителни действия, тази политическа криза не може да продължава вечно", каза Валентин Митов.

Въпреки че през деня е оставен коридор за преминаване на линейките през барикадата на Орлов мост, движението през нощта се затваря изцяло, а автомобилите със специален режим трябва да ползват обходния маршрут. Тактиката е предприета в отговор на полицейската акция от миналата седмица.

В същото време Арман Бабикян коментира на брифинг сред протестиращите за процедура за изпълнител за изграждането на ТОЛ система в България. По думите му, е била избрана австрийска фирма, която е трябвало да изгради система за 7 месеца, след което са се провели тестове в продължение на 12 месеца. Компанията обаче не била готова. АПИ не глобила изпълнителите, а сключила анекс, с който опрощавала 60% от задълженията по този договор.

Демонстрации се организират и в други градове в страната. Във Варна протестиращи отново блокираха кръстовището пред Общината, предава БНР. От снощи палатковият лагер в града отново е на пътното платно пред общината. Шатри, палатки и столчета стоят в центъра на кръстовището.

В Плевен за втори път се организира протестно автошествие. Участниците в него преминават през централните улици и кварталите на града с искане за оставки на правителството и главния прокурор. Със звукови сигнали и развети знамена участниците преминаха през централните улици и кварталите на града.

Демонстранти се събраха и в Пловдив. Шествието тръгна към 19 часа от общината. Очаква се да се подготви поредния мащабен протест за четвъртък, когато може да има блокирани ключови кръстовища в града, както и да се построи палатков лагер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
17
 
! Отговори
За 187 преди 3 години
Черепчетата са само един вид - лузъри...
150
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако кажа, че протестирам и пребия някое черепче, нося ли отговорност? Нали правото на протест е над всчики права?
149
1
 
21
 
! Отговори
До181 преди 3 години
А скоро оставки няма да има, станахте скучни и безлични, прибирайте парцаляка ще се видим до година март.
148
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По Нова се загледа в отговора на Хр.Иванов. Доста афектиран ми се видя,а и отблизо забелязах, че носа му е крив.Сам се урочаса, подведе го самодоволството му,не знам кой му вкара мухата за премиерски пост.Такъв мишок...
147
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия бали сено на шумкари ли се правят. Остава да взривят някой мост и да минат в нелегалност и да чакат Червено-Черепната армия да дойде.Пълен Цирк!
146
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама герберското тролене вече едно такова измършевяло,завалийките горките и те веки усещат края,няма страшно бре хора и без подаянието на вожда ще оцелеете някак си!
145
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Маджо ми е най интересно, тъй като дойде с най малко 5 Жипа, плюс снайперисти, за дело в съда ставаше на въпрос :) Съдийката е направи накрива с 2 думи и си тръгна тържествено....:) Не знам как си мислите че е срещу Бокича :)))) Направи ми впечатление, че дори държавни глави нямат такава охрана, но само Бойко, той е слънцето и водата за народа ;0
144
1
 
6
 
! Отговори
Умно село преди 3 години
След декларация на адвокати,дойде подобна и на професори,доценти и асистенти.Явно и там има желание на низшите да искат оставките на шефовете-академици!Последните в боя,вече Първи в строя.....
143
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимка 1 тези хора на слама ли са се натръшкали ?Много пюсюранска работа бе спонсорите не дават ли поне по една табуретка..
142
1
 
18
 
! Отговори
Метежът на олигарсит преди 3 години
Се провалиДа живее България!Време е за разправа с метежниците!
141
15
 
2
 
! Отговори
БСП преди 3 години
ГЕРБ е политически труп. Минало.Един лош спомен. Приемете го. Идва времето на БСП и благоденствието и просперитета на Българския народ!
140
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не се изпокрил просто всеки си кара отпуската...Без премиера ,някой са пристрстени към властта!
139
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееее, пуснах малко фандък и вие нападате...хахаха. Бокича е олицетворение на това, което не може да бъде един министър-председател, най-високия пост в държавата.Виждате че Гешев се изпокри, Бокич приказва колкото да не заспи а големия му кошмар Радев мълчи...хаха Почти имаше рима, здраве да е !
138
1
 
9
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Протестирате, протестиращи, но не правете такива глупости! И махнете изображението на Бойко с ореол, залепено за кофата за ***!
137
0
 
15
 
! Отговори
Катуни и кратуни преди 3 години
Как сте кратуни в катуните? Върви ли пиенето, хапнахте ли пици Фор Маджо, блъскате ли картите, селфита на макс с нереализирани "водачи" и всякакви други комплексари? Искаме още на живо от катуните...няма нужда от "господарите"..хаха...голям смях е...
136
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко, първа снимка си е направо кърт ач на миФки.Конгратилейшън за оператора, както би казал Баце.
135
16
 
3
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Няма смисъл да се хабите Герберски ***.Утре господаря ви си тръгва.. завинаги!!Всичко свърши! България победи!
134
3
 
15
 
! Отговори
Измет преди 3 години
Събрани от кол и въжи ***, всеки с комплекси да доказва какъв уникален човек е . Възстанник от Орлов град. Ей туткуни , махнете се , използват ви, ***, използвайте ги тез глави.
133
3
 
15
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До протестиращите на Орлов МостКолко сте жалки, протестиращи, въпреки че сте си в правото да протестирате, вие в протеста се отнасяте кощунствено към Християнските символи и светини! Как не ви е срам! До такава степен сте пропаднали, че с изключително безсрамие и наглост сте сложили и залепили плакат с изображение на икона на кофа за ***! Засрамете се и махнете изображението от коша за отпадъци!
132
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тримата *** и Черепа нямат вече пари да плащат по 50лв, но призовават всички пенсионери с малки пенсии да подкрепят каузата им на доброволчески начала.