Седем в ареста след спецакция в карловски села

В полицията са разпитани 22 за битови кражби
11
Седем в ареста след спецакция в карловски села
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Седем лица са задържани при специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност и съхранението и търговията на акцизни стоки без бандерол в карловските села Розино и Христо Даново, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата в Пловдив.

В акцията, преминала под наблюдението на Окръжна прокуратурата - Пловдив, са участвали служители на ОД на МВР - Пловдив, РУ - Карлово, Специализирани полицейски сили и сектор "Пътна полиция".

Проверени са 134 лица, 121 броя моторни превозни средства, съставени са 26 акта за установяване на административно нарушение и 28 фишове по Закона за движение по пътищата.

Задържани са седем лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. В РУ на МВР- Карлово са доведени 22 лица с криминални прояви, свързани с престъпления против собствеността. Образувани са шест бързи производства, като пет от тях са за държане на акцизни стоки без бандерол - нарязан тютюн, както и едно бързо производство за притежаване на голямо количество пиротехнически изделия без съответното разрешение.

В търговски обект в с. Розино, служители на РУ - Карлово, установили, че в помещението се съхраняват без разрешение голямо количество пиротехнически изделия - общо 5 298 броя или 102 броя римски свещи и 5 196 пиратки от различни категории, Собственикът е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Силна е борбата с престъпноста - по анонимен сигнал от разузнаването са хванали - 3 кила незаконно сварена парцуца от джанки
7
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Да дойдат у Костинброд на ул. Охрид 9 да видят какво е нелегален алкохол. Кво ни занимават с кокошкари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сбъркана е системата, По селата трябва да се обикаля редовно с цивилни патрулки, ще хващат много нарушения, а и хората ще се научат че винаги може да ги избоцат
5
2
 
5
 
! Отговори
Старецът преди 3 години
към 4. Недей да си ироничен! Да, това е победа за Гешев. Но в никакъв случай не е "пирова победа"! Той още дълго ще воюва срещу конвенционалната престъпност, само че в ограничен мащаб. Докато ни освободи от тази чума, наречена конвенция ... Или нещо подобно.... Забравих го
4
0
 
9
 
! Отговори
Съсед на Левски преди 3 години
Голям успех на Гешев, той е ръководел операцията home oficce, от къщи и в резултат цели 7 души са задържани, плюс магазинера! Дали пък той не се е готвел от тези пиратки да прави молотовски коктейли и да се бори против властта? Дръж ги Гешев, поне 48 часа и тогава ги пускай! Ако има начин, без свидетели, на всеки по един шамар и след това един ритник! Всъщност Карлово не беше далеч, защо не изпрати някое прокуроче от Специалната? Да си поговори с кметът! Или вече го оправдаха за кражбите?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо тормозят тези доблестни граждани, това са хирурзи, лекари, учители ... ооооо чакай всичките шведи са за затвора
2
3
 
11
 
! Отговори
Ross преди 3 години
Браво на полицията и каскетурата. Хванали пакет нарязан тютюн и кутия с пирати. Ашколсун !!!!!А чекмеджето с пачки евро и злато не за белязали .Оти така бре другари милиционери 😆😆
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари, време е да прочетем с патос, ода за юриста завършил пуца за милиционери, от гешовия род.