Времето: Дъжд и гръмотевици в Западна и Централна България

По Черноморието ще е предимно слънчево
19 авг 2020 07:50, Анисия Иванова
3
Времето: Дъжд и гръмотевици в Западна и Централна България
Снимка: Pixabay

Дъждове в Западна и Централна България, а над източните райони предимно слънчево ще е времето днес.

През днешния ден облачността ще е променлива, често значителна на много места в страната. В Западна и Централна България валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици.

Над източните райони през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

Според прогнозата на НИМХ максималните температури ще са от 24° – 26° в северозападните райони от страната до 30° – 32° на изток. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи, но до полунощ ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб вятър от югоизток, след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималните температури ще са 26° - 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Преди обяд над масивите от Западна, а след обяд и над Централна България облачността ще е значителна. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 13°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Идеално е за плаж.
2
4
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До 1Нали са им купили палатки бей, кво ги жалиш
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И времето е срещу метежниците!