Кв. "Аспарухово" на протест с искане за ремонт на моста

С години жителите на варненския квартал чакат реконструцията
8 сеп 2020 13:31, Ния Христова
31
Кв. "Аспарухово" на протест с искане за ремонт на моста
Снимка: БГНЕС
Жители на варненския квартал "Аспарухово" планират да излязат на протест с искане да бъдат отпуснати средства за спешен ремонт на "Аспаруховия мост", съобщават от chernomore.bg.

Демонстрацията ще се проведе на 11 септември (петък) от 18:30 ч. пред знамената в края на съоръжението. Това става ясно от съобщение в направената за целта група в социалната мрежа.

 
"Пет години символът на град Варна чака своя ремонт, който се протака във времето и замазване на очите с частични такива! Два пъти годишно за по два три месеца хората от тази страна на моста висят в задръстване. Междувременно построихме градска магистрала за 140 милиона лева, изграждаме рибарско пристанище за 13 милиона, удълбочаване на езерото за 350 милиона и НЯМА 20/30 милиона за цялостен ремонт на единствената пътна връзка с южната част на града, която е част от магистрала Черно море и Европейски път E87. На фона на всички мащабни проекти, средствата които СТЕ длъжни да отпуснете, са джобните ви пари и е меко казано безотговорно и нахално, да ни поставяте в ситуация. която във всеки един момент може да се превърне в огромна трагедия!", пишат организаторите на протеста в страницата във "Фейсбук".
 
Още новини от Варна четете ТУК 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
6
 
! Отговори
Gunay преди 3 години
Точно, дори в Истанбул мостовете са с такса за преминаване, няма логика в изостанала България да са безплатни.
6
16
 
2
 
! Отговори
варненец преди 3 години
Да дадат моста на концесия, концесионерът да си сложи тол такса за минаване и с парите да го поддържа и ремонтира. Няма нужда всички да плащаме за това напълно излишно съоръжение, и със спестените пари ще може да се поддържа Варна. Това е решението, иначе на всеки 2-3г. ще се наливат едни гре;ни милиони левове за поддръжката на това нерентабилно съоръжение.
5
1
 
4
 
! Отговори
Аспарух преди 3 години
Не мъ ядосвайте, ей, че ако стана..., шъ си взема моста и шъ си го занеса обратно у Панагория!Казах!
4
17
 
3
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
За Аспаруховия мост сигурно трябва да се направи добра сметка дали изобщо си струва неговата поддръжка. Защото през 2-3г. все се ремонтира и то за милиони левове, прекалено е скъпо това съоръжение, по-добре е с тези пари да се асфалтират улиците на Варна и да се построи някоя Арена по тертип на ГЕРБ. Защото от този мост почти няма ползи, само разходи.
3
17
 
9
 
! Отговори
Николай преди 3 години
Аспарухово не е Варна, това си е някакво предградия, нещо като вилна зона, но последните години се позастрои, защото е по-евтино. Иначе си е все същото село. Ако нещо стане с моста, имотите там ще спаднат на половин цена, защото реално е нещо като спалната зона за бачкаторите във Варна.
2
5
 
7
 
! Отговори
Хахаах преди 3 години
По - добре да не го пипат, че каквото са пипнали, това са ***. Да искара там, докато падне и това е.
1
24
 
4
 
! Отговори
варненец преди 3 години
Хайде по-полека, тези от Аспарухово за варненци ли се мислят? Това си беше индустриален район преди години, стигаше се с ферибот преди да се направи моста при комунизма. Сега при демокрацията малко трудно можем да поддържаме такъв мост, не си и струва. По-добре е ако стане инцидент с моста, да се пуснат пак фериботи като навремето, по-ефективно е за разходите.