Как ще се ограничи COVID-19 в училището в Русе?

Вчера стана ясно, че ученик е дал положителна проба за вируса
17 сеп 2020 10:34, Ния Христова
18
Как ще се ограничи COVID-19 в училището в Русе?
Снимка: Pixabay
Училище в Русе е първото учебно заведение, в което ученик даде положителна проба за коронавирус. От днес целият му клас минава на дистанционна форма на обучение.
 
А по какъв начин ще бъде ограничено разпространението на заразата в математическата гимназия?
 
Имаме установен алгоритъм за действие, който е изработен още преди началото на учебната година. Вчера получихме и предписание от РЗИ, което допълнително помага за взимането на мерки. Цялата паралелка на установения с положителна проба ученик е поставена под карантина", каза Галина Бобева, директор на математическата гимназия в Русе, в ефира на Нова ТВ.
Още по темата
 
Тя обясни, че ученикът е бил в контакт само с класния си ръководител. Учителят е бил с предпазна маска, а PCR тестът му е отрицателен.
 
"Има и още 4 ученици, които се намират под карантина, защото са били в контакт със заразения извън границите на училището", добавя Бобева.
 
Директорът допълни, че РЗИ е институцията, която преценява ситуацията и дава инструкции за това как да се действа. На изолираните ученици не е направен PCR тест, каза още тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Спрете този хаос в училищата!! Учениците от по-горните класове е най-разумно да учат дистанционно!!! Самостоятелни са,нямат нужда от родителски контрол!! Така ще се намали риска, а не с носене на маски-парцали и ежедневно стресиране със статистики, тестове и всякакви безумия!
12
0
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименСлушай, старозагорецо, цяла България ти познава глупавия манталитет и липсата на какъвто и да е интелект !!!Само такъв като тебе може да казва "Руси", ние си го казваме ясно и гордо - РУСЕ !!!Успех на МГ "Баба Тонка" !!!!
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите им също са ходилина училище ... и още живеят "у Руси" ... бауахуахуахуахуауахуха
10
2
 
4
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
Второ Су Професор Никола Маринов в гр. Търговище е същата история! Нито една квачка от учебен, или какъвто и да е персонал е с маска! Очаквайте същата история след седмица или две!
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези деца утре ще живеят в свят, който епидемиите ще са по скоро норма, така че е добре да свикват.Тъкмо ще се натрупа реален опит, доколко мерките могат да контролират разпространението в нужните граници.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка продължава. Борят пандемията с бюрократични мерки и предписания на хартия. Реално нищо не правят. От РЗИ препоръчват дезинфекция и почистване 4 пъти дневно на всички помещения в училищата, което няма как да стане понеже училищата разполагат с по една хигиенистка на етаж. Тази жена как ще изчисти 20 класни стаи в едно междучасие от 20 минути?
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как. Особено в София, където от началото на пандемията е на челно място по брой заразени дневно беше огромна грешка да набутат по 1200-1500 деца в една сграда, отделно тези деца пътуват и всеки ден с градски транспорт в поковите часове.Може би адекватно би било учениците от горният курс да са дистанционно и тази година, като по този начин ще се освободи място за малките ученици да са по 10 деца в клас на две смени.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията е некоректни.РЗИ са преценили, че учителя не е контактен на вирусоносители, за това не е под карантина. Това че теста на учителя е отрицателен, няма отношение към ситуацията. Ако си контактен от първи ред, отрицателен тест не те освобождава от карантина.
5
1
 
10
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 3 години
Така ли!? И защо служителките в хипермаркети, магазини, пощи, банки и прочее са длъжни да носят маски!? Защото контактуват с приходящи! Само че служителкити в РЗИ-тата също контактуват с приходящи, един от които на 21-ви август в ранния следобед бях аз!
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
згорете ги на клада в центъра на руситу
3
2
 
5
 
! Отговори
м,да преди 3 години
На кой му пука?? Ясно е че К19 не е края на света!
2
1
 
19
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Аз съм от Русе и когато на 21-ви август посетих и трите бази на русенското РЗИ по лична работа ВСИЧКИТЕ МУ СЛУЖИТЕЛКИ БЯХА НА РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА БЕЗ МАСКИ! И тези нагли лелки ни дават предписания да носим маски във всички публични закрити помешения и ни пишат протоколи за глоби ако не ги спазваме при положение, че те самите НЕ ГИ СПАЗВАТ НА РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никак