Под карантина са 42-ма ученици в Стара Загора

Единайсетокласникът с положителна проба е в добро състояние
17 сеп 2020 09:58, Елка Василева
42
Под карантина са 42-ма ученици в Стара Загора
Снимка: архив, БГНЕС

42-ма ученици от Езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора са поставени под карантина от днес, след като вчера единайсетокласник от гимназията е дал положителна проба за коронавирус, предаде БНР.

Ученикът от гимназия "Ромен Ролан", дал положителна проба за COVID-19, е в добро здравословно състояние, няма и не е имал никакви симптоми.

Семейството му е пожелало да се тества, благодарение на което е станало ясно, че е носител на вируса, обясни директорът на старозагорската гимназия Теодора Николова.

Още по темата

"Факт е, че той вече е бил на училище през целия ден и в контакт с целия си клас", посочи г-жа Николова.

За 14 дни под карантина от днес е целият клас плюс 16 деца, контактни в смесените профилирани часове.

"Очакваме РЗИ и съответните органи да връчат документите на семействата. Късно снощи сме предупредили. В такъв случай училището организира обучение в електронна среда от разстояние", заяви директорът на старозагорската гимназия.

Веднага са взети мерки за дезинфекция. Останалите класове ще учат нормално. Учителите няма да бъдат поставени под карантина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде циркът започна...
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами може да са били контактни цялото семейство на някой болен? Защо да не се тестват? Или родителите да са болни - за тях не се казва нищо.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига плюхте онлайн обучението! Ако не може да се ходи редовно в училище, онлайн е по-добре от седене пред телевизора! Не знам защо родителите на дребосъците си мислят,че ако годината е нулева ще е добре!? За кого? За бабичките, които ще гледат децата ви? А да ви хрумва, че ги гледат с телевизор от който се лее турски и индийски сериали! По-добре да гледат учителката от екрана, отколкото да се учат на турски номерца и да мечтаят да се обличат със сари!
7
1
 
20
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Семейството му пожелало да се тества, без да имат симптоми!?!? Намирисва цялата работа. Кой им плаща да насаждат тази психоза???
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бас държа, че родителите са имали подозрения още преди 15ти! Бас държа, че са ходили по гръцко на почивка! Че ще има такива класове- факт! Дано родителите си дадат сметка, че 15 дни преди училище трябва да се мисли не само за тиферич, а и за околните!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как под карантина да са само децата семействата също ще трябва да си седят в къщи, а това значи, че няма да могат да работят което ще доведе до отежняващи последствия за семейния бюджет.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая учебна година няма да завърши, то е ясно че пак ще ги пуснет формално в горния клас чрез т.н. дистанционно обучение, което на практика не е никакво обучение. Сега учениците, които пък не искат да ходят на училище ще почнат да се правят и на болни от Ковид, преди си искарваха фалшиви бележки от доктора че са болни от грип, сега ще си изкарват фалшиви тестове.. Разликата е, че тоя път слагат под карантина целия клас, а вероятно и родителите им
3
1
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
За съжаление -Киро Брейка който не е особенно интелигентен -но му сече пипето в селските номера- Напълно Разгада какво ще се случи!!! ЗАЩОТО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МИСЛЕЩИТЕ В ГЕРБ -разсъждават -дребно тарикатски и с ку-р капани ! Истината е че Явно се посяга на малкото останали собственици на апартаменти (говоря за бедните) и накрая масово излизане на квартири и правене на Консуматори за всичко-Работиш при капиталиста -дава ти заплатата-но си на квартира при него-После му я връщаш! Затваряне на КРЪГЪТ!
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата работа не отговаря на внушенията в статията.Като са толкоз отговорни родителите му, защо не изчакаха резултата от теста, а го пуснаха в у-ще да карантинират после 42 ***.И безсимптомноста му е съмнителна. Кой здрав си прави тест, ако не очаква някакъв резултат. Много смърди работата.
1
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Ще Ви изловят децата УЖ "заразени" с Ковид- - и ще ви пратят в Трета гЛуха -като останете без работа!! И двамата Родители най вероятно ще са карантинирани--Ами пари? Ами работодателя ако ви изгони?? Ще Ви глобяват и ще си плащате сами ПСР теста който е доста скъп! Сега на тези 42 деца -Родителите какво ще ги правят? И те в КАРАНТИНА!БЪЛГАСКИТЕ СЕМЕЙСТВА НЯМАТ ПАРИЧЕН БУФЕР АКО СА БЕЗ РАБОТА-С МАЛКИ ЗАПЛАТИ НЯМА КАК ДА СЕ СПЕТЯВА!