Две жени в Пазарджик са починали след усложнения от COVID-19

И двете са имали придружаващи заболявания
24 сеп 2020 13:45, Ния Христова
16
Две жени в Пазарджик са починали след усложнения от COVID-19
Снимка: Pixabay
Две възрастни жени на 93 и на 92 години в Пазарджик са починали след усложнения от COVID-19, съобщиха от местната Регионална здравна инспекция.
 
Първата жена е от село Синитово и е имала придружаващи заболявания - сърдечна недостатъчност с предсърдно мъждене и трептене, мозъчно-съдова болест, хронична бъбречна недостатъчност и нарушен глюкозен толеранс, пише "Монитор". Другата жена е от град Пазарджик и е била с придружаващи заболявания стенокардия, състояние след прикаран мозъчен инсулт. 
 
За изминалото денонщие общо 7 са новите заразени с коронавирус. Положителните проби са на 5 жени. Едната е на 37 години от град Панагюрище, хоспитализирана в МБАЛ "Уни Хоспитал", друга на жена на 54 години от село Добровница, поставена на домашна изолация. Заразена е и жена на 72 години от град Пазарджик, хоспитализирана в "СБАЛПФЗ-Пазарджик",  както и жена на 78 години от град Пазарджик, поставена на домашна изолация. А 67-годишна жена от град Пещера е хоспитализирана в МБАЛ "Професор Димитър Ранев". 
 
Останалите двете проби са на 52-годишен мъж от град Пазарджик, хоспитализиран в "СБАЛПФЗ-Пазарджик" и мъж на 42 години от град Панагюрище, поставен под домашна изолация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 3 години
Няма нормална процедура, която да спазват хората, които може да са заразени с този вирус. Вината за това е в правителството и най-вече в министъра на здравеопазването. Най-малкото тестът трябва да е по указание на медицинско лице, например личния лекар и стойността му да се поема от Здравната каза, но не само това.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7 аз имах не толкова близък контакт, след дни развих хрема и кашлица, не знам дали е било корона, първо детето се разболя. Може и вирус да е било. Много го изкараха без симптоми.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз, едва ли ще до живея тези годинки.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че бая народ не се изследва и си го кара вкъщи. Щото после следват карантини и усложнения. А и един pcr тест 120 лв. Така, че много хора с по леки симптоми липсват от статистиката. И аз от 3 дена съм с хрема и гърло. Днес нямам обоняние за чесън, афтър шейф и парфюм и знам и от кои го хванах, но и те не се изследваха. Много вероятно е корона, ще изчакам някой ден, надявам се да няма усложнения и ако мине както при заразилите ме ще си направя тест за анти тела.
12
1
 
3
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 3 години
Млади дами са починали,бог да ги прости!
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протежетата на световната мафия пак са се разбеснели....като им прочетох годините на тези двете само с ръчички да им плеснеш и ще си идат от уплах,иначе на вируса ги писали..
10
2
 
2
 
! Отговори
боже прости преди 3 години
"Две възрастни жени на 93 и на 92 години в Пазарджик са починали"
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОКОГА МЕДИИТЕ ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ СТРАДАНИЕТО НА ХОРАТА МОЖЕ БИ ЗАТОВА ЕЖЕСЕКУНДНО СЪБИРАТ ЛИЧНИ ДАННИ ЗА ДА МАНИПУЛИРАТ
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Новината" за починалия 39-годишен, уж от Ковид и уж без придружаващи заболявания, имаше повече ефект. Май ще ви викат на нова планьорка от Щаба.
7
3
 
1
 
! Отговори
Да питам преди 3 години
Как и къде се заразяват тези старци? Внуци купонджии ли имат или чалга фенове или футболни запалянковци? Нужен е близък контакт без маски. Или пък в пощата за пенсия, при лекар в болница или?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата е свръх доволен от тази новина. Така се разтоварва социалната му система. Че нали все пари няма,да не ще им плаща пенсии до триста години.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последната седмица имаме 893 нови случая, което е средно по 128 на ден.------С тези темпове ще минат 100 години докато го изкараме всичките, ако не повтаря, иначе ще минат още повече години...
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колективния имунитет не е мит, но се постигне с ваксинация, както сме го постигнали за куп други болести смъртоносни в миналото, а не с поголовно разболяване на населението.Научете се да слушате и четете с разбиране. До момента нито една болест не е преборена чрез масово заразяване на 70% от населението.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епикризата на починалите не се побира на една страница, но навярно К19 е причинта.
2
4
 
18
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Вие нормални ли сте?С инсулт на 92 очаквате да тичка ли бе?Само увеличавате бройките,да всявате страх и паника.
1
3
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 3 години
Баба м го изкара през април-май на 91г. С малка хрема и задух. Без други оплаквания.