Медсестра и шофьор от Смолянско са с COVID-19

Целият персонал от филиала на Спешна помощ в с. Баните е изследван
Обновена: 3 окт 2020 13:13 | 3 окт 2020 12:55, Ния Христова
1
Медсестра и шофьор от Смолянско са с COVID-19
Снимка: Pixabay

В област Смолян сред новозаразените с COVID-19 са медицинска сестра и шофьор от Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в смолянското село Баните, съобщиха от bTV. И двамата са контактни на инфектиран лекар.

"На целия персонал да взети проби за PCR. Създалата се ситуация няма да се отрази на здравното обслужване на населението, тъй като е изготвен график на работа с останалите колеги, а има възможност и да се командирова персонал и от Филиала на Центъра за спешна медицинско помощ в Мадан", каза директорът на ЦСМП в Смолян д-р Венелин Денев. 
 
Учител от община Неделино също е дал положителна проба. Тепърва предстои там да бъде направено епидемиологично проучване. Констатираните случаи на COVID-19 в областта са общо седем - четирима мъже и три жени на възраст от 26 до 70 години. От община Баните трема са заразени, по един са от общините Чепеларе, Златоград, Борино и Неделино. 
 
Трима са хоспитализирани в болниците в Смолян, Девин и София. Останалите заразени са поставени на домашно лечение под наблюдението на личен лекар. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари