Болницата в Шумен пред затваряне, няма лекари

Няма да може да приема не само болни с COVID-19, а и с други заболявания
14 окт 2020 08:35, Елка Василева
80
Болницата в Шумен пред затваряне, няма лекари
Снимка: архив, БГНЕС

Недостиг на медици в Шумен поставя в критична ситуация болницата в града. Пациентите в инфекциозното отделение са повече от капацитета. Разкрива се още един COVID сектор. Увеличава се броят на заразените медици, което прави изключително трудно организирането на лечебната дейност, съобщи БНТ.

39 са новите случаи на хора с положителен тест за коронавирус. Над 400 са заразените от началото на пандемията, а в момента 44 са в болницата за лечение. Очакват се тестовете на 27 пациента.

Преди дни директорът на Шуменската болница отправи призив за помощ към своите колеги и определи ситуацията като критична. Най-големият проблем е недостиг на лекари. Болницата е оборудвана с апаратура, но не може да бъде използвана без лекари.

Още по темата

"Ситуацията е критична", каза пред БНТ проф. Стефан Желев, областен управител на Шумен.

Няма медицински персонал. Лекарите са или болни, или напуснали. Предстои днес поредния областен кризисен щаб.

"Болницата е пред затваряне и няма да може да приема не само болни с COVID-19, а и болни с други заболявания", обясни Желев.

"Ние нямаме толкова персонал, с който да можем да дадем кадри", обясни д-р Свилен Анаудов, управител на Комплексен онкологичен център - Шумен.

Според него изход от ситуацията е да се обърнат към медицински специалисти, които са се пенсионирали в близко време и евентуално съдействие но Медицинския колеж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
За това са виновни комунистите, Радев, Орешарски и Станишев - последните 12 години при ГЕРБ има само пари, пари - не може те да имат нищо общо.
9
9
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Я колко много не вярват, че има изобщо вирус! То заради подобна пап.лач продължава инфекцията! Никой не казва, че е смъртоносен и никой не ви затваря, работите, ходите навсякъде, събирате се, дори тук мерките са слаби, но не, та не! Пломбирани мозъци, невероятна ***.тотия и то повсеместна!
8
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господата управляващи (и не визирам само ГЕРБ от последните години) отдавна са наясно какво е състоянието на здравната ни система. Наясно са, че условията са лоши, наясно са, че има недостиг на персонал, наясно са, че млади лекари и сестри отиват да работят навън. Не се предприемаше нищо, дали е толкова опасен този вирус или не е, не зная, но накрая губещите ще сме ние, те могат да си се лекуват и навън. 30 години кражби.
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипкаджията къде е? Да им подхвърли по 50-100лв и да се изпъче по телевизията..
6
9
 
4
 
! Отговори
Чичо Мишок преди 3 години
Слагаите: маска, каска и дебело яке за дя не бъдеш следващия коронясан.
5
2
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Като начало принудете със закон частните болници да лекувад с ковид и не само, а после призовавйте пенсионери да работят почти без пари, както съм чувал да казват млади хора. Никой вече не иска да работи за малко пари, вкл. и лекари. В голяма заблуда сте, че всички лекари са корумпирани, с огромни заплати, то ако беше така, никой от тях нямаше да мръдне от тука!
4
18
 
19
 
! Отговори
ФСБ преди 3 години
А защо не внесеш доктори от Германия или Израел, нали България е за пример в целият млечен път. #Тиква
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и на други места.
2
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промяната на радеФ е факт
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лекари, няма болни, няма ковид, изобщо скоро няма да има нищо и всичко ще е точно.ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ!