Пак скок - 1472 заразени с коронавирус, 29 души починаха

Излекуваните за денонощието са 184
22 окт 2020 06:30, Александър Попов
340
Пак скок - 1472 заразени с коронавирус, 29 души починаха
Снимка: БГНЕС

1 472 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие при направени 11 505 PCR теста, показват данните в Националната информационна система.

Случаите на новия коронавирус, потвърдени у нас, са общо 33 335, от които активни са 14 689.

Още по темата
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 58; Бургас - 59; Варна - 77; Велико Търново - 27; Враца - 40; Габрово - 48; Добрич - 6; Кърджали - 42; Кюстендил - 12; Ловеч - 20; Монтана - 23; Пазарджик - 44; Перник - 22; Плевен - 33; Пловдив - 147; Разград - 7; Русе - 54; Силистра - 8; Сливен - 60; Смолян - 20; София област - 29; София (град) - 483; Стара Загора - 37; Търговище - 43; Хасково - 23; Шумен - 47; Ямбол - 3.

Излекуваните лица са 17 598, от тях 184 през изминалото денонощие.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 1732-ма пациенти с доказан COVID-19, 107 от тях са настанени в интензивни отделения и клиники.

Според Националната информационна система у нас коронавирусна инфекция е потвърдена при 1727 медици, 45 са регистрирани през последните 24 часа.

29 души са починали през денонощието, от началото на епидемията те вече са 1048.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До изнервенПусни един пост къде ще скачаш, да дойде някой колега да прибере колата ти! Щото там горе е влажно да не ръждясва! Пък и нали няма да ти трябва - направи едно добро като за последно! Че като ти чета злобните писания си право за ада!
189
3
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Овце сте защото, си оставяте децата в училищата. И на слепите е ясно, че скокът в бройките заразени, след което бройките в болница и накрая в гробището се дължи на наблъсканите в стаи ученици.След като правителството (не знам умишлено или от глупост или от незнам какво) не ги затваря, единствения изход е да се спасяваме поединично. Иначе ще има пак КПП, маски навън, СМС и глад, от който яко ще се мре.
188
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би, защото около мен са само интелигентни и добре платени хора, но човек, който да не спазва мерките или да мисли, че вирусът е някаква конспирация, аз не познавам. Но, виж, колкото по-неквалифициран и нископлатен, толкова по-уверен, че вирусът е конспирация. Сблъсък на класите. Неслучайно едните караме чисто нови автомобили и работим в западни компании, а другите случат чалга и псуват от строежа или в склада.
187
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До wwwНе си кривия ти колега! Тук като затрият поста се сменя и номерацията! Няма пост - няма номер и става мешана салата! Във ФАКТИ оставят номера и пишат, че са затрили поста! На тия в ДНЕС нещо не им достига, за да го направят и те така!
186
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ще ме пазат маските? Произвеждат ги в цехове,цехчета,гаражи,работилници,в мазета и всякакви други непригодени за тази цел помещения!необходими са ти няколко топа плат,пет-шест сръчни шивачки и почваш да бълваш "защитни маски"!Прашуляк от помещенията,бактерии,микроби,прашуляк-финните,но за сметка на това видими частици от от изрязания плат и накрая чакай тези маски да те пазят!? Ми те по-скоро ще те заразят със всичко друго преди да те гепне Ковидът!
185
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕма проблеми! Бай *** върви смело напред! Той знае и разбира от всичко, маските са, за да запушват усти и не пазят (мани ги Корея, Китай и Япония, които се справиха за нула време с кризата с дисциплина и маски, ние повече знаем), Земята е плоска, а ваксините- с цел да чипират населението, самолетите ни обгазяват, а Мангъров е велик световнодоказан учен. Айде сега обратно на работа да бачкате за жълти стотинки, че с това мислене и толкова не заслужавате! А ние, умните хора, спазваме мерките.
184
5
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До ново. Не си интересен, тарикат. Пожелавам ти да се заразиш ти, после твоите близки и да го карате тежко. Тогава може и да спреш да оригиналничиш.
183
6
 
3
 
! Отговори
Разбийш ли ? преди 3 години
До ОВЦЕ СТЕПо-голяма част от болничните заведения-общинските и държавни,са в постоянен дефицит от кадри и парични средства.Много от тях са със задължения от десетки милиони лева.Чудят се от къде да изкарат пари,за да се разплатят с доставчици на какво ли не,та дори и за заплати.Този Корона вирус е рядък късмет и начин за да изкарат не малко средства от лечение и изследвания!А на война,като на война-всички средства и начини са позволени!
182
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 209Що не тскочиш ТИ ЛИЧНО до инфекциозните отделения на някоя от следните болници: Благоевград, Кърджали, Карлово, Пирогов, Видин, Инфекциозна - София, Александровска и не докладваш как е положението там?Какво какво, чух да казваш че си мишок и не ти стиска ли?
181
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За фамозните "отличници" на изток аз бих въвел в бъдеще строга карантина при влизане в ЕС. Че каквито неща ядат и каквато им е хигиената, кой знае какво могат да ни домъкнат следващия път. Пък те нека си се хвалят как се справяли.
180
6
 
24
 
! Отговори
ОВЦЕ СТЕ преди 3 години
За вас всичко е конспирация, всичко е лъжа и измама. Разбирате повече от вирусолозите... В същото време вече имаме 1100 жертви. И пак не носите маски, пак всеки си прави каквото си иска. С тези темпове до НГ ще имаме 500 000 заразени и поне 30 хиляди умрели. И тогава ли всичко ще е измама???
179
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак скок-подскок. Ами скок ще е. Сега 11505 теста. Ако направят 100 хил дневно, какъв ли ще е резултатът и подскокът и как ще го обясняват? Затова в неделя скок, а в сряда пак подскок. Шебеци.
178
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са толкова страхливи и спрели, дори няма нужда да се фабрикуват кадри на камиони или ковид отделения ха-ха
177
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 204"Хората не носели маски и затова се разраствала заразата. По-голяма тъпня едва ли може да се напише"Не е тъпня това, но това, че има отворени барове и дискотеки в които не се носят маски - това вече е тъпня и недопустимо.
176
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До wwwВ 21 век критично и логично мислене = неграмотен. Как е да си платен? Дали ще ви се размине ваксинката?Не забравяй, че дявола първо праска тези които му се кланят.
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 201/ По логиката ти, попа да разведе невярващите из гробищата да ги убеди, че има починали. Смешкооо..
174
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравили са на изток, ама друг път. Просто ще ги мине по-късно.
173
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави НСР. 10 платени провокатора по сайтовете и няккава бройкка за заглавие.Хитлер завижда от гроба
172
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само пълна карантина спира епидемията, но явно в момента се прави "пенсионна реформа ".Маските не са панацея, а само стъпка в борбата с вируса. До края на месеца ще последват много по-сериозни мерки и ограничения.
171
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не носели маски и затова се разраствала заразата. По-голяма тъпня едва ли може да се напише. По кръчмите и чалга дискотеките без маска, но при групов туризъм по Витоша с маска. Ето затова хората не им вярват на тъпотиите. Това е въпрос от областта на психиатрията.