Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден

Следващата стъпка може да е затваряне на клубове, стадиони...
23 окт 2020 09:20, Петя Славова
301
Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден
Снимка: БГНЕС

Високият брой на новозаразени и липсата на медицински персонал е сред основните теми у нас. "Можем да достигнем до сценарий на 6000 заразени на ден". Такава прогноза направи пред Нова тв главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той обясни, че за да е ефективна и безопасна хирургичната маска, тя трябва да се сменя на 2-3 часа.

Числото "R' се повишава - 10 души заразяват 12.

"Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат. Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента.

Още по темата

"Затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект. На отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения", коментира той.

Ангел Кунчев заяви, че не е работа на човек да си търси болница, той има нужда от помощ, заяви той по повод на случая на починала жена, след отказ на 5 болници да я прием.

По думите му оттук нататък всяка болница трябва да има специализирано отделение за коронавирус.

"Не може да има повече изключения. Болници, които откажат да приемат пациент, а са имали легло, ще бъдат наказани. Впрегнали сме всички сили и хората са много изморени", каза Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор изказа мнение, че следващата стъпка е затварянето на нощните заведения, събиранията по какъвто и да е повод, и стадионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Какъв доктор и доцент е този? Хаха. Колега, кога за последно имахте пациент?
249
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патологичен нахалник и лъжец!
248
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Кунчев, не бива да описвате такава мрачна картина с новозаразените в скоро време. Премиерът вече се оглежда за набелязване на несправилия се с епидемията в столицата и тази в страната. Стъпвайки на неприятностите, сполетяли мин.Н.Димов, и факта, че вие сте здравен инспектор на държавата, по-добре би било да казвате "Не сме много добре, но шЪ сЪ оправим"...
247
1
 
6
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Този Кунчев не е бил адекватен на ситуацията нито веднъж от Ново година насам. Преди твърдеше, че вирусът няма да дойде, например. Ако се направят 40000 теста утре, то веднага ще имаме 6000 регистрирани заразени. Това го показват числата. При 1000 теста - 200 нови регистрирани, при 9000 теста са 1500. ПО-скоро е важно колко са починалите, а те не мърдат с броя на тестовете, т.к. не зависят от тях. Броят на починалите от усложнения от ковид не се различава съществено от броя на тези с грип.
246
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано, че по-скоро да покрие населението лъжливата ви бройка
245
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Кунчев, внимавайте накрая от птестараване заразените да не надминат броя на населението.
244
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха, абе Кунчев, толкова си наивен, че не разбираш че с такива като теб ще нахранят кучетата когато циркът свърши.
243
3
 
1
 
! Отговори
сърца червени преди 3 години
сърца милиони...на шампиони...само ЦСКА
242
1
 
2
 
! Отговори
СПОКО ,БЕ ... преди 3 години
СЕГА ШЕ СТИГАМЕ РУСИЯ , ЗА ДА ДОБИЕМ "БРАТСКИЯ РУСКИ И СЪВЕТСКИ ОПИТ" СЪС ЗАБОЛЕЛИ ОТ "КОВИД-19" С ПО 14,000 заболели /дневно...!НЕМА ЛАБАВО!
241
1
 
2
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
КУНШЕФ Е АГЕНТ НА ПУТИН !АВЕ СЕЛЕНИН ВОЖДА БОЛЕН ТЬИ БРОИШ УМРЕЛИТЕ ?
240
1
 
3
 
! Отговори
Доцент преди 3 години
Към пациента: -Днес ще ви оперира студент. Пациента: -А ако умра ?Доцента: -Ще му пиша двойка.На това ми прилича "Ще бъдат наказани"
239
1
 
3
 
! Отговори
Статистик преди 3 години
Ковид инфекцията не лови гей-националисти.
238
1
 
1
 
! Отговори
Шаран математик преди 3 години
И как ги изчисли че могат да достигнат 6 хил.? Преди по-малко от месец говореха за 500.. А 10хил не могат да достигнат? Или като стигнат 6000 пак ще правим по 6хил теста, за да си останат 6хил... В щаба и правителството са се събрали големи математици. Шаран математици...
237
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко да се затваря - време е иначе ще достигнем числата на италия31785
236
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
маски навън, на въздух - прoфани - идете си! освободете ни от вас. явно се панирате и не знате какво да правите, защо ние да плащаме тоя маскарад?
235
1
 
2
 
! Отговори
СМЯНА НА СИСТЕМАТА преди 3 години
БРАВО , ДОВОЛЕН СЪМ ДРУГАРИИИИИ...ДОВЧЕРА , БИЕХТЕ ЛЕКАРИТЕ И ГИ НАРИЧАХТЕ ..КАКВО ЛИ НЕ...!ДНЕС ВЕЧЕ ЩЕ СИ БИЕТЕ ГЛАВИТЕ У СТЕНИТЕ ....ЗА ДА ВИ ЛЕКУВА НЕКОЙ...ХА,ХА,ХААААТАКА Е ПРИ "КОВИД-19"!ЕТО , ТОВА Е ТО----"СМЯНА НА СИСТЕМАТА".....ХА,ХА,ХАА.. НЕ СЕ ЛИ РАДВАТЕ??!
234
2
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Локумчев.Прави разлика между заразени -болни и вирусоносители-здрави.И с другите вируси е така.Не само с ковида.Я вземи си скъсай дипломата!Платен пропагандист!Никой вече не ви вярва,смешници!
233
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Пийте сребърна вода. Вирусите поглъщат сребърния йон, но не могат да го изхвърлят и умират. Така тялото ги изхвърля...
232
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя няма ли да спре да се показва. Има и представа как биха оцелели хора под карантина, които живеят сами, без близки, самотни майки и др. независимо от тяхната възраст. А такива са хиляди. Кой ще им подсигури елементарното за деня-храна, лекарства,ходене до банкомат, получаване на пенсия, заплата, плащане на сметки.. Друг е въпросът, ако и джипито е на 60 км от село, като през седмицата има 2 пъти превоз. Тоест, човекът да свърши в дома си като скот, но поставен под карантина. Как да му вярваш.
231
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 243Брат. Не всички. Сестра ми, кондом не е ползвала през живота си, всяка вечер е с различен и нищо не фана. В смисъл - корона де. Поне 3 пъти е искала пари за антибиотици, че тея хломиди ...