Български лекар с писмо до Борисов: България тича след бурята!

Медикът определи мерките като пълен хаос
28 окт 2020 07:10, Петя Славова
190

Германия е шестата най-засегната страна в Европа от коронавируса. За последното денонощие страната е регистрирала над 11 000 случая. Какви са мерките в страната през очите на един български лекар на първа линия и закъснява ли България с ограничения?
Още по темата

Прогнозите са, че заразените в Германия могат да стигнат 20 000 на ден. А според института "Роберт Кох" епидемията е извън контрол.

След 12-часово дежурство в болница в Северна Германия анестезиологът д-р Борис Таблов, който се бори на първа линия с вируса, следи новините от България с тревога.

"Мерките ги определям с една дума - пълен хаос. Смятам, че правителството трябваше да бъде последователно и да взима решенията твърдо, както го правеше пролетта. А не непрекъснато да има сутрин една мярка - в първия вариант", коментира пред Bulgaria ON AIR д-р Борис Таблов.

Реаниматорът, който от 10 години работи в Германия, написа и писмо до премиера. Задава и един въпрос - защо ЕС не взе решение да приложи тактиката на страни като Нова Зеландия, Япония, Виетнам и т.н., а  именно пълно затваряне, а не постепенно.
 
"Много страни, в това число и България не е изключение, тичаме след бурята.", каза още той.

А силата, с която се завръща коронавирусът, е изненадала специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето го и новия здравен министър, вече пише писма до Бочи. Ах, как стопля сърцето тая случка :)))
55
7
 
11
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
докторе,като си отишъл в Германия да печелиш евра стой си там и си трай, не давай акъл.А *** клюкари да не повтарят като папагали всяка глупост...
54
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябваше ли всички да сме заразени вече, ако беше толкова опасно? Вируса може да продължи много дълго, но защо да затварям всичко?
53
1
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Който му е...трудно да си набави...лютия пипер от Куртово Конаре,може да използва и друг,но важното да е...български.(платена...реклама)
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На колко дни с кораб от Нова Зенландия е най-близката суша и дали тези дни са повече от инкубационния период?Абе човек спри с твоите безумни разсъждения! До Япония изолираха цял круизен кораб заради Covid-19. Един да се качи на кораба и отиде период мериод. Ай стига с тези глупости!
51
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не закачайте Баце, ако не искате Нинова, респективно Решетников
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гошо ти правилно си се писал "***". Аз обаче предпочитам червен лют пипер от Мачу Пикчу! Ха ха ха
49
2
 
14
 
! Отговори
логика преди 3 години
ако има такава зараза не трябва да се докосвате не трябва да разменяте банкноти -скоро трябва да се мине на друго платежно средство и хората не трябва да общуват много много - абе сценарият започва да отива към роман на рей бредбъри и дж. оруел хората са все повече контролирани и манипулирани отнема им се силата когато са разединени Ковид 19 е част от план не е грип възникнал на пазар за прилепи
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55На колко дни с кораб от Нова Зенландия е най-близката суша и дали тези дни са повече от инкубационния период?
47
6
 
7
 
! Отговори
Апокалипсис преди 3 години
Ковидепидемията е само подготовка за зомбивируса!
46
5
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Защитата на всеки от...всички всевъзможни вируси и...вируссчета е в неговите ръце.Яжте всеки ден на закуска обяд и...вечеря български...лют червен пипер,суров или...стрит по избор,отгледан в района на Куртово Конаре.Може да комбинирате и с няколко скилидки чесън,на вечеря.Свиква се бързо и е...приятно.(платена...реклама)
45
7
 
15
 
! Отговори
Тенчо преди 3 години
Той като толкова знае да си лекува германците и да не ни дава акъл....Ако толкова се притеснява да се самоизолира и да не ни занимава с глупости! Ако иска може за 1 година да се самоизолира или повече. Аз не съм съгласен да съсипват живота ми, държавата ми и психиката на всички около мен заради грип! Който го е страх- да си седи вкъщи, ама тези дето не ги е страх никой не може да им вменя вяа страх и да ги изолира!
44
8
 
7
 
! Отговори
дада преди 3 години
интересното е че всички Ковод19 паникьори слагат по една маска и ръкавици вземат туба дезинфектан и навместо да се самозатворят се влачът сред хората да им приказват за Ковид19 да ги плашът да всяват страх и да им казват колко са безотговорни неуки и как трябва! да се пазят и себе си и околните ужким с тея парцалчета на устата - абе това е некво скодоумие с тоя Ковид и НЕ желая да участвам в него! а Борисов им се кефи щот кат има страх и паника сред народа никой не пита премиера що краде.
43
11
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Не си никакъв лекар! Нямаше първа вълна, няма да има и втора!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова Зеландия, Япония и Корея са изолирани острови. Влиза се от едно място по въздух. Що сравняват кръстопътна България с тях?
41
1
 
8
 
! Отговори
хех преди 3 години
хората си спазват не елементарни ами повече от елементарни мерки паникьорино - не виждате ли че животът се промени много в последните 6 7 месеца
40
10
 
7
 
! Отговори
ковид19 преди 3 години
Ковид 19 сектанти - това са най-отявлените паникьори които слагат *** на устата и ръкавици грабват туба дезинфектан и навместо да се затворят вкъщи се врът сред хората да ги плашът колко е серьозно положението и как трябва да ги слушат и да се пазят щот се умира , а Борисов много им се кефи щот като има паника никой не пита премиера що краде?
39
10
 
12
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Борисов им се кефи на тея Ковид паникьори и сектанти щот кат има страх и паника сред народа никой не пита премиера що краде.
38
3
 
27
 
! Отговори
ами аз преди 3 години
не разбрах как този лекар вижда развитието на епидемията и държавата-икономиката ако приложим идеята му за пълно затваряне. например колко време трябва да е затворено всичко и какво трябва да чакаме...ваксина или какво . колко ще струва това затваряне и изчакване на всички и от къде ще дойдат парите . ако той е убеден в идеята за затваряне защо ходи на работа...нека да се самоизолира и да видим колко ще изкара без доходи или на храц 4.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде сметнете къде са повече заразените в Германия или Бългаеия. Германия с 80 милиона население 11000, България с 7 милиона 2500. Тоест бкизо 3 пъти по голяма степен на заразяване.