Родители протестираха в Плевен срещу дистанционното обучението

Нищо не научиха през март и април, обявиха те
Обновена: 1 ное 2020 21:03 | 1 ное 2020 20:45, Красимир Ангелов
160
Родители протестираха в Плевен срещу дистанционното обучението
Снимка: БГНЕС

В Плевен млади родители протестираха тази вечер срещу онлайн обучението на децата им. Повече от двадесет майки и бащи се събраха чрез социалните мрежи пред Областната администрация за протеста, съобщава БТА.

Детелина Богданова, майка на деветокласник и второкласник, заяви, че от предишното обучение онлайн малкото й дете "нищо не е научило". Според нея това е и резултат "на изгубен социален контакт на децата с учителите и с техните връстници".

Още по темата
Децата най-малко заболяват от коронавирус, а са потърпевши, защото остават неграмотни, смята тя.

Доля Апостолова, майка на две деца в 10-ти и 2-ри клас заяви, че малкото й дете не може да чете, защото март и април е имало "пародия на онлайн обучение". "Няма да го пускам в онлайн платформи. Ние като родители сме на работа, няма който да го напътства, за да ползва платформите", заяви тя.

Протестиращите издигнаха лозунги "Мястото на децата ни е в училище!", "В чест на будителите ни и заради нашите деца - нека се събудим!", "В този ден със сърце и страст да не позволим да отнемат свободата на децата ни!", "Не лишавайте децата ни от образование!".

Протестиращите в Плевен заявиха, че ако не бъдат чути ще отидат в дворовете на училищата с децата си и ще останат там докато учениците не започнат присъствено обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом частните школи не искат да осъществяват онлайн обучение, защото е некачествено, значи е така. Алтернатива е за 2-3 седмици, но за цял срок е пагубно.
124
0
 
3
 
! Отговори
Тачо преди 3 години
Значи, дистанционно може да се учи за всичко, а не може да се гласува!
123
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Самите деца искат да са на училище! Тази сутрин племенницата ми се гласеше да върви с желание, но - пандемия!
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
145 Ти си най-умен. Децата по света масово са в училище, моето също. Имаше случай на корона, част от децата отстанаха вкъщи, сега тръгват отново. Живеем в чужбина. Какво да направим, да спрем да живеем, да се затворим вкъщи, да сринем икономиката, да затънем в дългове и да умрем. Ако в България всичко е офиси, в чужбина това е един мин. %, хората извършват истинска работа.
121
3
 
9
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Абе разберете, че нещата в крайна сметка зависят от самия човек. Който иска да учи, ще учи и дистанционно, и присъствено. Който не иска и да го вържеш за чина, пак няма да учи. Тия дето не учат дистанционно, са абсолютно същите, дето не учат и присъствено. Дерта на родителите е да не отговарят за децата си, а някой друг да им бере гайлето. Ето това е цялата работа. Мигар някой родител не знае, че синът му е слаб ученик присъствено в училище. Ама сега оправданието му е с дистанционното обучение.
120
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевели!
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то заради ,,...срещу дистанционното обучението...'' са на тоя хал децата днес,нито могат да пишат правилно,нито да говорят правилно.Поне журналистите да са малко по-така,ама като ви гледам сте си вземали изпитите с преписване,или с ,,молба с райбер''.
118
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внук ми е в 6-ти клас и доста предмети уча заедно с него. Категорично заявявам, че децата по време на дистанционното обучение не научават нищо. По неговите думи съучениците му "учат" легнали или полусънени. Домашните по немски или английски се изпращат по интернет на техни връстници в чужбина, където се говорят тези езици и те им ги правят. Реално това обучение се *** в 20 часово зяпане на таблети, играене на игри и киснене във Фейсбук.
117
11
 
8
 
! Отговори
8 преди 3 години
Плевен се събуди в деня на Будителите !Най после действието на зомбирането на хората с идеята и практиката дистанционното "убученее" отминава и те излизат от неговия измислен свят . Реалността показа фалшивия облик на онлайн фикцията наречена ат педагогически неграмотници учебен процес !Хайде и останалите области ! Вдигнете се срещу духовното осакатяване на децата ви , докато не е станало късно !Онлайн е само помощно средство на реалния учебен процес и нищо повече !!!
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва са гробавите, пълна интелектуална инвалидност. За тва и решенията им са такива.
115
4
 
15
 
! Отговори
??? преди 3 години
20 родители-хахаха. Вие сериозно ли? Статистически вярна извадка.Да могат мамите свободно да си пият кафето по барчета , докато друг им гледа децата.
114
6
 
3
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
Много много червен акъл и наглост. Кат се обърне каруцата обаче не ще стадото на великата червена топ Очарка да гледа клипчетата на великият червен МАНГЪР за стадният имунитет и великото му лечение, не щат да скачат в червените чували. Абе червенушковци протестирайте що болниците ви лекуват ми не ви оставят стадото на Мангъра.
113
9
 
22
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Айде зомбитата излязоха вече да стачкуват. Гаранция, че 90% от тези родители-стачници, рожба на Демокрацията по време на тяхното си образование са ходили на училище в понеделник и понякога във вторник, трите си имена без грешка не могат да напишат, но и те мнения изказват и стачкуват. Ами какво да правят като заведенията вече са затворени. Нещастници, какво значи, присъственно или дистанционно когато умират хора. Ама като ви налази Ковита, вас и семействата Ви друга песен ще запеете.
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 132Това е въпрос на контрол. Но вероятно си прав - в другите държави спирането на присъственото образование ще е с катастрофални последици, а при нас може и да не се забележи. Защото нивото е такова. Това, което ще се забележи при нас, е само допълнителното намаляване на БВП вследствие ангажираност на родителите. А колкото до това, че който иска, ще се изучи - това може и да е полезно за въпросния индивид, но обществото като цяло няма да спечели много от това.
111
0
 
11
 
! Отговори
До 132 преди 3 години
Във Великобритания не сме чули майка на дете да ходи да бие учителка.Мислиш ли,че такава майка( шведка) ще купи маски на детето си.Ще плаче,че няма пари.Ами в къщи пък не му трябва маска.Таман ще направи икономия.ГолЕмо учене падаше до преди година.Толкова клипчета изгледахме.Децата бяха доста недисциплинирани ,Сега поне тези,които искат да учат, ще могат да усвоят учебния материал.
110
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училищата да минават дистанционно.Като загубите учителите и дистанционно няма да може да се организира обучениетоМиналата година по това време четяхме какви безобразия вършеха децата в час и за хулигански прояви на родителите спрямо учителите.Детето безчинствало в час. Учителката му направила забележка. Майката дошла и набила учителката.Добре.А сега- дистанционно.Поне децата на възпитаните родители ще бъдат грамотни.
109
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 128Много държави направиха компромис. Включително Великобритания, където е затворено почти всичко, без образователните институции. Защото образованието е по-важно от спорта, ресторантите и дискотеките. И защото са преценили, че опасността за учителите е приемлива. Не казвам да се заразяват и умират. Просто всеки дефицит в образованието довежда до трайно влошаване на жизнената среда и като следствие - по-висока смъртност в перспектива.
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнела как е.Протестите не вървят нещо напоследък без нея20 души.То на опашка за плащане на ток са повече.Хората - журналисти бързат да отразяват, ама съвсем без хора не върви.Само делва( кана) Рачева може да направи ,,от нищо нещо ,, и да си измисля протести.
107
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По Фейсбук толкова може.20 души
106
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 майки - пародия на протестЕдната пък не могла да си научи детето да чете.Лятото какво е правила. През лятото нямаше меркиВъв Фейсбук е седяла, вместо да се занимава с отрочето си.