Зоя от Дупница - на 38 г. роди своето 15-о дете, но е и баба

Прекарала близо 12 години от живота си в бременности
17 ное 2020 07:48, Ния Христова
190
Зоя от Дупница - на 38 г. роди своето 15-о дете, но е и баба
Снимка: Pixabay
38-годишна жена от Дупница е родила 15-ото си дете и успяла да впечатли гинеколозите в общинската болница, съобщава "Монитор".
 
Зоя Руменова от квартал "Гиздова махала" е постъпила в здравното заведение в петък следобяд. Само час по-късно на бял свят се появило петнадесетото й дете. Момченцето тежи 3.200 кг.
 
"Раждането мина нормално, без проблеми. Майката и детето са добре. Няма човек от АГО, който да не познава Зоя, можете да си представите, че ни посещава през година – две иначе няма как да достигне до тази бройка", коментираха от родилното на общинската болница.
 
Медиците са пресметнали, че 38-годишната жена е прекарала близо 12 години от живота си в бременност. Зоя вече е станала и баба на внуче. "Доколкото знаем жената отглежда при себе си 7 деца, останалите ги е изоставила, защото няма средства да се грижи", обясняват още акушергинеколозите.
 
Според тях все по-рядки са случаите на раждане под 18-годишна възраст сред ромките, каквато беше тенденцията през последните години. Зоя обаче със сигурност държи рекорда в цялата област с най-много раждания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ги стимулират за демографията, другите трябва да се спасяваме
22
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жена защо не е в затвора ?Ражда на конвейр деца а в същото време ги изоставя. Като не можеш да се грижиш за децата си е нужно да се прекрати безсмисленното подлагане на опастност на новородени !!Явно правата на децата не се зачитат, това е добър пример за нехайството на управляващите
21
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко което искам да кажа ще бъде цензурирана, тъй че нямам коментар.
20
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За някой хора животът не е мръднал от откриването на огъня насам.
19
2
 
22
 
! Отговори
Корнелия преди 3 години
За 15 деца - 15 хил. лв!
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Проблема им е най-вече финансов. Ова дете иска грижи, дом, образование, бъдеще. То да правиш маТрял като Зоя никому не е нужно.
17
5
 
3
 
! Отговори
Образован ром преди 3 години
Последно професорът фашист ли е?
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що не я кастрират и да се приключи?!
15
36
 
13
 
! Отговори
родител преди 3 години
Ами да раждат православните българки,защо не раждат, какъв им е проблема.Проблемите са им в главите и за това вървиме към своя край като народ.
14
2
 
36
 
! Отговори
Строи се, преброи се преди 3 години
С корона и тези, цъкащи по 15 парчета ми се ще да видя реални данни напролет при преброяването. Данни, в които ясно е записано кой какъв е, колко деца има. А не да излиза, че в цялата махала живеят чисти българи. Ако това се случи, може да излезе, че българи са само половината от населяващите територията. А, ако махнем мъртвите души и не броим хората в чужбина може да излезем и около 5 милиона. Разбира се, това няма да стане. Най-добре да не знаем какво е реланото ни положение.
13
1
 
9
 
! Отговори
НИК преди 3 години
До НИКАко някой не разбира, пиша поста с ирония и гняв, а не с възхита към съществото "ЗОЯ", МЕНДА, ДАНИЕЛА, ДЕНИЦА и др. подобни.
12
1
 
43
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
Но за Зоя и нейните деца има "дестски надбавки"...
11
2
 
48
 
! Отговори
НИК преди 3 години
Абе ПОРАЗНИЦИ ПРАВИТЕЛСТВЕНИ няма ли да вземете да въведете накрая някакъв образователен минимален критерий за получаване на помощи и за право на гласуване. Докога някой, като гордата ЗОЯ ще ни решава съдбините на тази територия. Докога ЗОЯ ще получава помощи в по голям размер от моята заплата, без да си е мръднала пръста да работи, а само да си е разкрачвала краката. НЯМАТЕ ВЕЧЕ УСЕЩАНЕ ЗА МЯРКА И СПРАВЕДЛИВОСТ, НО РАНО ИЛИ КЪСНО ТОВА ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ,ако не от народа,то от бог /шефа/според БОКО.
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да работи с 15 деца?
9
1
 
59
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
А бе сложете й спирала бе, то след 20 години, тая цяла махала ще си има....Тази новина, не би трябвало да е похвална. Тази новина, би трябвало да светне една червена крушка, под каскета на хората - това трябва да се спре. Тия се множат като зайци и вече ще им ръкопляскаме. Утре като станат на по 20 години и като плъзнат да крадат и убиват - е тогава ще разберем че преди 20 години сме сгрешили, като не сме й затапили дупката....Ражда и ги хвърля на държавата да й ги гледа. И после героиня била.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто,машина за деца.
7
4
 
53
 
! Отговори
НИК преди 3 години
Поредната горда българска майка дала живот , не на 1, не на 2, а на цели 15 чистокръвни българчета. Е тая жена наистина заслужавава детските помощи, които са й били давани до момента, а от нова година в още по голям размер. Евала на Бацовото правителство, само така ще се насърчи раждаемостта и образоваността на електората. На всеки ще му е ясно, че само трябва да прави повече дечурлига, а може нищо да не работи и да не мисли за отглеждането им.НАПРАВО НЯМАМ ДУМИ ОТ БЕЗОЧИЕТО И НАГЛОСТТА НА МЕНДА
6
1
 
33
 
! Отговори
Останалите са над 18 преди 3 години
и за тях не получава помощи. С 3280 лв би трябвало да може да изхрани другите седем плюс новороденото.
5
1
 
53
 
! Отговори
Простак преди 3 години
Колко от тези деца, посещават училище, учат, работят. Някой интересува ли се какво става с тях след родилният дом. Има ли статистика?
4
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа, слаба работа! Компирицата има повече!Да се смееш ли, да плачеш ли? А после "няма пари за пенсии", ами за "майка", като тази, която е изоставила половината, но не спира да ражда, защо има 100 вида помощи?! Как не се намери един лекар при поредното раждане да и върже тръбите или поне спирала да сложи?