Обичан лекар от Бургас загуби битката с COVID-19

Д-р Цветкова бе на 68 години, специалист по вътрешни болести
Обновена: 25 ное 2020 14:03 | 25 ное 2020 13:58,
20
Обичан лекар от Бургас загуби битката с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Обичан медик от Бургас загуби битката с COVID-19. Д-р Диляна Цветкова от Белодробната болница е починала днес сутринта. Тя е диагностирана с коронавирус на 20 ноември, съобщава БНТ.

Д-р Цветкова бил приета за лечение в отделението на здравното заведение, където е работила. Вчера състоянието ѝ рязко се е влошило, колегите ѝ са направили всичко възможно, за да я спасят, но рано тази сутрин е загубила битката със заболяването.

Д-р Диляна Цветкова е на 68 години, но не е имала съпътстващи заболявания, с изключение на контролирана и изключително лека хипертония. Д-р Диляна Цветкова е специалист по вътрешни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
а вашето уважение? преди 3 години
Първо изречение на параграф 2е:вие написахте:"Д-р Цветкова БИЛ приета за лечение в отделението на здравното заведение, където е работила."
14
0
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Фактът, че работи след пенсия и дори не може да предаде опитът си на доста по-млади от нея колеги, говори, че здравната система е мъртва. Нема какво да се лъжем. Кожидът е като вид "стрес-тест" за състоянието на здравеопазването в България и за държавата и управлението й като цяло;)))
13
6
 
4
 
! Отговори
ан преди 3 години
много лекари и учители остават да работят след пенсия и по този начин заемат местата на младите, а и няма предаване на опит ,което е много важноможе да си много кадърет ,но си идва времето ,когато трябва да спреш и можеш само да консултираш на някакъв процентпак гербавите са виновни ,защото го позволихакакво означава учител на 72 да ти преподавата той не е за гледане ,а камо ли да привлече ученицитеаз се пенсионирах на 58 и съм доволна-готвя и си гледам внуците
12
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Къде/11Тиквата ги прати на гурбет в ес.
11
1
 
8
 
! Отговори
Къде преди 3 години
Къде са младите медицински кадри? Нали университетите не са прекратявали прием и обучение? Защо пенсионерите лекари с придружавсщи заболявания са на "фронта"?А и не само в сферата на здравеопазването къде са младите, жизнени, енергични хора?
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашата болница сестрите са главно пенсионери например, доктори също няма, само в големите градове има много, а пък за тесни специалисти да не говорим, дори гинеколожката ни е супер възрастна и е само тя...
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медици умират, само политиците са безсмъртни! един па не се спомина
8
2
 
3
 
! Отговори
Въпрос: преди 3 години
този случай ще го броим ли трудова злополука или пак няма общо с работата й?
7
1
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
До АнонименИ защо да не работи? Ако не са пенсионерите, здравеопазването ще рухне! Средната възраст на работещите в системата е 61г. - сам сметни какво ще стане! А в провинцията е и по-висока.
6
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е на 68 години защо работи, нали е пенсионерка с голяма пенсия.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са заменими - можем да я заменим с бежанец от - авганистан
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията при нас е като в обществена тоалетна. За всички е добре като всеки чисти след себе си, но има една група индивиди, която отказва да го прави и всички(дори и въпросните индивиди) се сблъскват с мизерията като влязат. Но най вече страдат чистачките(т.е докторите), които искат или не трябва да изчистят мизерията, защото това им е работата.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мир на прахът и! Много пациенти сигурно ще я споменат с добро.Но се чудя - защо до началаото на тази година не ни информираха за починали медицински работници? Може би са били безсмъртни до тази година и не е имало смъртни случаи?
2
10
 
6
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Има ли лекар загубил битката без да бъде обичан ?
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша работа, няма лечение, за съжаление и много медици губим...