Коледа и Нова година без сняг, зимата ще е по-топла от обичайното

Следващата седмица ще е суха
55
Коледа и Нова година без сняг, зимата ще е по-топла от обичайното
Снимка: Pixabay

Засега Коледа и Нова година се очертава да бъдат без сняг Това прогнозира климатологът Георги Рачев пред Нова тв.

Зимата се очертава хубава, сравнително топла, с градус – градус и половина по-топла от обичайното.

Следващата седмица ще е суха. Във високите части на планините ще грее слънце. В ниското ще има мъгли.

От вторник почти цяла седмица ще има високо атмосферно налягане. Ще бъде сравнително топло, сутрин температурите ще са около нулата, през деня около 10 градуса.

Според Георги Рачев времето е нормално за този период от годината. При валежите е изпълнена нормата.

„Сняг по пистите ще има. 40-50 см е новият сняг по високите места в планините. Ще стане по-студено, оръдията ще започнат да работят”, прогнозира още Георги Рачев.

Той посъветва тези, които могат да си го позволят, да пътуват в планината по празниците. Там ще бъде слънчево, но и снежно.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
5
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 3 години
Засега няма модел, който да познава 10 дни напред. Явно климатологът е ходил на врачка или самият той е врач. Ама науката отрича врачуването. Така че... не знам какво да кажа. Ще гледаме, ще видим, това засега може да прогнозираме за периода 23-31.12.2020. Към 20.12 със сигурност ще Ви кажа каква ще е Коледа.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според топлофикация, тази зима ще е била рекордно студена и заради това сметките напролет ще са високи
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те миналата седмица ми говориха че ще е 15 градуса пък беше -2.. Ходите вие по врачки да ми гадаете какво ще е времето..
47
0
 
1
 
! Отговори
P.S. Ко рече ко? преди 3 години
Нали шегата с пияницата дето казва Ко рече ко? и Положението е антиконти нали я стопляте? Обаче от всичко на света най-мразя тактиката на изчакване, да се види накъде духа вятъра, вятъра духа към изграждане на 21 век класика, ама не става без пари. Ама къв си ти като нямаш пари да решаваш, като нямаш пари какво може да решаваш! Стар Живков лаф - ако искате вятъра може да *** от север на юг от горе надолу като при Ветко. Да се кара сърф трябва вятър - десет милионен вятър. Лекар с нож!
46
0
 
1
 
! Отговори
Ко рече ко? преди 3 години
След смъртта на Ветко - кучето и.д.и.от на к.у.ч.е.т.о *** мисля, че практиката на кучето и.д.и.от бива автоматически прекратена, а копеленцата дето са си мислили, че ще вземат някой жалък лев комисионна от продажбата на пясъчника и апетитите за неговата продажба остават в историята. Приятна вечер господа, ама като знам какво идва към вас малко ми е съмнително!!! Още ли се не отказвате и не приемате сделката ? Е ще имате малко време да преосмислите постъпките си, но .....
45
0
 
1
 
! Отговори
Ко рече ко? преди 3 години
В комбинация с лакомията на господин Виктор Кръстев - нещата много загрубяха за пясъчника, да ама пясъчника отърва държавата от Ветко и Божков и си иска 10 милиона извънредна субсидия за базата и двете ми ръце показват две среднопръстия за останалите дето искаха да ни затъркат!И Симо 2 да го духа!
44
0
 
1
 
! Отговори
Ко рече ко? преди 3 години
Някога още по времето на тия "гадни комунисти" бе взето решение във всяка област да има по едно училище за изкуствата и един комплекс тип пясъчник както беше във Враца Авангард - без широка специализация, всичко в помощ на творческата и индустриалната работа. Пясъчника още си седи, ама е със "затихващи функции", а е със "затихващи функции", защото искаха да го правят старчески дом и до него паркираха три секти и публичен дом.Аз съм за пясъчника да стане модерен пясъчник и кой знае може това да е
43
0
 
1
 
! Отговори
Ко рече ко? преди 3 години
Рекох, че половината училища в Япония имат часове не само по спорт, но и по бойни изкуства - айкидо, кендо, стрелба с лък ... то това са едни такива "ниско относително трудни неща", обаче изграждат характер, индивидуализъм, дисциплина, точност, мъжество.... Още ли ще се пазарим за глупости и за едни джобни за държавата 10 милиона ?
42
0
 
1
 
! Отговори
Глей сега: преди 3 години
Аз ли не знам как да го направя - как да ти кажа тия работи са класика, традиционни обаче не само за България вече, а за цял свят, проблема е друг в света ги има тука ги няма. Що ги няма? От всичките бойни изкуства на света знаете ли кои са най-прекрасните господин Премиер - боя с меч и пътят на водата. Ама неееее - друс кючек на масата аааа... мама ви мръснаааааа....
41
0
 
1
 
! Отговори
Към седмия милион: преди 3 години
Пари за малко доджо по кендо и айкидо. Трябва да имаме и малко самозащита в нашата сфера, че е видиш ли общинските съветници на Враца направили всичко възможно милите да закрият училището пясъчник и да го продадат на потенциален инвеститор за да направи прекрасен старчески дом. КАЖИ ИМ ЧЕ МОГАТ ДА МЕ ХВАНАТ ЗА *** И ЧЕ ЩЕ СИ ПОСТИГНАТ КВОТО СА СИ РЕШИЛИ ОБАЧЕ ПОСЛЕ НЕ ЗНАМ БИЯЧИТЕ КВО ЩЕ ГИ ПРАВЯТ!
40
0
 
1
 
! Отговори
И накратко: преди 3 години
Спортна и фитнес зала ... Пиши някъде към седмия милион!
39
0
 
1
 
! Отговори
Пиши и работилница: преди 3 години
Пиши и работилница към тоя шести милион! За макети, за детайли, за прототипи... К'во да ти кажа - дай ми парите и после гледай чудо - това ми е специалността бе шеф!
38
0
 
1
 
! Отговори
Шестия милион: преди 3 години
Валфдорфска образователна среда - кабинети по всичко и за отделните етапи от човешката цивилизация. Видиш ли какво може да се направи с десет милиона. Такова дето да го няма в цяла Европа и в целия Свят и може да стане само в пясъчника дето го зарязахте!
37
0
 
1
 
! Отговори
Дефиниция за: преди 3 години
Творчески проекти? Праим нещо хубаво, измисляме го? Пари за печат, пари за разработка ... творчески кабинети, творческа база - постоянно се иска надграждане, изследване и развитие ... К'во и да си говорим аз давам реално предложение с повишена стойност за гражданското общество и публичния интерес както и за нова форма на дуална система в съвременената европейска и глобализирана реалност. Те недейте да го правите и стигаме лафа рече Бог как да бъде Рай, и тия ама така па иначе. Айде в Ада тогава!
36
0
 
1
 
! Отговори
И още к'во? преди 3 години
Те сега някъв частен предприемач си води записки как да направи Баухаус 2.0 в частното образование да и защо да не е държавата? Другите пет милиона са за проекти изпълнени от училището и развиване на професионална дейност. Защо държавата винаги трябва да е назад? Защо не поемете този риск? Гледайте пак отново Завладяването на Рая с Жерар. Обаче проблема е друг - в момента сме в абсолютния ад господа, който трябва да превърнем в Рай, това е разликата между филм и реалност. Ама мислят за гъзовете
35
1
 
1
 
! Отговори
Сега виждате ли? преди 3 години
Виждате ли какво можеше да се направи с паричките дето Ветко пази на съхранение за Симо2. Къде ще иде петия милион: Трябва да изградя нова катедра - Изкуства и дигитални технологии. Програмист ми трябва, мене ме бива по частта с изкуството, ама частта с математиката не случайно я правят други хора. Не че не мога ама умирам от скука и ми е трудно. Абонаменти за графичен софтуер като хората - нови компютри, най-новите таблети, най-новите програми платени и лицензни. Виртуална реалност - Тилт бръш
34
0
 
1
 
! Отговори
До най-шефа преди 3 години
Министър Вълчев - от мама знам един лаф - като вали е порой по"рой" и всички викат българите не знаели как да го направят! Абе дай ми парите и после виж дали не знам как да го направя! И не само, че знам как да го направя, това няма да е някаква постановка тип Виктор Кръстев - изглежда добре, ама няма потенциал за ъпгрейд. Ще бъде едно от най-функционалните училища в Европа.И аз не мога да разбера как този wild card дето съм 99 процента сигурен че ще е върха и ще е гордост за българ. образование
33
0
 
1
 
! Отговори
К'во още? преди 3 години
Ми интериорна и екстериорна декорация - казах ли, че вратите са за подмяна, че са на 50 години, а стените имат нужда от нова замазка - изправяне, интериорно стенописно решение дето да е за 21 век. Кабинет за декоративно - монументални изкуства, звукозаписно студио, нови инструменти - дигитални и аналогови. К'во още ми ще правим ли училище като хората? Малък киносалон за прожекции и лекции тип Баухаус. Тука отиде още един милион. Значи копелетата ще ни краднат до стотинка после да няма отмъщение?
32
0
 
1
 
! Отговори
К'во още? преди 3 години
Ми трябват ми creative rooms - барбарони, килими, шкафчета, такава леко една френдли атмосфера, трябва да си имаме собствена закусвалня тип "Приятели". Казах ли, че покрива е за ремонт и преосмисляне - градинка със соларни панели. На двора мислим да обособим Earth ship експериментална площадка за изграждане на втора екобаза дето да е самостоятелна от външни енергийни източници. Рейнолдс каза, че ще прати чертежи и насоки без пари. Само гуми и *** ни трябват да почнем да строим. К'во още!
31
0
 
1
 
! Отговори
Е за какво са ти? преди 3 години
Еми почвам да изброявам: Нов окачен таван на четвъртия етаж с гаранция на новия 25 години. Там ще иде поне един милион! Не не искам от ония *** дето ги монтирахте по "Красива България" и там свиха пари едни. Хубави щори навсякъде в комбинация със завеси, нови мебели и бюра и столове навсякъде, Библиотека, game rooms с подходящото оборудване за най-новите продукти на графичния дизайн и годишен абонамент за заглавията. Компютърна зала с компютри и таблети последно поколение!