Близка на починал с обвинения срещу болницата във Враца

Семейството го търсело във всички лечебни заведения в града
Обновена: 17 дек 2020 21:42 | 17 дек 2020 21:12, Анисия Иванова
31

Жена изпрати отворена жалба срещу многопрофилната болница ”Христо Ботев” във Враца до министъра на здравеопазването. В нея тя сигнализира, че след като баща ѝ е починал от COVID-19, никой не я е уведомил за смъртта му. След часове търсене по телефона и обикаляне из всички болници в града, близките стигат до спешната помощ във Враца, където им съобщават, че мъжът е починал, но отговорността за това да ги уведомят не е тяхна.

На 7 декември бащата на Ралица Андровска дава положителен резултат за COVID. Лекува се у дома, а личният му лекар следи състоянието му по телефона. На третия ден обаче 64-годишният мъжът все още има задух и близките му го съветват да потърси спешна помощ.

"На 11 декември сутринта, в 7:00 часа баща ми лично се обажда на телефон 112, линейката пристига след около 50 мин. Парамедикът се качва вкъщи, преглежда баща ми, не установява толкова тежко състояние, колкото днес вече потвърждават, и така е и според становището на болницата$, каза Ралица.

Спешният екип казва на сина на 64-годишния мъж, че ще бъде откаран в Ковид отделението на Кожния диспансер в града. От този момент нататък близките изгубват всякаква връзка с него.

"Започнахме да звъним на телефона на баща ми, без никакъв отговор в рамките на 3 часа. Междувременно прозвънихме всички обявени Ковид отделения в града. Аз, майка ми, брат ми, за да търсим контакт дори с реаниматора д-р Колев", допълни жената.

Синът на починалия също е положителен и е под карантина, а дъщеря му се намира в София. Затова близки на семейството започват да търсят човека във всички болници в града.

"Провериха всичи Ковид отделения в града, докато накрая стигнаха до спешния център, където всъщност беше съобщено, че баща ми е починал. Дори в спешния център, когато са предали вещите на баща ми и на майка ми, те са казали, че нямат практика да информират дори и близките - в смисъл наш ангажимент е да потърсим какво се е случило с този човек", разказа тя.

От Спешна помощ казват, че са оказали пълноценна първа помощ на мъжа, но състоянието му е било толкова тежко, че нямало как да му се помогне. Според тях близките на мъжа са допуснали грешка, като не са го изпратили в болница три дни по-рано.

"Относно медицинската част мога да кажа, че при пристигането на екипа от сина на починалия ни беше обяснено, че той е лекуван от личния лекар по телефона, обаче от три дни личният лекар не си вдигал телефона и ние попитахме защо са чакали три дни да се влоши", каза Светлозар Тодорков - шофьор на линейка.

Дъщерята пък не може да си обясни как състоянието на баща ѝ се е влошило толкова рязко, след като е бил откаран от Спешната помощ, а у дома е бил сравнително стабилен.

Ралица сигнализира още, че при връщането на багажа на баща ѝ имало липсваща сума.

"Лично брат ми е поставил 100 лв. в портфейла на баща ми, след което портфейлът е взет от майка ми с половината сума", допълни дъщерята.

Спешният екип категорично отрече да са взети пари от възрастния мъж и определиха твърденията на жената като лъжа. По случая е започнала проверка, а директорът на врачанската болница предупреди, че ако обвиненията се окажат неверни, срещу дъщерята на починалия мъж ще бъде заведено дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
,,в бели престилки ,, сега са само готвачите.Явно не си посещавал болница тази година.Престилките излязоха от мода.На мода са скафандри, а под тях носят туника и панталон.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- важното е,че човекът е заразен от близките си.Защо не са казали:"татко е възрастен. Тази година няма да работи. Ние ще го издържаме.,за да оцелее.,, Сега го търсят по патоанатомите.Нали нЕма вирОз.
23
0
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
И в Страсбург няма да спечели.Причина няма.До 48 - ия час по закон е срокът за връчване на съобщението за смърт на близките.И този срок не е бил пропуснат.Всички знаем, че дела не се водят по медиите.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах какъв е проблемът на женицата.За първи път баща й получил лекарска помощ директно, а не по телефона .
21
3
 
5
 
! Отговори
Усраки Доглезенков преди 3 години
И като бъде заведено дело от болнецата, то ще бъде загубено, и после роднините ще осъдят държавата в Страсбург, за безчинствата на УБИЙЦИТЕ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ, и ще им се изплатят обезщетения от нашите данъци! Да ни е честито! Пак ги изберете напролет, тия .....
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук ви докараха медиите и политиците.Не са ви виновни лекарите и служителите в здравеопазването а ония горе МЗ,политици,ЕС които дават заповеди ама до вчера когато хората стачкуваха за по големи заплати,уважение и за съсипването на болниците вас другите не ви интересуваше нищо.Няма кво да ревете сега.Сега ще берете плодовете на вашето скотско мислене и поведение
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миролюба Бенатова да й направи интервю, че ,, яко ....,,
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През лятото приемахме всички средно тежки случаи с положителен резултат. Хората се справяха бързо с болестта.Сега се заговори,че само ,, тежки случаи,, следва да се приемат в болница.Ами като не го лекуваш, лекият случай става тежък.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще прави жената не ме засяга.Описанието,което е дала на заболяването е много точно.,,Не изглежда толкова тежко,,, а човекът загива за часове в цитокиновата буря.Необяснимо е без да направи елементарно изследване на кислородна сатурация.Под 92%си за интензивно наблюдение, а хората си стоят в къщи с 88-89% без да вземат мерки.Изчерпват всички резервни сили на организма си, а етиологично лечение няма.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен15Ти си и неграмотен бе, шашавляк!
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен15МММРРРИИИ бе, шемет!И всички около теб!Не искам да заразяваш и мен!Писна ми да гледам едни ииидиииоти как разнасят плюнките си по магазините, гнусари гадни и миризливи!
14
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски, доло мерките! Само сявате паника!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз да ви обадяТе т'ва е добра полиция!А ти големи простотии ли си правил? И какви - да знаем за ценоразписа?
12
0
 
6
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
И на мен на 2 пъти ми се случва да оставя 2х 50лв в документите и катажията като ми ги върне - в най-добрия случай липсва само едната пеесетачка
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен-12Да. Правят го едни неграмотници с дипломи от основно до средно образУвание.Мислят се за безсмъртни и вярват на глупости от Световната Конспирация.Заразиха половин България с вируса. Простотията им е като вятъра - нищо не може да я спре!За съжаление, освен тях и близките им, измряха и много свястни хора, заразени от тях.Да им се връща и на тях и на поколенията им! На който съм го пожелал - случило му се е! АМИН!
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази територия съвсем умишлено се освобождава от населението тук.Явно има планове за заселване на други хора.
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега имаше геноцид спрямо българския народ, а от тази есен тотално избиване на българите.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както виждам, в момента има само една тиква, която ни занимава с тиквеника си, циклейки, без да си е пил хапчето.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дамнАми като се взимат дипломи с пищови - така ще е.
6
0
 
9
 
! Отговори
дамн преди 3 години
"От семейството го търсели всички лечебни заведения в града"ей това го четох1 минута, осмислях 3 мин и се отказах да чета.W.T.F