Нов строеж на брега на морето в Китен възмути граждани

От общината в Приморско увериха, че е законен
19 дек 2020 20:40, Анисия Иванова
43

За нов строеж по морето, алармират граждани в социалните мрежи. На северния бряг на Китен се е появил огромен изкоп.

Липсва информационна табела какво се строи. От общината в Приморско са категорични, че строежът е законен.

Сигналът за поредния строеж на брега на морето и огромния изкоп подава Мара Капитанова, която е родом от Китен.
"Брегът го няма, аз мисля че това е незаконно, разбирате ли, не разбирам от закони, не разбирам от правилата им, но брегът го няма и от това ме боли", заяви тя.

Общината в Приморско извърши проверка. Единственото констатирано нарушение е, че липсва информационна табела.

"Имотът, в който е строежът, е частен в строителните граници на града, изцяло в урбанизирана територия", заяви зам.-кметът по строителство в Приморско арх. Петко Гечев.

Теренът е закупен тази година от фирма "Суперабразив". Инвеститорът има всички необходими разрешителни и документи за строежа. На терена няма да се строи хотел.

"Уверявам ви, тук ще бъде изградена една къща. А що се отнася до спекулациите, че се руши брегът уверявам ви точно зад мен машината на фирмата прави изкопни действия за укрепване на този бряг", категоричен бе кметът Николай Марков.

От кметството в Китен увериха още, че постройката ще бъде само на два етажа и няма да скрива гледката към морето.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се наядоха, а тоя дето си строи къща в морето явно много иска да се Черното море да му стане черно. Грандоманщина.... ако можето дори го източете морето.
15
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
А Гешефт лови несъществуващи руски шпиони и хич не му е за мутренски незаконни строежи. Вчера официално прокуратурата ви каза, че от записа на тиквата няма нищо нередно. Сам си го избра човека.
14
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е депозирал в чекмеджето, значи е законно.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо китенци ще са спокойни,защото ще ги пази от цунами.
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си хас да не е законен.Сигурно е поредната подпорна стена, маскирана като къща.
11
15
 
4
 
! Отговори
До Американ преди 3 години
Ей, айде трай си там в краварника. Тук е Европа и ще си правим каквото искаме. Законни ли са ми документите - законни са. Точка по въпроса. И да отговоря на един отдолу че и ДДС ще си върна по строителството. Всичко правя по правилата. А вие сте едни хейтъри. Американеца да яхва камиона и да не ни мисли тук.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах, морето, няма надежда нито една.
9
2
 
34
 
! Отговори
Американ преди 3 години
"Инвеститорът има всички необходими разрешителни и документи за строежа." -- и никой не се интересува как са издадени тези документи, има ли нарушение на закона и т.н. Българска работа...
8
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя има солиден политически гръб. Никой не може да го барне, ако ще и в морето да строи и пътя да загражда и брега да взиври и ... Абе може да си прави, каквото си иска и никой нищо не може да му каже. Добре дошли в България! Приятно прекарване, сигурен съм, че ще ви прекарат!
7
0
 
39
 
! Отговори
Еколога на Шиши преди 3 години
Аз предлагам да се направи една укрепваща бетонна стена от Резово до Дунакулак.Огромна като китайската стена с ниши за лястовиците да гнездят .Висока 30 метра ,широка 20 метра и дълга 200 км.По този начин брегът по цялото черноморие ще се укрепи от свлачища ,срутища и тем подобни .Предлагам министерски съвет да изтегли 30 милиарда долара заем от МВФ и незабавно да се започне строежа.Така ще се избегнат всички политически инсинуации и всичко ще е по закон!
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелиерите са пред фалит и затова строят. Всеки, който е пред фалит така прави. Държавата да му отпусне 1 млн лева компенсация, че вече трябваше да е вдигнал хотела.
5
2
 
25
 
! Отговори
123 преди 3 години
Самия факт фирма да строи къща е толкова незаконен, че чак плаче за НАП. Сега остава и ДДС да им връщат за материалите :) Ако някой иска къща да си плати дивидент, да си плати данък върху дивидента и после да си тури името зад строежа!
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ще ви скрие гледката,бе!? Човекот срина брега ,за да имат гледка всички към морето...Такива наглеци трябва да се поставят извън закона и за главите им трябва да се обявят награди. И проблемът ще се реши...
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман вече с това нашето море. Властта явно няма капацитет да спре всички безумия там. Хората се отвратиха от безумието което цари там. Бетон, сгради и заличаване на природата отблъсква всички и масово се изнасят в съседни страни.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
зам. кметът интересите на обществото или на строителя защитава. Отбелязвам, че Китен става друг град, в който няма да стъпя
1
10
 
11
 
! Отговори
Баровеца преди 3 години
Всичко съм си уредил и е законно. Ще си строя както си искам. А че ще ви скрия морето хич не ми пука, ***.