Награждават пожарникарите, спасили стотици от трагедия в Борово

С риск за живота си инспектор Рачев спира теча на пропан-бутан
30 дек 2020 07:50,
7
Награждават пожарникарите, спасили стотици от трагедия в Борово
Снимка: Pixabey

Награждават пожарникарите, участвали в предотвратяването на инцидентa на гара Борово. В средата нa декември с риск за живота си инспектор Свилен Рачев спря теча на пропан-бутан от влак с 16 цистерни. Така беше избегната трагедия от мащаба на тази в Хитрино.

Заради теча и тъй като гарата е в центъра на града, за по-малко от час бяха евакуирани близо 300 души от съседните жилищни сгради.

Още по темата

За щастие, инцидентът се размина без жертви и пострадали. Какво е чувството да спасиш стотици човешки животи?

"Получихме сигнала и по моя преценка реших да отида на място. Проблемът не беше толкова сериозен и толкова опасен", каза гл. инспектор Свилен Рачев за "България сутрин".

Той сподели, че получената информация била проверена от него и след това предприел действия по отстраняването на проблема. Според него много от колегите му са подготвени за такава ситуация и биха реагирали също толкова добре.

"Нашите програми, с които се обучаваме, в този случай ни правят една предварителна подготовка. Няма инциденти с един и същи сценарий, но предварителната подготовка помага да се вземат по-бързи и адекватни решения", добави гл. инспектор Рачев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най трудно се става пожарникар едва ли има по сладка работа ,ако всеки ден гасяха по 8ч пожар, бих им се поклонил до земята ,касиерката в магазина заслужава благодарност ,че работи всеки ден тия търтеи не
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарности и почести, да, но хубаво е поне да им увеличат заплатите.
5
0
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Пожарникарите са герои.За разлика от полицаите.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Влади5Човече, казах ясно че пожарникарите са си свършили добре работата и че заслужават почести. Но казах и това, че първо на Бога трябва да се благодари, а после и на пожарникарите. Едни карловски пожарникари спасиха котка, хвърлена в 11 метров кладенец, пожарникаря, който я извади рискуваше живота си. Все пак и пожарникаря и котката излязоха от кладенеца невредими, за което пак Слава и Благодарности на Бога.
3
2
 
2
 
! Отговори
Влади5 преди 3 години
Нещо не разбирам написаното. За главната буква съм съгласен, но за останалото...??? Не мислиш ли, че ако тези хора с риск за живота си не бяха спрели този теч на газ щеше да има и оцелели цивилни? Написаното от теб е безмислено просто.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Влади5Да, да живи и здрави пожарникарите, но защо пишеш Господ с малка буква Г ? Не е ли справедливо да се благодари първо на Бога, че е запазил невредими хората, а после на пожарникарите?
1
2
 
6
 
! Отговори
Влади5 преди 3 години
Адмирации за тези герои! Дълги години да са живи и здрави и господ да ги пази!