Кметът на Калофер: Ще платя глобата сам за леденото хоро

Обадили му се и граждани, готови да платят санкцията
Обновена: 7 яну 2021 09:07 | 7 яну 2021 09:02,
66
Кметът на Калофер: Ще платя глобата сам за леденото хоро
Снимка: БГНЕС

Кметът на Калофер заяви, че сам ще плати глобата за богоявленското хоро, което въпреки пандемията се проведе в града. Румен Генчев обясни, че е разбрал от медиите, че ще получи глоба.

"Всичко беше организирано от мен. Няма смисъл да търсят администрация, всичко е под мое ръководство. Глобата, която трябва да отнеса, нека бъде само за мен. Личи си, че е обществено значимо нашето хоро. След призивите ми много хора не дойдоха в града ни", сподели градоначалникът пред Нова тв.

Още по темата

Той сподели пред медии, че е получил обаждания от граждани, готови да платят глобата. Генчев обаче е готов да поеме вината и санкцията сам.

Областният управител на Пловдив - Дани Канарзиева обяви, че няма как да бъдат санкционирани всички участници в калоферското хоро. Според нея аспектът в ситуацията е морален.

"Отговорността е на местната власт, която да проследи цялата организация и да установи такъв ред, че да не се нарушават противоепидемичните мерки. Отговорността ще я поеме кметът, а последствията - всички ние, както и болниците в Карлово и Пловдив", заяви тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на кмета, така се прави. Да открие сметка и аз ще пратя пари
39
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Така всеки може да се изплюе в лицето на държавата, както го прави този кмет.
38
5
 
3
 
! Отговори
Ханибал преди 3 години
Ей,ще си умрете от притеснение,да не се разболее от нещо което не съществува. Т.ъ.п народ.
37
4
 
5
 
! Отговори
ТУРБОСЕЛЯНИН преди 3 години
Подай си и оставката бееее....
36
2
 
5
 
! Отговори
Кико преди 3 години
А на заболелите кой?
35
4
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Ами глобата е малка, всеки със средно голям доход може да си я позволи. Трябваше да я направят 200-300 бона за длъжностното лице да видим тогава дали ще я плати.
34
1
 
3
 
! Отговори
Off преди 3 години
ОБАЧЕ местните се страхували на са челнове на СИК за изборите, за да не се заразели. WTF, ***, които като се напият им идва смелостта. Освен да идат пияни в СИК, та да не се страхуват.
33
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пиянски патриотизъм не знам , кой го е измислил ? Пълен цирк е това хоро !Почти в цялата страна имаш организирано празнуване . Защо са тези полемики ?
32
9
 
7
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Короназомбитата така и не искат да приемат, че никой не ги задължава да излизат от дупките си, нека си стоят в тях докато се мумифицират, за да не се заразят и умрат от ''страшния'' вирус и да не пречат на нормалните хора да живеят нормален живот!
31
9
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Dido, номер 24. Браво на теб момче, с малко думи си казал всичко.Каназирева е изрекла огромна глупост, започна правилно, но няма кураж да докара работата до край. Полицията трябва да разпознае от направените снимки всеки един участник от вчера и да събере 60-70 хиляди лева глоби. Нашенците разбират само когато играе тоягата. И стига вече с това хоро, пишете повече за убийствата в САЩ. Там работата ще стане дебела, всички са въоръжени до зъби.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметовете са милионери от далавери с обществени поръчки.
29
7
 
9
 
! Отговори
Лили преди 3 години
Да поеме и лечението на болните след седмица. ***.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност глобата е цифром и словом 0 (нула) лева, защото веднага пада в съда. Даже самите контролни органи често не я придвижват по каналния ред, защото знаят, че пада. Единственият случай някой да бъде глобен за незпазване на мерките е "да не му се занимава" или да е притурил някоя реална противообществена проява, примерно обида на длъжностно лице и др.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковидясалите страхливци излязоха на челото...
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и една традиция да се къпете само в неделя. Даже се честити банята след това. Спазвате ли я или май някой традиции е добре да си останат в миналото? Особено, когато са започнали да умират хора!
25
7
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Стига глупости! Навсякъде в страната са хвърляли кръст и е имало струпване на хора. Но никои не говори за това. На пъпа им излезна това "Ледено хоро". Традициите са за да се пазят и предават на поколенията. Да отидат да видят по улиците и парковете какви струпвания има. Оставете хората на мира. "Народ който ходи по огън и лед не може да бъде унищожен!"
24
1
 
1
 
! Отговори
m.e;e преди 3 години
До До 22 Браво
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26 каква вековна традиция е това хоро? ти знаеш ли въобще какъв е празника? и скачането за кръста също е изгъзица! айде като се бие в гърдите,че толкова ги знаете нещата, поне научете какъв е празника и какво трябва да се прави!
22
7
 
13
 
! Отговори
Справедливост! преди 3 години
Ако глобяват кмета на Калофер, би трябвало да глобят и президента Радев и Отровното трио! Не по политически причини, а за многократно организирано нарушаване на карантината, което със сигурност ни струва разрастване на епидемията и човешки животи. И в Беларус протестират, но с маски!
21
2
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Еми такава ни е държавата на мутри и ***. Такива като Маги, жена му и *** му трябва да им се отнеме всичко откраднато и да ги пратят със самолета за Ереван.Позор за всяка медия е да дава гласност на такива да обиждат българите. Никой на сила не ги държи тука и да се махат като не му изнася. Ама в Армения няма кой да му позволи да прави шоута за *** като тук.