Кметът на Калофер: Поемем си вината за това, което се случи

Заплатата му била 1200 лева, а глобата - 1500
Обновена: 10 яну 2021 19:58 | 10 яну 2021 19:55, Нели Христова
75
Кметът на Калофер: Поемем си вината за това, което се случи
Снимка: БГНЕС

Виновен съм пред всички, поемем си вината за това, което се случи въпреки пандемията в Калофер. Това обяви кметът на града Румен Стоянов пред bTV.

На 6 януари отбелязахме Кръщението на Божия син. Празникът тази година беше по-различен заради епидемията от COVID-19. В Калофер се изви традиционното мъжко ледено хоро в нарушение на противоепидемичните мерки и пред публика.

До последно заявката беше, че мъжкото хоро няма да се състои или поне не във вида, в който в бил до сега. Противно на това - калоферци влязоха във водите на Тунджа и спазиха обичая с хвърлянето на богоявленския кръст, след което се изви и леденото хоро.

Румен Стоянов сподели, че е призовал хората да спазват мерките, но е доволен, че властите не са се намесили при леденото хоро.

"Имаше кордон от полицаи, които не трябваше да пускат хората във водата, но те влязоха. Никой не може да спре хората, полицаите няма как на такъв празник да започне да дърпа хората", защити органите на реда градоначалникът и заяви, че е готов да плати цялата глоба.

"Заплатата ми е 1200 лева, а глобата - 1500 лева, защото имам санкция от полицията. Подписах документ, че няма да има организация на събитие, но имаше под някаква форма", коментира Стоянов.

Кметът на Калофер сподели, че е призовал хората да са с предпазни средства, но самият той от еуфория е забравил да сложи своята.

Той коментира и предстоящите избори като каза, че в много от малките населени места може да има проблем с набиране на членове за секционни избирателни комисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ХРИСТОВА ФЕЛАЦИО МОЖЕ ЛИ?
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 31Такива като теб са роби и без да носят фес. То от душата идва. Когато изпълняваш всичко,което чуеш по телевизора друго доказателство за робска душа не ти трябва. Робът не използва собствената си глава(колкото и ограничена да е в някой случаи), а слуша какво са измислили чуждите глави.
31
8
 
10
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Глупости! Фесовете си го носим и сега ти кво си мислиш? За свободен ли се имаш ? Ха ха в *** грешката си. А ако си мислиш че тия на хорото им пука за традициите си още по заблуден- всичко е за пиенето и яденето и ще ги дават по телевизията това е истината !!! Жалка е , но знаеш, че е така. В началото на пандемията пак така всички се ръгнаха за великден , то КПП та се заобикаляха то чудо !
30
15
 
15
 
! Отговори
Какво хоро, бе преди 3 години
Дива религиозна селяния
29
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До фактАко дядовците на този бяха спазвали нарежданията на властта, сега ти щеше да носиш фес и да празниваш байрам
28
8
 
8
 
! Отговори
Ъъъъ преди 3 години
Като поема отговорността, да си подаде оставката, а не да става медиен герой. Аман от такива като него, ако има болни, той ли ще ги лекува и плати за лечението им.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За толкова ли му стигна куража, за едно напиване. След него голям послушко стана."Веднага ще си платя глобата, лично..."Жалка картинка.
26
16
 
12
 
! Отговори
факт преди 3 години
Един мъж на честта би се самонаказал с публично харакири, сеппуку или друг вид само екзекутиране. В този град, приличащ на средновековно село, няма мъже на честта!!! Никога не е имало и няма да има. Щом има закон или наредба, трябва да се спазват. Който не спазва е престъпник, закононарушител и подлежи на съдебно преследване и наказание. Точно този кмет е напълно невинен. Всички останали трябва да бъдат бити от индийски полицаи с бамбукови тояги
25
9
 
17
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Абе от кога да уезнеш пиян у ладка вода е геройство? Са ок хубав празник е ама нищо повече. Чак Герой??? Слушам гледам герои били. Ми това, че е сложил носия и маа пиянн у реката ли е геройство? Нещо представите за патриотизъм и геройство са се изкривили доста.
24
15
 
21
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Ау, колко тъжно. Само глоба ли, заслужава да бъде уволнен за разрешението, което даде на калоферските пиян.ици! Правилата трябва да се спазват от всички, иначе става анархия. Национална черта ни е - никакво спазване на законност и преклонение пред правила и авторитет.
23
14
 
18
 
! Отговори
Некой си преди 3 години
Ти убаво поемаш вината ама ако се разболеят тиквеницитее дето се беа събрале там ти ли , че ги лекуваш кметче?
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмета е от БСП, другарите му събират пари за глобата
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко питаш за Дмитрий Кисельов, парад в Москва все още няма...Иначе би отишъл с удоволствие.
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма топки да се противопостави на властта, плаща като поп.Мишка.
19
4
 
16
 
! Отговори
Нито един наказан преди 3 години
От герб за 11 години. Нито един. Но пък много от герб наградени с къща за гости, хотелче, плажче и тн и тн. Апартаментите са най-дребната награда. А коли телефони лаптопи дори не се отчитат.ГЕРБ = КОРУПЦИЯ
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли в нарушение и когато ги събира в къщата си? Никой не носи маски, не спазва дистанция.
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sorry , ама християни в България нама , има Похристиянизирани и тва при Борис 1 птеди близо 12 века , научете си Историята
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До двоен стандартХа сега де, ако беше поканил 10 телевизии да излъчват, както в Калофер, и той щеше да отнесе 1500 лева глоба - БЪЛХА ГО УХАПАЛА!
15
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-пpoстият селски кмет у нас, управляващ "възрожденци", които са масово берачи на малини, сервитьори и обшаци. Дакък, който са платили у нас, за да помогнат на любимата си родина? Моля ви. Кръгла НУЛА. Но се кичим с флага, тропкаме хорца. Ако не сме берачи в Англия, то заплатката у нас е в плик. Тези нeщacтници са не само антипатриоти, те са срам за нашата родина. Вече по света ни сочат с пръст как група необразовани *** се пъчат колко се велики, нарушавайки мерките. А то какво? Общаци
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сакта ви също е разпространител на FAKE NEWS