Собственици на фитнес зали и заведения на протест в Перник

Настояват да заработят от началото на февруари
Обновена: 23 яну 2021 18:58 | 23 яну 2021 18:56, Веселина Йорданова
67

Собственици на заведения и фитнеси в Перник излязоха на протест. Те настояват бизнесът им да заработи от началото на февруари. Протестиращите обясниха, че браншът вече не издържа и предстоят масови фалити.

Ивайло Ангелов е собственик на заведения и фитнес. Твърди, че мерките са избирателни и несправедливи.

"Не може в големите търговски вериги, в които влизат по 2-3 хиляди човека на ден, не се спазва никаква дистанция, включително персоналът си носи маските под носа, а ние с фитнеси с по 50 човека да бъдем затворени. За мен това е един вид дискриминация", коментира той.

Според ресторантьорите в града служителите и фирмите не са получили адекватна помощ от държавата. А собствениците вече не могат да си плащат наемите и задълженията. Голяма част от тях дават пари от джоба си, за да запазят персонала, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това, което държавата е обещала - 24 лв. на работен ден да се преведе, от ноември няма пари в техните сметки. Нито помощ за заведенията, нито за персонала. Това са близо 2 месеца без никакви доходи", заявиха протестиращите.

Самите служители пък разказват, че са на ръба на оцеляването и не могат да си намерят друга работа.

От бранша в миньорския град бяха категорични, че са готови да отварят на 1 февруари въпреки ограниченията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** е, като кoн с капаци...В Европа ги затварят с вечерен час, а той, като тaпиp не осъзнава, че, ако се отпуснат тия мижави мерки и тук след месец ще трябва да стане същото...
15
4
 
27
 
! Отговори
Перко преди 3 години
Купих си някои уреди и нямам никакво намерение повече да се върна във фитнеса. Добавки и инструктори не ползвам. Занимавам се за удоволствие и раздвижване
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номер 8, а да отидеш на фитнес няма да забравиш или да те домързи, а? Все едно не можеш да си направиш разнообразни серии на собствена тяга вкъщи или да врътнеш кросче в парка/квартала, та ти трябва фитнес. Фитнесът е ненужна лиготия, но им подкрепям протеста на хората - не може държавата да им се гаври така с прехраната.
13
8
 
11
 
! Отговори
До Аа преди 3 години
И какво работиш от "вкъщи"?Копаеш ли..сееш ли..животни ли отглеждаш..с какво си полезен за земята?Освен да правиш купчини безполезни фека или които после се изливат в реката да тровят нас работещите работа,не виждам нещо полезно в тебе теоретик философ-поете))
12
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Не могат да глобят и да запечатат насилствено всички."Хайде на бас? Много ще се изкефя на глобени австралопитеци-ресторантьори и фитнесджии. Колкото повече ги глобят и колкото повече реват - толкова по-добре.
11
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този протест може да има само една нормална и ефикасна форма - всички едновременно отварят напук на мерките. Не могат да глобят и да запечатат насилствено всички. Стига сте подскачали по площадите с разни кухи лозунги. Трябват реални действия.
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"ами и тия хора семейства хранят...."А по-добре ще е да не хранят. На австралопитеците принципно трябва да им е забранено да се размножават.
9
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами и тия хора семейства хранят....
8
29
 
18
 
! Отговори
Ааааа преди 3 години
От март месец работя от вкъщи. Ходя на фитнес защото работата ми изисква седене пред компютър 8+ часа. Цялото тяло вече боли от обездвижване. Белият ми дроб е вече се усеща по различен начин. Гадно е! Фитнесът не е прищявка, а необходимост. Сега някой ще попита що не тренираш у вас. Отговорът е ***: много трудно се сещаш дори да обядваш, камоли да тренираш. Сутринта сядам пред машината и се сещам да стана след 19 часа. Преди някой да започне да ръси умнотии се замислете, че има и други гледни
7
4
 
14
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
Че как бе, как ще си намерят работа като нищо не става от тях, хахаха! Виж ги!
6
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иакам си фитнеса!!И дискотеките!!
5
15
 
15
 
! Отговори
Мангъра преди 3 години
Отваряйте дискотеките и фитнесите, че като се напълнят ковид отделенията, ще вдигнат бонусите за първа линия!
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не е от шайката, няма право да живее!
3
14
 
20
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
За какво протестирате нали видяхте че никой не иска да ви чуе? Затова отваряйте всичко и хич да не ви пука ! Тези крадци и лъжци няма кака да глобят целия народ и държава!
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В дискотеките в Перник,входа се поема от здравната каса!!
1
15
 
17
 
! Отговори
Шварценегъра преди 3 години
Бъди мъж!По добре да умреш от коронаворус млад и с напомпани мускули отколкото хилав на голяма възраст!