Армията обезвреди корозирал снаряд в Старозагорско

Екипът е разузнал, транспортирал и унищожил боеприпаса
25 яну 2021 15:31,
13
Армията обезвреди корозирал снаряд в Старозагорско
Снимка: БГНЕС

122 мм корозирал артилерийски снаряд с взривател беше обезвреден от сили на армията. Боеприпасът е открит на 24 януари под моста на река Омуровска в село Братя Даскалови, област Стара Загора, съобщава БНТ.

Операцията е извършена от Специализиран екип от батальона за защита на силите – Стара Загора, от състава на Втора механизирана бригада, с ръководител капитан Йорданов Йорданов.

Екипът е разузнал, транспортирал и унищожил боеприпаса на учебен полигон "Люляк".

След изпълнение на задачата специализираният екип беше задействан отново за разузнаване на новооткрит боеприпас в коритото на река Бедечка, западно от старозагорския квартал "Самара".

Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ген. Дупинов е ненавиждал старшините неистово.Като старшина школник, взводен командир, го ранява и затрупва снаряд.Някакъв фелдфебел, вместо да му окаже помощ започва да му изува ботушите. На думите му ,че е жив отговаря:" Тя се е видяла твоята, ами чизмите зян ли да стават?" Изува и ги отнася.Впоследствие оцелява но ненавистта му към старшините е била патологична.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До всички младиюнациГлупости на търкалета,ние имахме военно и медицинско обучение в у-ще и след това имахме практика за кратко време,един патрон даже не можеше да загуби през соца,камо ли снаряд или пък оръжие.Такива номера,че уж открили снаряд, ги правят в западна Европа,аз съм тук и няколко пъти се е случвало,но явно правят нещо друго.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До всички младиюнациГрешка в телефона- генерал Дупинов. Старшините са изпитвали страх от него и са се криели.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До всички младиюнациДа, потвърждавам за генерал Дупников. Баща ми който е служил от 1957 до 1959 ми е разказвал за този генерал. Много е мразел старшините.
9
1
 
1
 
! Отговори
До 5-ноне преди 3 години
Виж коментара на 8
8
1
 
1
 
! Отговори
До всички младиюнаци преди 3 години
Някой от вас билли е в казарма бе мушмороци? Бил ли е на стрелби? Бил ли е някой отцепление ? Наясно ли сте какво е 122 НУРС? Знаете ли какво е неразрив и как се,, губи" снаряд от артилерийски полигон при едни стрелби с многоцевната Ванюша?Един залп покрива 30 декара В далечната 1967 по време на учение Родопи един снаряд от такава установка падна до НПто на наблюдаващите от министерството на БНА. Ген.Дупинов искаше да разстреля цялото отделение барабар с ротния!Много неразриви има около полиг
7
0
 
6
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ако имаше армия още 1992ра трябваше да "викат танковете" и да свалят тая хунта.Ама тогава генералите ги хвана страх да са родолюбци и затова сме на тоя хал.Я старшините да кажат, защо и как допуснахме да си нарежем МиГовете и ракетите?!?Защо бе другари генерали?Айде сега "разузнавахте и обезвреждайте" снаряди.Освен за заплата, гвардейци и един парад(пародия) на 6ти май за друго не ставате.
6
0
 
4
 
! Отговори
Тангра преди 3 години
Коя армия ? Като гледам поделенията на какво приличат, може някой пенсионер от някоя охранителна фирма.До къде я докатахме.
5
0
 
5
 
! Отговори
none преди 3 години
Щеше да е добре ако бяхте казали от къде се е взел там този боеприпас...
4
1
 
7
 
! Отговори
Мечтател преди 3 години
А можеше да го занесат и връчат на Каракачанов по време на негово изказване в парламента по повод всеобща партийна далавера. Демек да са всички в залата. Еееех....
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обезвредили трънки, такива театрални постановки ги правят и в западна Европа,уж открили снаряд,за да отцепят района и никой да не гледа,а всъщност правят нещо в земята или поставят нещо,един Господ знае какво точно правят!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГолЕмо разузнаване е паднало, а разузнали ли са как са стигнали до там тези железа или това няма значение и така докато не стане някоя беля тогава пак ще гонят вятъра.
1
2
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Голяма новина.Веднага да се запише в учебника по история!