40-годишна жена е в тежко състояние след верижната катастрофа

Тя е с фрактура на лицевия череп и с фрактура на таз
3 фев 2021 17:50, Петя Славова
8

Верижна катастрофа тази сутрин на магистрала "Струма". Заради гъстата мъгла се удрят пет коли и два микробуса. Четирима души са пострадали, 40-годишна жена в тежко състояние е настанена в столичната болница "Пирогов". Движението в района вече е пуснато, предава Bulgaria ON AIR.

Малко след 08:00 ч. гъстата мъгла е свела до минимум видимостта на АМ "Струма". В платното за Сандански, малко след отбивката за Петрич, един от шофьорите внезапно губи ориентация, натиска рязко спирачката и в него един след друг се удрят 4 автомобила и два буса.

Още по темата

"Мъглата беше по-силна, не се виждаше нищо, абсолютно нищо, 20 метра пред тебе не се виждаше нищо. Здрави сме, прави сме, другото е лесно", каза един от очевидците.

Няколко тежкотоварни камиона успяват да спрат на метри, преди да се забият в катастрофиралите коли.

Инцидентът вече се разследва. Щетите по колите са сериозни. Част от тях са поели странични удари. Но според разследващите инцидентът е можело да бъде много по-сериозен.

"ПТП-то е с много по-малки мащаби от предишното, надявам се да няма пострадали", каза Ангел Атанасов от Районна прокуратура - Благоевград.

По късно стана ясно, пострадалите са четирима, сред тях и чужди граждани.

По-тежко е състоянието на жена на 40 години и мъж на 36.

"Няма опасност за живота на нито един от пострадалите", заяви здравният министър Костадин Ангелов.

"Мъжът е с травми на двете колена, с фрактури – с травма на главата, оставен е за наблюдение, предстои му оперативна намеса. Жената е в по-тежко състояние, тя е с фрактура на лицевия череп и с фрактура на таз", коментира началникът на Отделението по травматология - Петрич д-р Митко Циканделов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Korean soup преди 3 години
Простете за невежеството, но какво ще рече "лицевия череп"?
7
1
 
5
 
! Отговори
Владо Шофьора преди 3 години
Минах няколко минути преди инцидента от там в посока Кулата. На 5 метра едва се виждаше, карах с 30. Наоколо обаче разни д3били движеха най-малко с 60, а един дори ме изпревари. Мъглата беше от Сандански до Марикостиново. На Сандански имаше полиция, която предупреждаваше хората да намалят. Повечето коли дори не бяха пуснали фаровете за мъгла. Цяло чудо е, че не се е случило непоправимото.
6
1
 
0
 
! Отговори
ИНСТРУКТОР ВЕТЕРАН преди 3 години
То може да се окаже, че е шега това... За първия коментар се отнася...:D
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До първия коментар се отнасяше това...
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше един инструктор по кормуване,жив твой клиент нямаше да остане кат вземе книжката хахаха
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Катастрофата е предизвикана от камикадзе, което се е движило с твърде ниска скорост през мъглата. Колите след него са опитвали благоразумно да преминат с максимална скорост, но не са имали шанс, поради непрофесионалното отношение на шофьорът пред тях. Обръщам внимание на смъртоносните шофьори на тежкотоварни камиони - поради твърде ниската си скорост, са съумели да спрат почти веднага, и по този начин са създали допълнителна заплаха за следващите шофьори.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези каки дали знаят от кое копче се включват фаровете за мъгла, дълбоко се съмнявам. Ако е имало 20м. видимост и тежкотоварните са успели да спрат, може да прецените нашите северни съседи на какво вклакче и с колко километра са се вихрили.
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато има мъгла, трябва да се кара по-бързо, за да се премине по-скоро през опасното място. Каране с бавна скорост означава оставане по-дълго в мъглата!