Аврамова: Ремонтът на "Тракия" ще се оскъпи, не е само асфалт

Ще има нужда от промени в пътната основа, каза тя
5 фев 2021 13:27,
33
Аврамова: Ремонтът на "Тракия" ще се оскъпи, не е само асфалт
Снимка: БГНЕС

Ремонт на пътната конструкция, а не само на асфалта прави реконструкцията на 16,5 км от АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора по-скъпи. Това обясни регионалният министър Петя Аврамова пред Нова тв.

При ремонта на предните 12 километра не е имало нужда от промени в пътната основа, разясни тя.

"Цената на километър зависи от много фактори – терен, проучвания, обем на дейностите. И е некоректно да се сравняват цени на магистрали", заяви Аврамова.

90 милиона лева бе прогнозната цена за ремонт на 52-километровия участък с вълните, но само в една посока. Сега цената, след като са ясни всички проблеми е 70 милиона, но в двете посоки за 16,5 километра, обясни Аврамова.

"Кампанията е започнала и е видно, че атакуват добрите политики на правителството, а изграждането на инфраструктура е успешна политика на премиера Борисов, заяви тя. Според нея опозицията опитвала да направи некоректни политически внушения.

"Наскоро камарата на строителите сравни цените в България и ЕС. Тук с 3,1 милиона евро на километър са най-ниските цени. В Румъния е 6,43 милиона евро, 10,28 милиона евро е в Гърция, в Германия 8,65 милиона", каза още Аврамова.

480 потенциални срутища има по републиканските пътища. Взето е решение установяването на рискови участъци да бъде подпомогнато, обясни още Аврамова. 2178 свлачища са регистрирани до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поскъпва саради изборите. Нали трябва да се налапат упраслящите, че ако изтърват конала. Как ще оцелеят????
29
0
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Ако построят път в двора на къщата на село за 200 лв. на квадрат, този път ще бъде ползван от внуците на внуците ми.
28
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 3 години
Не е само асфалт,я.Преди години ,когато се строеше този участък излезе информация,че под асфалта се насипва пепел от ТЕЦ-овете.Явно информацията е била вярна.Но бързо беше потулена.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или накратко линеен метър ще струва 4 198 лв. и е широк 21 метра , от което следва че 1 квадратен метър ще струва 199 лв. Асфалт20- 25 см (високо натоварен път) струва от 70 до 99 лева ,остават 100 лева за дренаж и основа под асфалта. За сто лева на квадратен метър основата трябва да е доста добра.
26
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Гошо преди 3 години
Не само асфалт, трябва да се пълни шкафчето в Бояна.
25
0
 
6
 
! Отговори
az преди 3 години
До Д-р Исняама нали трябва да има ремонт на ремонта, на ремонта, на ремонта
24
0
 
21
 
! Отговори
губеранец преди 3 години
Уважаема Г-жо Министерша, може ли да да ни дадете точна информация колко е гаранцията на магистралата по договора на изпълнителя. И ако е изтекла гаранцията, е необходимо да се обясни на целокупния български народ защо се изчака да изтече гаранцията по договора.Този дефект на магистрала "ТРАКИЯ" не е от вчера, а от откриването и.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех че е хубаво да ремонтираш магистрали. Изчакваш да им падне гаранцията и после даааай. Кеф ти 70млн, кеф ти 90млн. избори идват, кради като за последно.
22
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.аврамова,да освен асфалт,ще трябва и сгурия от Мариците,така ще ви излезе,още по-евтино.И през септември,пак ще ремонтирате,естествено,ако слънцето-вожд бъде на власт.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иронията е, че окрадените пари от строежа на този участък от Чирпан до Стара Загора потънаха в кипърските банки по време на кризата. Имаше една пиарка ли, журналистка ли беше, но я забравихте и нищо не пишете за нея. И тя се покри.
20
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Не е само асфалт, естествено.Трябва да има и за джобчетата на приятелчетата, както и за шкафчетата на "управляващите" ни разбойници.
19
1
 
13
 
! Отговори
Г-жо Министерша, преди 3 години
Ако в новината е вярно предадено горенаписаното, би ми било интересно някак си да ни се сподели защо:90 млн - 52 км = 1.731 млн/км (предварително)70 млн - 2х16.5 км = 2,121 млн/км (следварително)Какво му е прогнозното при превишение на цената с близо 1/4? И кой ги прави толкова гадателски тия прогнозни цени?и още3.1 млн ? за 1 км магистрала в БГ. Тогава защо прословутото разширение на Южната дъга е за 23.8 млн лв (с ДДС) на 1 км? Трябва да има нещо вълшебно в него при тоя равнинен терен..
18
1
 
8
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Че досега не знаеха ли ???
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИВКАТА се прави на луд години наред и викаше: "Оставям го така, че да видите какви ремонти са правили предното правителство преди мен". Истината е, че изчака да изтече гаранцията и сега да си разделят баницата. Тези преди теб ТИКВО са месирки, ама и ти си копелен*це гадно. Твоите построени пътища се отпиват след първи дъжд, това нормално ли е ? Не бе, будали гласувайте пак за същия ***.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
До ГРОБМного хора вярват на лозунги и обещания. Явно не могат да проумеят, че целта на неподаването на оставка, е да се сключат максимално много договори, по възможност с европейски компании, по които следващите като спрат ремонта да се търсят компенсации. И като спреш ремонта КАКВО ! Те парите усвоени, комисионните раздадени, ще довършваш и ще пееш. Зарязани такива проекти колкот щеш / прим. АЕЦ Белене /.
15
3
 
21
 
! Отговори
God преди 3 години
Камарата на строителите да каже колко става цената на км у нас след подписване на договора за строителство. Поне по 2, а историята познава някои проекти, където отиде 3 и повече ПЪТИ по-скъпо. Ако ГЕРБ наистина се грижеше за инфраструктурата, този ремонт на Тракия щеше да е гаранционен и безплатен за данъкоплатеца. АПИ изчака любезно да изтече гаранцията и сега искат да откраднат предизборно пари.
14
3
 
14
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Хора управляващи, молим ви се направете го като хората. Откраднете си 500 милиона милиарда, ама поне нека е кактоо трябва. Каквоото е по план това да е и на практика. Да не е хубав материалът по план, а после да го подмените с най-дървената пластмаса и да отъните асфалта. Краднете си колкото си искате, ама направете го усвет ! Знаем, че така и така ще си крадете, няма какво да направим, сложете го в сметката дееееееева!
13
6
 
12
 
! Отговори
ужас преди 3 години
Леле, ужас. Добре, че си тръгват скоро и повече няма да ги видим в управлението. Пак доста се позастояха.
12
3
 
16
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
А каква е цената на оня варненски булевард?Бях чул нещо за около 130 000 000 за 3-4 км.Верно ли е това? Ако е вярно, говорим за 35 - 45 милиона на км.!!!!Лудница баце :)
11
5
 
22
 
! Отговори
ГРОБ преди 3 години
Няма да имате възможността да довършите ремонта. Заминавате си скоро!