Болницата в Кюстендил пълна с COVID пациенти, бройката расте

От там обясниха, че разполагат с достатъчно медикаменти и персонал
5 фев 2021 12:42,
20
Болницата в Кюстендил пълна с COVID пациенти, бройката расте
Снимка: БГНЕС

Кюстендил е сред областните центрове в страната, който в последните седмици е с висок брой заразени с COVID-19 хора. Тежка е ситуацията и в кюстендилската болница.

Близо 60 са настанените пациенти в лечебното заведение в града, а само през изминалото денонощие новозаразените в областта са 44.

Управителят на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" Александър Величков обясни пред БНТ, че в последната седмица има много бързо покачване на броя на заразените, а оттам и на броя на настанените на болнично лечение. 61 човека се лекуват в момента в болницата, като трима от тях са в реанимация, в крайно тежко състояние, те са интубирани.

"В последната седмица бройката на настанените за болнично лечение нараства ежедневно с около 10%, като всички, които са настанени за болнично лечение, са с усложнение на ковид инфекцията, с пневмонии, дихателна недостатъчност и с нужда от кислородолечение", допълни Величков.

Болницата разполага с достатъчно медикаменти, има две работещи ковид отделения, плюс реанимация за тежко болните. Няма криза и с персонала. Има 90 разкрити легла, но при влошаване на ситуацията има план да се разкрият още.

"От прегледите, които извършвам на такива болни и контактите с тях, смятам, че основно се заразяват в битова среда, в семейството и на работата, където работят, като скоростта на заразяване и разпространение е доста по-голяма отколкото през есенните месеци миналата година", каза още управителят на болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
за 11. и 13. То сега българското здравеопазване е цъфнало ... Не знам как то би изглеждало ако вие бихте били лекари , а управлението на държавата е същото. Аз знам за какво говоря и мога да ви кажа че лекарите и сестрите са най-уязвимите в тази разкапана държава. И мога да ви уверя, че колеги на същите тези лекари, по които вие плюете, и са заминали своевременно в държави ( с главни букви) са високоуважавани личности. Не може в една държава която се управлява от мутри, да искаш лекари-светци
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11-------------------------------За това включване на банки се учи по десетина години.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16---------------------------------Като е в реанимация баща ти е длъжен да спазва правилата там.Ти също.Свиждане там не се допуска,
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест, ти мислиш, че болницата е твоя собственост, а баща ми е някакъв натрапник ли? :)))
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да ти кажа, че и аз съм бил в реанимация и то в две различни болници.Там не ставаш от леглото. Това е отделение със специален режим. Там 50% и повече са живи трупупове и смъртници. Не може да се разхождаш. Всички в реанимация са с катетър именно поради тази причина. Пикаят през маркуч в пликче. А ако ти се ходи по голяма нужда, което рядко се случва, защото или след операция или не си се хранил с дни ти носят ***. А на теб и на баща ти като не ви харесва си стойте вкъщи. Там не е хотел.
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да ти кажа, че знам от първо лице за какво говоря, така че трай там и си търси друго поприще и поле за изява!------След като получаваш заплата от моите данъци, може би ти трябва да траеш там?
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баща ми влезе за биопсия, вкараха го в реанимация, вечерта се събудил и станал да отиде до тоалетна, дежурната куч ка вдигнала скандал, извикала санитарите, вързали го и го нашибали с приспивателни. Спа 30 часа. Като отидох на свиждане, същата дежурна ми вдигна скандал, като че ли аз съм виновен. Това са българските лекари.
10
1
 
2
 
! Отговори
До 10 и 11 преди 3 години
Мога да ти кажа, че знам от първо лице за какво говоря, така че трай там и си търси друго поприще и поле за изява!Амън от компетентни по всички въпроси, които една чиния като хората не могат да измият!
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3-*** пациента в изключително тежко състояние е брутална отговорност! Все едно да гасиш 3 пожара наведнъж.....--------Нищо не гасят.Пациентите си лежат неподвижно и само им закачат по някоя банка два-три пъти дневно. А на лекаря работата му се свежда до това да погледне пациента и да му напише медикаменти - работа за 10-15 мин.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
обикновено за всички болни в това отделение - и 300 легла да са -, се грижи един лекар.Тоя лекар е човек, а не слънце, че да огрее на 100 места. 3-*** пациента в изключително тежко състояние е брутална отговорност------ И ти самият не знаеш какво говориш, повтаряш чужди приказки, казани на ангро. Първо никой не се грижи за 300 пациенти, нито дори за 30. Второ, капацитетът на болницата включва и персонал. Със сигурност имат поне 20 интензивни легла, заедно със съответния персонал.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 Tака е, но по - тежко е на сестрите, докторите са само по визитацията. Лечението е едно и също.
6
1
 
5
 
! Отговори
нали преди 3 години
ги лекувате в къщи от къде знаете колко са болни.Или сте принесли заразата и според количеството знаете колко хора ще прасне.
5
1
 
9
 
! Отговори
1-n преди 3 години
Тези пациенти данъкоплатци ли са...?
4
2
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Аз разбирам, че си *** и не си се грижил и за кактус в живота си, но обикновено за всички болни в това отделение - и 300 легла да са -, се грижи един лекар.Тоя лекар е човек, а не слънце, че да огрее на 100 места. 3-*** пациента в изключително тежко състояние е брутална отговорност! Все едно да гасиш 3 пожара наведнъж.....Ама как да се обясни на ***, че е ***...
3
2
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
това Добра или Лоша новина е?!
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като кма само трима на интензивно лечение, какъв е проблемът? Какъв е капацитетът на болницата?
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли успех на Герб?