Не се вижда краят на студа, градусите падат още през уикенда

Максималните температури на повечето места ще са отрицателни
12 фев 2021 13:42, Елка Василева
61
Не се вижда краят на студа, градусите падат още през уикенда
Снимка: архив, БГНЕС

Оправдаха се предупрежденията за опасно силен вятър. 120 км/ч достигнаха поривите в Пазарджик, около 100 в Хасково и Сливен, около 90 км/ч в Североизточна България.

Максималните температури днес ще са между минус 2° и +3°, в София - не повече от минус 2° , само в Сандански - около 5° .

Още по-студено ще бъде времето през следващото денонощие. В цялата страна е в сила предупреждение от първа степен за много ниски температури, като в почти цялата страна и максималните ще останат под нулата, сочи прогнозата на БНТ.

Тази нощ в повечето райони ще е предимно ясно, но след полунощ от югозапад ще започне заоблачаване. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в София - минус 10°.

Максималните - от минус 4° до +1°. Облачността ще продължи да се увеличава и по-късно след обяд в Югозападна България ще завали сняг. Северозападният вятър ще отслабне, само в Дунавската равнина и в Източна България ще остане до умерен.

Студено и ветровито ще се задържи времето в планините. Ще духа умерен северозападен вятър, който в повечето райони постепенно ще отслабва. Но по най-високите и открити части ще остане силен с посока запад. Температурите по най-високите върхове ще паднат до минус 14°.

В планинските курорти - от минус 10° на Алеко, минус 7-8° в Боровец и Пампорово до минус 4° в Банско. Облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг. Опасността от лавини извън ски зоните в курортите остава много висока.

През нощта срещу неделя и в неделя снеговалежите ще обхванат по-голямата част от страната, ще се натрупва и снежна покривка. Вятърът отново ще се усили и застудяването ще продължи. По високите части на планините ще бъде много студено и там са възможни измръзвания.

През нощта срещу понеделник валежите ще спират и в понеделник ще е предимно слънчево. Сутрешните температури ще са още по-ниски, особено в югозападната част от страната, до около минус 15°. И през следващите дни дори максималните стойности в повечето райони ще останат отрицателни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
35
 
! Отговори
Гласоподавател преди 3 години
Който обещае вечно лято и край на всякакви вируси, за него ще гласувам.То май ще трябва да се преместя в Танзания. Там поне са сериозни в това отношение.
11
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето на февруари му викахме малък Сечко. Все пак е зима. По-скоро притесняват температурните амплитуди - от плюс 20 до минус 10, и това за има няма десетина часа. Явно Планетата Земя действително започва да се бунтува - за нейното умиране е рано да се говори, но ние я скапахме с ядрени опити, с въглеродни емисии, заводи, автомобили, бок луци навсякъде, замърсяване на вода и въздух. После ми говорете колко бил ценен човешкия живот - та ние унищожаваме рая във Вселената, дето се казва.
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй не ни стигаше вируса, а сега и студът никога явно няма да си тръгне. Ще следват ледени епохи след ледени епохи. То пък това ако е живот...
9
1
 
26
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ДОБРЕ ЧЕ ИМА ОЩЕ ВИНО
8
2
 
64
 
! Отговори
Бах преди 3 години
Какъв е тоя студ през февруари, съвсем се промени климата. Аз съм изумен.
7
14
 
7
 
! Отговори
членове на БСП преди 3 години
Оставка на правителството. Да се готви Радев. Не може така. Искаме хляб и високи заплати!!!!!Асфалт не се яде, но павета може....,ако не са ги откраднали вече...Млякото да стане 004ст. изкопуване...Иначе излизаме с тракторите...Свинското по 1, 50 кртайната цена. Иначе с автобусите ще дойдем пред НС. Така каза Нинова. Край!
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лятото да не пишете статия - не се вижда края на топлото
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонинен 1Радев ти ли си - импийчмънт
4
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле ужас през зимата ще е студено, егати мисирките. Като искате да вие топло е къде е Африка отлитайте и не пишете глупости.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бедните българи не ни трябва сняг и студ.
2
1
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
14 часа люлин слънце и не е студено като си обут и облечен
1
21
 
18
 
! Отговори
Анонинен преди 3 години
Остафка на ГЕРБ. Мутри вън!