Стрелба с въздушна пушка по домашна котка в Ямбол

Агресията над животни не е изолиран случай в квартала
12 фев 2021 17:15, Ния Христова
68
 
Неизвестен стреля с въздушна пушка по домашна котка в оживен ямболски квартал. Животното е добре след извършена операция. 
 
Диана и Красимир откриват домашния си любимец прострелян в двора на къщата. Ветеринарните лекари вадят 9-милиметрова сачма от животното, след което на котарака е извършена животоспасяваща операция.
 
Красимир и 2-годишният му син се прибират у дома буквално минути преди инцидента. 
 
"Прибраха се в 9 без 15 по записите на камерата, която имаме вкъщи. В 9:04 ч. котето вече се прибра простреляно. В рамките на 20 минути е можело някой да стреля и по тях в тъмното", разказа Диана Иванова пред Bulgaria ON AIR
 
Оказва се, че стрелбата в квартала не е изолиран случай. 
 
"Съседка ни сигнализира, че миналата година пак е имало стрелба от въздушна пушка на съседната улица в този район", каза още Диана.
 
Семейството е подало сигнал в полицията. Органите на реда все още издирват стрелеца. Събраните материали ще бъдат докладвани на Районната прокуратура в Ямбол.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
9
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
До ФройдашкиНе полуграмотен,а абсолютно неграмотен.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има 9мм въздушни пушки AirForce Texan. Има дори и още по голям калибър 13мм (0.50BMG) Стрелят с плътни оловни куршуми леко издължени. В САЩ ги ползват за спортна стрелба и за лов на дребен дивеч. Но са доста мощни и не са играчки! От 30 метра без проблем може да убие човек. Почти безшумни са и имат малък откат. В ЕС не се продават легално но хората си ги поръчват от интернет.
26
6
 
2
 
! Отговори
Vasko преди 3 години
Do fi o nima horata nepravqt zulumi a greshen si moi choek
25
7
 
6
 
! Отговори
Фи преди 3 години
КОтколюбци,ако котките би не правят зулуми никой няма да ги закача.Контролирайте ги и оставете тези които не обичат котки да си живеят живота.
24
0
 
0
 
! Отговори
. преди 3 години
До Направих справка и (18)Ако си гледал клипчето има снимка на проектила до линийка, и дължината е 9 мм, не диаметъра! Освен това ако 9 мм проектил беше минал през животинката, опредлено нямаше да изглежда така.
23
5
 
3
 
! Отговори
Geshev преди 3 години
Ot choveka po golqm *** nqma
22
4
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Въоръжавайте се кой с каквото може.Оставете ги евротолерастките глупости.Идват лоши времена.
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До алооои тия котки обикалят по нашите дворове и само бели и мизерии правят........................................Ти се радвай, че обикалят по дворовете ви, защото иначе ще ви обикалят плъховете
20
3
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
Коментар 28 не съм го писал аз ! Някой ползва моя ник.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А днес стреля по коте, утре ще се окаже, че детето на съседите го дразни...Който стреля по животно, утре без проблем ще сртеля и по човек. Не случайно повечето масови убийци са почнали с насилие над животни.
18
7
 
2
 
! Отговори
Toli преди 3 години
Do zaprqn a kvo sha kajesh teb da te hvurlq ot 10 etaj a muhlio s tova lii se hvalish kelesh
17
7
 
8
 
! Отговори
Kim che nun преди 3 години
Do ss kotkata struva poeche ot teb be choveche
16
4
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
Колкото и невероятно да звучи понеже чета коментариите по долу има въздушни пушки с голям калибър.Дори калибър 45.(11,43 мм).Някой ходят на лов за едър дивеч с тях.Но сега да се прави новина от една котка ми идва твърде либерастко.
15
4
 
2
 
! Отговори
Boko преди 3 години
Do inspector tii shto ne stoish vutre cql den e kalfun
14
9
 
8
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Дръжте си котките в къщи и никой нчма да ги стреля.Вие може да си ги обичате ,но това не значи така за другите.Ще ми препикава ,мучи и разгоннва под прозореца тая твар и ще я търпя.Що решихте че другите са ви длъжни? М? Що?
13
0
 
13
 
! Отговори
Док преди 3 години
Едно време в нашия квартал роммляни не припарваха. А са посмяли, а са изяли една шепа сачми от въздушна пушка. Верно, чешка Сбровка с 4.5мм и малка начална скорост, ама как им пющяха кратуните, не е истина. Сега за добро или лошо, не мога да преценя, такова нещо не може да се случи. Ще ни дават по телевизора в 7 вечерта. Те и затова се разпищолиха толкова.
12
0
 
10
 
! Отговори
Направих справка и преди 3 години
видях,че съм писал неподготвен.Извинявам се за грешката си.Има въздушнипушки 9 мм,налягане 250 атм,нач.скорост на сачмата 300м/сек,цена около1600 лв.Това както и да го погледнеш,е бойно оръжие с разрешително ирегистрация в служба КОС.Да проверят от съседите кой има такова,рядко еи ще открият извършителя/
11
1
 
8
 
! Отговори
не че нещо, ама... преди 3 години
До Sashoчовека има 9 мм огнестрелно оръжие и гърми по всичко дет мърда явно, ти си тръгнал да му чипиш кратунаата с голи ръце. Верно и ти живееш в друг свят. Това не ти е пехливанска мазна борба, мой човек. Тук работата е сериозна. Такива хора се задържат от спец. отряд.Твоето е все едно да излезнеш с Макаров срещу танк и да си мислиш че ще го победиш. Ще победиш... намуки.Тъй че нека да се разследва и да и ако е огнестрелно 9 мм-во оръжие, да се обмисли за задържането на този човек.
10
1
 
3
 
! Отговори
Няма въздушни пушки преди 3 години
със сачма 9 мм.Стандартите са до 5 мм.Лесно обяснимо-въздушните пушкиса или с въздушно бутало-помпа с мощна пружина пружина,или с газовобалонче.Ако се направи пушка 9 мм,тя ще има голям разход на сгъстен въздухили газ,което усложнява и отежнява конструкцията и я прави неудобна заспортни цели,кето е основното предназначение на пневматичното оръжие.Ако няма грешка и сачмата е наистина 9 мм,то това е някакъв самоделенуред,приспособен за стрелба.А откъде сачми за него?
9
1
 
8
 
! Отговори
фантастика е преди 3 години
9 мм огнестрелна рана при животно с тези размери е все едно да гръмнеш с нещо човек, на който половината му гръб го няма и да си се прибере у дома.Тази статия ми напомня на една друга, преди години пак тук. Дет един стъпил на мина, ама вместо да му се откъснат краката - той се бил изстрелял нагоре и паднал от около 5-6 метра височина.Явно идея си нямат от бойни оръжия тези хора.