Ще се разруши ли строежът на "Алепу"?

Съд в Бургас обяви разрешението за строеж за "нищожно"
19 фев 2021 10:25, Ния Христова
51
Ще се разруши ли строежът на "Алепу"?
Снимка: БГНЕС
Вчера Административният съд в Бургас обяви за "нищожно" разрешението за строеж на т.нар. "подпорна стена" в местността "Алепу" край Созопол. Решението дойде след протест от страна на Окръжната прокуратура, която констатира множество нарушения.
 
Сагата със строежа на вилното селище започна още в началото на 2019 година. Тогава бяха подадени поредица от сигнали, след които ДНСК инспектира обекта, който трябваше да бъде подпорна стена, но подозрително приличаше на хотел. 
 
След като не бяха открити нарушения, през юни миналата година, Окръжната прокуратура в Бургас внесе протест срещу разрешението за строеж. Вчера обаче то беше обявено за недействително.
Още по темата
 
"Нарушенията са основно две. Има абсолютно нарушение на процедурата за строеж, както и изготвени документи с невярно съдържание. Всички входирани документи в административната преписка, които главният архитект следва да разгледа, липсват и при входираното второ заявление, с което фактически е стартирала процедурата по издаване на разрешението", заяви пред Нова ТВ наблюдаващият прокурор Христо Колев.
 
"Ако Върховният административен съд потвърди решението, това ще означава, че строежът е извършен без разрешение. В този случай ЗУТ казва, че строежът е незаконен и следва да бъде задвижена процедурата по неговото премахване", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бе аз съм резервирал там стая за лятото бе, какво ще разваляте, хахах
19
0
 
10
 
! Отговори
едно е на теория,.. преди 3 години
,.... друго е на практика !И тоя строеж е времянка , следва строеж ....., след 32 г., нон стоп лъжи , никакво доверие !
18
0
 
17
 
! Отговори
Само ФЪФ Бг, 30г. преди 3 години
''Проверки'' , ''проверки'' , до дупка до като разрешат строежа , сякаш до сега не еставало все така !Айдуци и престъпници командват всички държавни институции !това дРъжава ли е ?
17
0
 
23
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
В най-корумпирана държава , какво да очакваме , КОРУПЦИЯ !При положение че в Бг всичко е ПОЛИТИЗИРАНО , строеж ще има !Никакво доверие във всички институции !
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
v kolko chasa ste e v originalen predishen vid?
15
0
 
24
 
! Отговори
тулуп преди 3 години
това нещо е вече до покрив стигнало...........сега открили. циркаджии.
14
0
 
15
 
! Отговори
фокус преди 3 години
Докато фокусът е на слепи, На Свети Константин и Елена влязоха с разрешение по 100 метра навътре в морето. Засипаха всичко с пясък -разширявали плажа..., анкоуглу разширявате сградите и няма метър плаж, затова навътре влязоха. Но за простолюдието трябва да се говорят положителни неща. Защо не говорят истината? Толкова ли е трудно?
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре е сега да се разшуми и да се поиска търсене на отговорност от съответния кмет, който е следвало да издаде заповед за събаряне на внезаконния строж или поне за започване на процедура по издаването й, както и оставката му.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасно място е било, а сега една дупка която нямало да бъде хотел. Правят хората на будали. На когото му харесва този цирк пак да гласува за управляващата шайка!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте
10
2
 
17
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
На този нисък плосък бряг, подпорна стена му трябва колкото на свинче звънче. Обаче вече е подкопан и наитина е превърнат в срутище. Ало, загрижените, що не ревахте, когато трябваше? Доганчо как си спретна сарайче на плажа? На Иканталъка Дикмето също има хотелчета върху укрепителна буна, направо в морето! Ах забравих, за БСП и ДПС може, те са наши другари. Асфалта на Лъвов мост се спукал; оставка на правителството, ура другари
9
4
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Няма да се разруши щото е на някого от голямото добрутро а не на Сулю и Пулю бачкащи в някоя фабрика за 700 лева!
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗУТ е ясен - подлежи на събаряне.Защо не се прилага до сега - това е въпросът! И защо човекът, който трябваше да го направи, е още на работа?!
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нормални условия законът подлежи на изпълнение и всеки незаконен строеж се разрушава! Няма друга алтернатива!За този се знае от поне година. Има ли вече издадена заповед? И ако няма - прокуратурата следва да се самосезира за наличие на престъпление,вкл. неизпълнение на служебните задължения по издаване на такава заповед и предприемане на мерки по събарянето на тази голяма и видимо опасна незаконна постройка.Кога ще си заработят заплатите общинари и прокурори?
6
8
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КАК ТАКА ЩЕ ГО РАЗРУШАВАТЕ ТВА ДА НЕ ВИЕ КОМУНИЗЪМ
5
1
 
32
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Зависи дали гербавите ще спечелят изборите.Ако -да,ще го довършат,щото съпруга на калинката Захариева е взел много пари и ако не го довършат лошо му се пише.
4
5
 
7
 
! Отговори
СЪЩИЯ ВЪПРОС преди 3 години
преди 20 години задаваше и един министър с червен нос ЖОТЕВ. И пита риторично КОЛКО много милиони са вложени в тези хотели на ДЮНИТЕ на ПЛАЖА, на пясъка... За пример Хотелчето на МАЯ, вдовицата на ВИСаджията и други подобни./Тя го продаде/ Е какво сега да ги БУТАМЕ ЛИ....Своите хотелчета с по 500 стаи... ДРУГ ПЪТ. При друга власт. НАРОДНА, а не МЕЖДУНАРОДНА може. И НАРОДЕН СЪД отново
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съда пере парите на мафията, стената трябва да остане като доказателство за престъпление с власт и търговия с влияние и незаконна дейност по служба.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е предизборно,за да замажат очите на материала.След изборите ще бъде достроено както 1 е написал.
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изборите горната инстанция ще разреши строежа и всичко ще е точно, чекмеджето ще е пълно и строежът ще си върви. Помнете ми думата.