Голямо свлачище заплашва блокове и затвора в Бобов дол

Свлачището е с фронт от около 100 метра
20 фев 2021 10:23,
9
Голямо свлачище заплашва блокове и затвора в Бобов дол
Снимка: БГНЕС

Активизирало се от снега и дъждовете свлачище край Бобов дол заплашва няколко панелни блока в града и част от сградата на затвора, съобщи БНР.

Свлачището е с фронт от около 100 метра. При дъждовете през есента и топящия се сняг то се е активизирало. Това застрашава няколко панелни блока в квартал "Еверест", основния довеждащ водопровод за Бобов дол, както и част от сградите на затвора в града, където са правени частични укрепвания, но те не дават ефект.

Необходимо е спешно укрепване, каза кметицата на града Елза Величкова.

Със ситуацията е запознат и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която преди дни беше в Бобов дол по друг повод, каза кметицата. "Tам се свлича земната маса и има опасност и за блоковете, които са отгоре, и за водопровода, който минава от там, и за затвора, който е отдолу под него, така че аз затова си позволих да занимавам министърката като беше в Мламово. Каза да си подготвим документите, да си ги пуснем. Помолих я за съдействие. Предполагам, че ще трябват доста пари. Голямо свлачище е и е опасно", поясни Елза Величкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Бобовдолец преди 3 години
Защо не дойдете на място да проверите, а пишете глупости. Как така точно сега тръгна това свлачище. Аз съм роден в Бобов дол и от как помня това свлачище си го има. Но нали трябва да се гепи още някой друг лев. Как за детската градина похарчи 2 милиона лева а в Бобов дол не останаха хора камо ли деца. Та кметицата много да не разтяга локуми.
7
0
 
2
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Мламово всъщност е МламоЛОво.
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметицата Елза много добре знае, че КОНСТРУКЦИЯТА е такава. Държавата с Централната власт да ограбва Масите. А масите са безгласни. И 100 писма да пише от Нея , от Местната Власт нищо не зависи. ТОВА НИ Е МОДЕЛА ОТ СОЦА , А ТОЙСЕ НАЛОЖИ ОТ МОСКВА.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички трябва да разберат че ако не се спре безразборното сечене на горите и липсата на каквото и да е залесяване на отсечените площи след 20тина години всички свлачища ще стигнат и до големите градове,видно е с просто око как са оголели планините ....
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
панелките са от тошково време,но свлачищата се активизират на опр. време. сега просто е настъпил момента. коментара ти е поредния м...умен
3
6
 
6
 
! Отговори
Възрастен преди 3 години
Помним голямата трагедия на Згориград и Враца,когато стихията помете хора,къщи,животни,през далечната 1966та.Над 500 души загинаха а загубите са били ужасни,но тогава беше забранено да се дава гласност на такива случаи и много малко хора разбраха .Говореше се с недомлъвки от ухо на ухо ,защото иначе ........???
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Панелките са от тошово време какво искате да кажете, че досега не е валяло дъжд и сняг ли, я кажете там имало ли е гора и дали някой не я е поразредил та да тръгне свлачището.
1
0
 
13
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Невиждани дъждове. Никой не помни такива количества да са се изливали. Срутищата по 1 седмично е съвсем нормално. Мусонния сезон като мине ще намалят до 4 месечно.