IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Заведенията отвориха, част от тях със собствени правила

Дезинфектанти, предпазни средства, без хартиено меню...

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

От 1 март заведенията и ресторантите в цялата страна отново отвориха врати за своите клиенти, но при стриктно спазване на противоепидемичните правила, предаде БГНЕС.

Заведенията, с изключение на дискотеките и нощните барове, ще работят с ограничено работно време – от 06.00 до 23.00 часа и при 50% от своя капацитет.

"За нас това е един малък празник, предвид ситуацията, в която бяхме изпаднали всички доскоро", коментира пред медията ни Кристина Асенева, управител на италиански ресторант в центъра на София.

Освен основните противоепидемични мерки, сред които задължителното носене на предпазни средства от страна на персонала и сядането на не повече от шестима души на една маса, от ресторанта са разработили и собствена иновация, с която да допринесат за ограничаване на разпространението на болестта.

Вместо традиционното хартиено меню, предавано от ръка на ръка, клиентите ги очаква QR код, чрез който могат да разгледат от собствения си телефон предлаганите от заведението специалитети.

"Държим изключително много на всички противоепидемични мерки – строга хигиена и дезинфекция на всички помещения през час", уверява управителят.

Според Кристина дългият период на затваряне е бил също така и възможност за ремонт и освежаване на заведението, въпреки първоначалния шок от решението на здравните власти. "Ще се радваме да посрещнем нашите клиенти", сподели още тя в първия работен ден след разхлабването на мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Страната
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата