Пак висок брой заразени с коронавирус - 2403, починалите са 83

Скача и броят на хоспитализираните и на тези в интензивни отделения
204
Пак висок брой заразени с коронавирус - 2403, починалите са 83
Снимка: БГНЕС

2 403 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие при направени общо 14 563 теста, oт които са 8233 PCR, а 6330 са с бърз антигенен тест. Това прави 16,5% от тестваните, показват данните в Националната информационна система.

Така от началото на пандемията потвърдените случаи са общо 252 029, от които в момента активни са 33 227.

Разпределението по области по настоящ адрес на новозаразените лица е, както следва: Благоевград - 104; Бургас - 63 ; Варна - 110; Велико Търново - 62; Видин - 11; Враца - 98; Габрово - 25; Добрич - 30; Кърджали - 25; Кюстендил - 50; Ловеч - 28; Монтана - 49; Пазарджик - 89; Перник - 60; Плевен - 129; Пловдив - 187; Разград - 11; Русе - 48; Силистра - 31; Сливен - 56; Смолян - 30; София област - 106; София (град) - 737; Стара Загора - 87; Търговище - 5; Хасково - 75; Шумен - 72; Ямбол - 25.

208 630 са излекуваните лица, от които 1 781 са регистрирани през изминалите 24 часа.

Още по темата
5009 са общо пациентите с доказана коронавирусна инфекция, които се намират в болници, покачват се тези в интензивно отделение и вече са 423.

Поставените у нас дози от ваксините срещу COVID-19 към момента са общо 243 772, като за последното денонощие са 20 233. 41 525 са получили и втората доза.

Медиците, при които е потвърден новият коронавирус у нас, са общо 10 294. Новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие, са 50.

Починалите с констатирана коронавирусната инфекция от началото на пандемията са 10 391, за последното денонощие случаите са 83.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
13
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Вече и на завършен малоу*мник трябва да е станало ясно кой е основният източник на разпространение-училищата! Март месец ни се размина заради нормалната грипна ваканция, започна учебната година присъствено и октомври се отече, сега пак същата. 5-12 клас онлайн докато не се ваксинират достатъчен брой хора. Да не говорим, че няма почти никакво спазване на мерки, дори за пред телевизията в секционната комисия на част. избори маските им като лигавници, но иначе спазвали всичко. Честит празник!
89
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ли теябаа да ти каже да си седиш у вас? Ако то нямаше Бойко? Сам акъл нямаш ли да се пазиш. Всички тези са пренебрегнали опасността от вируса на своя глава. Не е нужно някой да ви прави закони...не сте маймунииии...може би..
88
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозно погледнато Борисов и компания трябва да бъдат съдени.Казвам го с чиста съвест и това е моето мнение.
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, това ли е безупречното овладяване на пандемията както разправяш
86
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше да започне с глупацитеее по улицата и децата. Те разнасят вируса. Не бабите.
85
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям 101. Загиват най-вече възрастните хора.Защо ваксинацията не започна с тях? В другите държави по света започнаха именно с тях.
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 101Не са толкова възрастни. Наскоро беше изчислена средната възраст на починалите на седмична база и се получава 64 години. А това е с 10 години по-малко от продължителността на живота в България -74 (което е със 7 години по-малко от Европа) Така че, поради нечии грешни решения губим 10 години от живота си. Това е престъпление срещу народа. Хората може и да не са достатъчно умни, но управляващите задължително!
83
12
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Ако въобще ваксината създава някакви антитела, то те са за 3 месеца. Следващите 3 месеца, за да сте защитени, пак идете да си биете ваксина 2 пъти.
82
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден броят заразените, починалите, а това са предимно възрастни и много възрастни хора. Тук идва най- важният въпрос: Защо не започна от тях имунизацията? Нали те и хората с хронични заболявания са най- уязвими? Защо ваксинират млади 20 годишни театрали, циркови артисти, бъдещи олимпийци и т.н.? Майка ми пита- моят ред кога ще дойде? Ами не знам. Сега в зелените коридори се бутат всички шубета. А джи пи- тата нямат ваксини
81
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой още не знае, да го информирам - т.нар. британски щам, на който се дължи нарастването на броя заразени, всъщност е ваксината Астра-Зенека. Колкото повече хора дадат да ги надупчат, толкова по-плашеща ще става статистиката.
80
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сега бегайте да празнувате измисления 3 март с бабите и дедовците и да се наядете с марули оти това е най важно"....Ами да, точно това ще направя днес. И с бабите, и с дедовците, и с други близки и приятели. Ще рупаме марули, и (понеже още е рано да се наплюскаме с агнешко) ще ядем свински мръвки и ще пием винце. На теферич. А най-важното - ще си говорим, ще общуваме и ще се смеем. Ами ти?Сврян/а вкъщи от страх, да не те пипне някъде вируса, самотно ще продължиш да тракаш по клавиатурата.
79
4
 
9
 
! Отговори
Нищо чудно, преди 3 години
отдавна ви беше предсказано от Мориарти, когото не слушате и когото както се разбра, са канили в партийни листи, но той е отказал, като е казал, че работи не за политическа кариера, а да помогне на народа да се избави от тази беда. Каква разлика с драпащите мангъровци и чорбановци. Човек като Мориарти, който вижда добре какво се задава, може да бъде страшно полезен, но не ще да дрънка глупости от параламентарната трибуна. Арестувайте го бе - предсказа ви третата вълна и не ще да става политик.
78
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извикайтесега оня с мазната коса да ги погребе да му дойде акула. Куде е конспирацията и къде реалния живот. Това е ужасно по 100 човека на ден...но виждам снимки от уикенда в София хиляди хора по витушка. Това е напълно безотговорно поведение на всички вас. И то на крачки преди края на пандемията. Изчакайте още месец да мине ваксинирането . Ще спасите мн животи на близки хора.
77
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Третата вълна удари и България..Тепърва ще броим труповете. За една година 15 000 човека загинаха
76
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е за съд, тоя нагъл кел еш си играе с българите на руска рулетка.
75
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво "решение" са "ваксините", които не спират разпространението на вируса, нямат действие срещу мутации (които се случват постоянно) и действието им продължава по-кратко, отколкото време отнема да ваксинираш хората? Ако можете да свързвате факти, би трябвало поне нещо да ви направи впечатление в тази мистерия...
74
7
 
25
 
! Отговори
Ученичка преди 3 години
На училище сме без маски. Кихаме, кашляме, обменяме си свободно коронки. Госпожата е безсилна, вдигнала е ръце от нас. Директорката изкара корона и също не й пука, дори ми се струва че иска да има още болни. Всеки се спасява сам. Колко е хубаво на училище!
73
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Израел днес, след масовото, доброволно, принудително ваксиниране - 5260 нови заразени. *** го разбери къде са правилни мерките, и къде-не.
72
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Е?Е, ами ще чуеш след 3 седмици какво става в болниците в Тексас. Всичко е предвидимо, стига да не си си заврял главата в ***. Нискочелите не са само в България. Там им викат "реднеци" (червеношийковци)
71
0
 
21
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
Заразени 2403,починали 81.Както се казва поехме уверено нагоре по лай-яната река без гребла.Това се нарича справяне с пандемията по герберски.Какво ли щеше да е НЕсправяне с епидемията пак по критериите на съща еднолична партийка.Умее ги Борисов нещата,много сръчно избутва на първо място разни женици със скромни когнитивни възможности да го защитават,а те дават всичко от себе си ,за да отстоят позицията, на която"Слънцето" ги монтирало.Щеше да е смешно ,ако не беше гротеско жалко и мизерно