Наталия Маева: Ваксинационната кампания се провали

Подборът е погрешен, не се отсяват рисковите групи
16 мар 2021 09:46,
31
Наталия Маева: Ваксинационната кампания се провали
Снимка: Кадър БНТ

Според мен ваксинационната кампания се провали. COVID ни научи, че трябва да мислим за електронно здравеопазване. Това е големият проблем в момента. Това заяви пред БНТ Наталия Маева, новият председател на Националната пациентска организация (НПО).

"Имам критики към електронния регистър, защото той е направен така, че няма опция за отсяване на различните рискови групи, можеше да бъде взет опит от чужбина", категорична е Маева.

"Тук някакси неглижирахме най-голямата рискова група - на хронично болните. Беше направен много погрешен подбор, защото не е редно да избираш хора, подходящи за ваксинация по тяхната професия, а не по тяхното здравословно състояние", добави тя.

Според Маева има огромен проблем и за хората, които са в листата на чакащи за трансплантация - по протокол, те трябва да бъдат ваксинирани.

"Имаме възрастни хора, които нямат необходимите умения да се регистрират електронно в този регистър и ни подават сигнали", допълни Маева.

Според мен ваксинационната кампания се провали, подчерта тя и призна, че никой не ги е питал как да бъде направена.

"Виждаме, че нищо не е решено. Проблемите са същите, има недостиг на персонал", заяви Маева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко ,ко каза ? Верно ли *** ? Че тя и моята третокласничка го вижда това
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Няма персонал и, най-важното, няма кадри и не се произвеждат. Тепърва ще се сблъскаме с правилната политика от 1989 насам. Това важи за абсолютно всички сфери.Да не би да искаш да кажеш, че не е така?
5
4
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
НАД 90 % ОТ БЪЛГАРИТЕ СА НА ТОВА МНЕНИЕ , НО СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ И НЕГОВИТЕ ПЕЕВСКИ МЕДИИ И КОРУМПИРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ....,, УПРАВЛЯВАТ ПАНДЕМИЯТА " !!!
4
5
 
11
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Много сте сладкодумни всички на екран. Така трябвало, иначе трябвало. Ами направете го! Кажете им как трябва! Всеки може да обвинява защо България не е Люксембург, но като се огледаш и стигаш до извода, че всеки народ си заслужава управлението!
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бе Странджа,дай един пример където Тиквун я свърши като хората без популизъм? С ваксините ли,с тестовете ли,с броя на жертвите ли, с мерките ли с Какво?
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как, нали български модел...Нали най-успешно управляваме пандемията...Тази женица защо така говори против всемогъщия вожд...Сега уикенда ще й покаже от джипката той как се управлява...
1
31
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Брей, всички комунисти реват на умряло против правителството. Знайни и незнайни червени мръшляци истерично вият.