Напрежение преди първия "Бургас прайд"

Организаторите: Да се спре хомофобията у нас, нямаме права
14 май 2021 19:05, Екип на Bulgaria On Air
110
Напрежение преди първия "Бургас прайд"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Напрежение преди първия "Бургас прайд", който ще се проведе на 15 май, два дни преди Международния ден за борба с хомофобията и трансфобията. Вече се подготвя и антишествие.

Втори опит в да се проведе "Бургас прайд" под мотото "Любовта е по-силна от омразата", след като минала година се събраха шепа привърженици на хората с различна сексуална ориентация, предимно непълнолетни.

"Да се спре хомофобията в България, за да може да имаме и ние права, тъй като в момента нямаме права", каза организаторът на "Бургас прайд" и от ЛГБТИ обществото Русе Милев.

В Бургас вече се организира контрашествие в защита на традиционните семейни ценности. Двете групи се събират от двете страни на площада в центъра на Бугас.

"Напрежение със сигурност вече има създадено, но гарантираме, че това напрежение не е създадено от хетеро привържениците, а от другата страна", категоричен е Бисер Русимов от ОЗБГ.

"Очаквам разумните хора сами да си сложат граници. И веднъж завинаги да разберат представителите на хомо движението, че ние не протестираме, не роптаем, не скачаме срещу тях, а срещу парадирането", коментира администраторът на "Групата на групите" Мартин Пенчев.

Очаква се бургаският прайд да вдигне полицията на крак. А организаторите на Парада на хетеропривържениците вече са привиквани на разпит.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: хомофобияБургас прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
58
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Началото на разпада,силно семейство,силна държава...С какви психични и социални проблеми ще са децата в подобни семейства?!Как ще бъдат произвеждани такива деца,с донорски яйцеклетки!?Следва ***.А иначе ще отнемат деца от нормални семейства поради бедност....Биомаса за органи.Самоизяждане,погнуса,техно -медико фашизъм....
57
0
 
0
 
! Отговори
Весо Весо преди 2 години
Вече са привикани на разпит хетеропривържениците. Лелееее.?.?.?.?
56
1
 
2
 
! Отговори
За това днес преди 2 години
в Бургас,в аптеките и магазините,дамските превръзки и презервативите ще бъдат на промоция,с големи отстъпки и намаления,а шамарите и палките от полицаите безплатни.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я вижте в фитнесите колко пичове има депилирани и с избръснати до гладко крачета и с едни палави потничета!И какви белтъци се мятат уж случайни погледи и от време на време уж неволно се пипат един друг а гриндерите им един до друг ги дават:)))
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се е чуло някой да им забранил,че по двойки еднополови разни да лягат на един дюшек,матрас под едно одеяло в тяхната стая,палатка,какви права още искат,да се излежават както се любуват по време на прайда им на открито на нива,ливада,плажа,площадка ли или в храстала в парка,лесопарка,гората сякаш им настъпил любовния разплодно-размножителелен период,че потомство от туй ще народят и как с фиктивен брак на избраното заето от тях место на коет се настроили кат за плаж щом е до Бургас да се радват
53
6
 
27
 
! Отговори
Бургазлия преди 2 години
Всеки да си живее както си иска, стига да не пречи на останалите. В България няма дискриминация спрямо хомосексуалистите, те имат всички права да учат, да се трудят и да се любят. Против съм излишното прадиране и узаконяване на неестествено гей-"семейство" с родител 1 и родител 2, т.е. две майки или двама бащи- това вече е извръщение, защото обърква адоптираните деца за цял живот.
52
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 9-ти май Парад на Победата в Москва, а гeй парада в България не закъсня. Да се види че има и по-страшни неща от войната...
51
4
 
37
 
! Отговори
SS преди 2 години
Думата прайд също е сбъркана като учасниците в него На английски означава горд,а в ловната терминология стадо лъвове. Това е доказателство че хомосексуалните са и умственно увредени хора защото не виждам защо трябва да са горди затова че са грешка на природата А да са лъвове не са Те са торни бръмбари !
50
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЧУВАМ ГЛАСОВЕ!!!
49
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До АнонимеН 54НЕ ЛЪЖИ ! ---РАДЕВ ОТХВЪРЛИ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ !!! ТЕЗИ ГЛАСОВЕ ГИ Е ЗАГУБИЛ!
48
23
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВСИЧКИ ГEЙOВЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА РАДЕВ!!!
47
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Електората на фигуранта
46
2
 
32
 
! Отговори
SS преди 2 години
Думата хомофобия е измислена през 70-год на миналия век в Сащ от един техен п....раз . В случая тя е неправилна.Фобия означава страх от нещо.А тук не става въпрос за страх от ***.....си а за отвращение и погнуса.Играете си с търпението на обществото ! А полицията като ибри-ците на всяка власт служи против морала бг национални ценности в името на ранно пенсиониране и 20брутни заплати.ПОЗОР !!
45
5
 
15
 
! Отговори
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК преди 2 години
НА ПPAЙДА В БУРГАС ПОЗНАЙТЕ КЪДЕ ЩЕ МИ Е 3АБИTO ЗНАМЕТО
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да сме толерантни към различните,слагайте пясък във вазелина.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто няма нищо лошо в това да обичаш домашните си любимци и стоката на село. Любовтта ще спечели.......егасиииии перверзиятаааааааа
42
4
 
5
 
! Отговори
Жокея преди 2 години
До АнонимеНЗащо пишеш с големи букви? Запек ли имаш?
41
3
 
5
 
! Отговори
у Бургас преди 2 години
се събират всички *** поканени са *** от патреотето от воеводите ,от герберугите са съберат пак на едно място битите ***
40
10
 
6
 
! Отговори
Православен преди 2 години
В морската градина такъв оргазъм ми докара едно момче от Меден Рудник. Още ми държи влага. Опръска ми сливиците и отпред и отзад. Смятайте, колеги....Хубав град е Бургас... Хубави спомени таим...