Първият плаж у нас отвори на цени от 5 лв. за чадър и шезлонг

Плаж Крайморие разполага с 20 броя чадъри и шезлонги
22 май 2021 14:30, Ния Христова
108
Първият плаж у нас отвори на цени от 5 лв. за чадър и шезлонг
Снимка: БГНЕС
Плаж Крайморие днес официално отвори с обходна двойка от двама спасители, медицински пункт и 20 броя чадъри и шезлонги. Цената им остава същата като миналогодишната – 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг, предаде БГНЕС.
 
"Следващата сряда на Министерски съвет очакваме да се приеме предложението на концесионерите плажовете да бъдат или 100% безплатни или цените на чадърите и шезлонгите да бъдат намалени на 50% от заложената в договора цена. Съответно очакваме концесионната ни такса да бъда намалена на 50% или напълно опростена, ако плажът е безплатен", коментира концесионерът на плажа Николай Димитров.
 
Този сезон отново се очаква да има недостиг на спасители по Българското Черноморие.
 
Васил Алексиев, който води курсове за спасители към БЧК казва, че концесионерите на плажове вече звънят да искат да им осигури спасители. 
 
"От 40 човека на курс, повече от половината предпочитат да работят на басейни, защото работата е по-лесна и отговорността е по-малка. Друга част от спасителите предпочитат да работят навън", заяви Алексиев.
 
Според Наредбите всички стопанисвани плажове у нас трябва да разполагат с водни спасители от 1 юни до 15 септември.
 
Между 800 и 1400 лева е заплащането, което се предлага за този сезон на спасителите от концесионерите на плажове и собствениците на хотели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си виждал, защото не си ходил на качествени места за плаж. Отиди в Монако например.
51
3
 
3
 
! Отговори
и пак преди 3 години
До Анонименkwo more ? имаше море до 1990 г посел кал смрад изнудвания никъде по света не съм виждал да се плаща за сянката.
50
2
 
2
 
! Отговори
За това говорим, де. преди 3 години
До Анонимен 52Тука ако дойде 70 кг. момченце, без диагоналка с пистолет, да ти иска такса, която е обявена навсякъде около плажа, какво става? Отказваш да платиш и му се хилиш.България е бедняшка държава. Никой не се е напечелил от концесия на плаж поне последните две-три години. И преди Ковида работата беше гола вода, дори шербет(сорбе) нямаше.Хем искате подредени плажове, хем никой да не ги стопанисва? Че и сега няма желаещи да стопанисват половината плажна ивица?
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички качествени места за плаж са платени по една или друга форма. Безплатен плаж няма никъде. Поддържането на един плаж има цена.
48
1
 
2
 
! Отговори
Теляк на плажа преди 3 години
Мажа с лечебна кал . За 15 лева крак,ръка за дами правим отстъпки.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, всички известни плажове по света се поддържат, за да са чисти и за да има посетители.Обаче няма батки с диагоналки, които да те притесняват. Хората си взимат парите по друг начин и за това имат толкова много туристи.
46
1
 
5
 
! Отговори
Кир чо преди 3 години
На плажа ходя само да ям варени мамули и гевреци и да се изкъпя.
45
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великолепното българско море има цена. Тя се плаша от почиващите там.Искайте от работодателите си по високи заплати, недейте да мрънкате за 5 лева. Вие получавате нещо насреща.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смех ...и 5 лв .минерална вода )
43
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Концесионерите предоставят комплексна услуга. За тези които не са го осъзнали.Закупуват се устойчиви шезлонги и чадъри. Тези плажни принадлежности се поддържат в изправност. Поддържат чистота и ред на място. Сервират ти напитки директор на място, ако желаеш. Всичко това е комбинирано с великолепната природа на България. И още.Скъпи приятели, това всичкото има цена.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да давам пари за чадър и шезлонг - точка! Ще почивам там, където тези съоръжения са безплатни, ако ще и три пъти по-скъпо да ми излиза консумацията на плажа. Така и правя.
41
1
 
2
 
! Отговори
Омитай се ти, цървул преди 3 години
До Офф ,да се омитатПо цяло лято седите край басейна и попръцквате. Пиете биричка, закачате чужденките, а вече и чужденците, щото сте повечето, нали... Вечер почвате и да друсате. Не сте дошли да работите, а да почуквате, попийвате и да си почивате. С вас и без вас - все тая. Накрая ако някой се удави - виновен е управителя на хотела. Анахронизъм сте.Във всеки един сезонен хотел най-проблемните кадри са спасителите. Всичките са с криминалистически регистрации, мързеливи и ***/простаци.
40
0
 
2
 
! Отговори
Черно море преди 3 години
И пишкат без пари в соленото море. То за това и е солено. И понамирисва на кафяво малко и те се увиват край устата едни такива торбички ли са ,какво са.Иначе много е добре.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не е вярно 40 Aко вие не направите дигите ,няма да има море и плажове ли ? Така ли да го разбираме. ....природа и земя ще има и след нас с теб.
38
0
 
3
 
! Отговори
И да има заустени преди 3 години
До Кафявомръсни канали, така е откакто българинът, по западен тертип, се научи да ходи на море. И стана модерно да имаш имот по морето. Щото нашето море освен за транспорт - не дава. Малко риболов, но не колкото да забогатееш. И не са вируси, бактерии имаш предвид. Вирусите в морска вода не оцеляват. Трябва им жива клетка, в която да влязат.
37
5
 
2
 
! Отговори
Не е вярно преди 3 години
До Анонимен 38Ако концесионера не направи дигите преди зимата, бурите ще отнесът пясъка и плаж няма да има - само скали. Преди 10 ноември го правиха общините. Отделно ежедневното почистване рано сутрин в 5 часа, за да не газите в хероинови спринцовки, използвани презервативи, строшени през ноща бутилки, лагерни огньове, мръсни от забърсване на... кърпички, фасове, памперси, дамски превръзки. И да Ви осигурят мобилни тоалетни. А и откъде да си купите една биричка или минерална вода с цацата.
36
0
 
0
 
! Отговори
Конц цесионерин преди 3 години
Пет лева . Аама само за партийци с партийни книжки.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34 Само, че водата за да стигне до чешмата ми, са и били нужни човешки умения. А за морето човешките умения стигат до това да сложиш един чедър и една пейка. Има разлика нали. Природата си е създала морето и плажовете сама, докато ние сме създали водоснабдяването в градовете. Или не намираш разлика ?
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В отходните води на Гърция също има много вируси.
33
1
 
6
 
! Отговори
Кафяво преди 3 години
В отходните води има най много вируси. Чувстват се там прекрасно.