Хотелиери заплашват с протест

От бранша искат спешни мерки за спасяването на летния сезон
27 май 2021 15:00, Ния Христова
82
Хотелиери заплашват с протест
Снимка: БГНЕС
Собственици на хотели в Слънчев бряг и Несебър, членове на "Клуба на хотелиера", заплашват с протест и настояват за спешни мерки от страна на държавата, за да не бъде провален летният туристически сезон по морето, съобщи Нова тв. 
 
От браншовата структура написаха молба до служебния министър на туризма с настояване за спешна среща, на която да бъдат обсъдени исканията им. Дават срок на министър Стела Балтова, след чието изтичане заплашват с блокади на пътя Бургас- Варна.
Още по темата
 
"Една от нашите молби, която може да спаси туризма това лято, е премахването на PCR тестовете при влизането в България. Има информация, че това ще бъде направено за румънските туристи. Но Румъния не е единствената страна, която ще спаси туризма ни. Нас ни интересуват и туристи от Молдова, Украйна, Северна Македония, Сърбия, Чехия, Полша, чийто граждани са редовни наши гости", коментира Станко Добрев. 
 
Според него много държави изискват PCR при връщане от България. От брашна искат страната ни да поема част или на 100 процента разходите за тези тестове, за да можем да станем привлекателна дестинация. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глад и мор за морските мутролиери. Справедливостта възтържествува в някаква форма, дори и това за съжаление да се дължи на пандемията. Впрочем, Ковид просто отказа и малкото останали жлеаещи да "почиват" на мутроморието. Бандитите просто се самозабравиха от непрестанно цакане и предлагане на крайно некачествена услуга, кофти обслужване, гадна/стара/развалена храна, 300 децибела денонощна чалга и т.н.Най-после си получават заслуженото.
39
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 3 години
Държавата да поеме PCR тестовете? Аз си плащам данъците в България, и тестовете за мен и за близките ми, и лечението си плащам и т.н. Ако държавата реши да подпомага защо да не почне първо с тези които са ги избрали?
38
0
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Леле а ония с паяците по родните коммплекси шо ке праят. Преди време бях свидетел,как паяци хвърмат с вдигната кола със 70-80 км в час по тесните алеи,румънците плачат и се кръстят,че не са виновни и че току -що се регистрират. Има и информатори които съобщават на паяка къде е спряла кола в "нарушенее". Такова чудо никъде в чужбина няма да видите, и все Бойко виновен.... ах този Бойко.
37
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решаваме с приятелско семейство които са българи ,но живеят в Норвегия да отидем 5 дни на Златните.Молят ни да направим резервации , обаждаме се и падаме от цени . Решаваме да направим резервация от Норвегия през техен оператор и то в същия хотел....о чудо цената наполовина .Това е реална случка , а вие ме разбирайте както искате
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте ние да изуем *** и да не искаме не само ПСР, а и никакъв паспорт да не се показва на границата при влизане. Тоя Бойко ги научи всички да плащат с протест и да им дава от джипката показания, а не да се стегнат да работат. Другите в Европа хотелиери как не протестират а има навсякъде ПСР?
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз желая спешно събаряне на бетонните паметници символ на мутренския грабеж и залесяването им отново с гори !
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема не е в тестовете или в Гърция , проблема е при нашите цени на нашето си море .Значи в Гърция бирата била 5 лева , а в България 3 лева В Гърция обаче като вземеш бирата и чадъра ти е безплатен и шезлонга , а в хотела не ти искат пари за паркинг Те и Гърците се научиха навремето по трудния начин , ама разбраха , че по добре ниски цени и много туристи , отколкото високи цени и без туристи
33
11
 
5
 
! Отговори
Хотелиер преди 3 години
Време е за протест срещу българите, които ходят в Гърция. Затворете границите за да ги дoим
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влизаш в Албена или Русалка и плащаш вход , абе да не е Лувъра ?В света има по зелени и по-красиви курорти , а са без вход Паркираш някъде и се започва с номерата -еди колко си пари на започнат час Отиваш за бира -4-5 лева Искаш сянка , аиде 30лв минимум Как обвиняват всичко но не и ценовата си политика и обслужването За българи морето трябва да е или безплатно или на ниски цени , това е
31
0
 
45
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Добре де а Гърция премахна ли PCR тестовете? Добре де Турция премахна ли PCR тестовете? Добре де Италия премахна ли PCR тестовете? Добре де а Испания премахна ли PCR тестовете? Ай сиктир на калпава ракета космоса и пречи! Га строяхте хотелите с ОТКРАДНАТИ ОТ НАРОДА ПАРИ НЕ РИВАХТЕ!!! Сега искате да набутате на народа и нова пандемия! И всичкото това само за да си напълните вашите търбуси! АЙ СИКТИР!!!!
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още една касичка на Мафията се опразва.Без купения вот ГРИН да се радват ако успеят да минат 4-те %
29
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да умиратВсеки знае че хотелите по Мутроморието да на феодали от ГЕРБ-ДПС
28
0
 
31
 
! Отговори
. преди 3 години
СЪБАРЯЙ!!! Каквото накрадохте досега накрадохте. Поради геополитически причини свърши вече тоя келепир и повече няма да се върне!
27
0
 
40
 
! Отговори
Аман преди 3 години
На отиващите в Гърция, не знам Гърция да им плаща ПСР-а. Нашите мутрохотелиери да се запитат защо въпреки това, наплив за натам има, а за при тях - не. То не е да застроиш и да чакаш някой да го напълни, а ти да сваляш десет кожи от гърба му. Да бяха мислили, кой ще идва в тези строежи и за какво? Обслужването е под всякаква критика, пътя от София е същият. Нормално мислещ не намира основателна причина да ги избере. И все държавата им е крива. В Турция и Гърция да не би някой да плаща ПСР-те?
26
2
 
22
 
! Отговори
бедняци преди 3 години
Крадливи комунисти построиха молове хотели и цал живот Хиттлер или Борисов им е виновен.
25
3
 
26
 
! Отговори
предложение преди 3 години
ние бедните роби къдет о бачкаме само за хляба предлагаме на хотелиерите да искат от парламента да прокарат закон всяка година задължително всеки българин да ходи на българското черноморие и да харчи по 1000-1500 лв. и да нямат пари българина ще тегли кредит да ходи задължително на бг черноморието особено бедните хора!така ще са зависими роби за цял живот и няма да посмеят да надигат глави това ще е в инерес на управляващите който не ходи задължително на бг черноморието затвор 5 години!сарказъм
24
7
 
6
 
! Отговори
Оператор преди 3 години
До: ЗозоИзедбеговича е платена мисирка на палячото, пардон подобието на президент Радефф! Сега нема против кой да писка!
23
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На слънчака желая тихи и спокойни вечери сладури 9 м не работите дали ще работите останалите три не е фатално и аз искам така ама хода на работа 12 м при тез цени толкоз сладури.
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо не протестираха миналото лято,Бойко да им даде тестове бе?Съседна Румъния плащаше на всеки ПСР-а,който покаже резервация за почивка в Гърция.България не!Кой е виновен?Еми Борисов е виновен!Защо сега служебното правителство да му чисти мръсотиите?!
21
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямото лапане свърши, дрогаре хотелиери. Сега остава едно друго лапане, ама то е малко по-различно. Свиквайте!