Русенци недоволстват заради изграждането на леярна

Предвижда се производство от въглеродна и неръждаема стомана
15 юни 2021 09:50, Ния Христова
36
Русенци недоволстват заради изграждането на леярна
Снимка: БГНЕС
Граждани в Русе недоволстват заради намерение на испанска фирма, която иска да изгради леярна. Предвижда се производство на детайли от въглеродна и неръждаема стомана чрез топене на скрап от черни метали, съобщи Нова тв.
 
Хората в града са особено чувствителни по въпроса за замърсяването на въздуха. През последните години имаше редица протести срещу друго подобно производство, за което се твърдеше, че замърсява въздуха. Вчера се проведе и обществено обсъждане.
 
"Категорично не искаме да има леярна в очертанията на града. Не е нужно човек да бъде специалист, за да знае, че топенето на  скрап от черни метали, за да се произведат детайли от въглеродна и неръждаема стомана, носи отровни миризми и газове, които замърсяват природата", каза една от недоволстващите.
 
"Фирмата е санкционирана за допуснати грешки по време на строителството. В рамките на обсъждането вчера кметът на града ясно и категорично заяви, че това е недопустимо да се случва, особено след проведена среща, на която е дискутирано и че няма да има такъв тип производство, което е много близко до производството на друга фирма в града", заяви зам.-кметът на града Димитър Недев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
13
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Много обичам как един човек се опитва да си прокарва тезата как леярна в града щяла да повиши заплатите в Русе. И понеже вече си имаме едно Монтюпе от години, виждаме резултатите, че заплатите там са около 700 ... 800 лева. Толкова и точка! Но пък видахме как след 5..6.. години Русе вече е безспорен първенец по карцином на белия дроб.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 За разлика от източните комунисти, които нищо не плащат, а само гледат да се възползват от робски труд, докато в същото време ти натякват, колко трябва да им благодариш!
9
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На четна дата искат работа и заводи, на нечетна дата искат чист въздух и спокойствие. Русенци са особена порода европейци.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SHEFAТе от столипиново ще снабдяват материала за преработка.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3 От 2Ми последния път като бях в Русе, миналата седмица не видях никой да ходи с костюм за биологична защита. За сметка на това после като отидох в Мангалия видях една корабостроителница на която имаше 30-на кораба които чакаха за ремонт.Па не знам, кой какъв въздух диша там в региона.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При комуниста пенчо за кмет, чийто дядо е бил дясната ръка на мракобесния уиец мирчо спасов, не очаквайте хубави неща да се случват в Русе!
5
0
 
13
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ПА ТРЕБЕ ДА ВИ УЧА-НАПРАВЕТЕ Я В СТ0ЛИПИН0В0 ТАМ ЩЕ СА ЩАСТЛИВИ И РАБ0ТА ЩЕ ИМА.
4
9
 
21
 
! Отговори
ами прогонете ги и преди 2 години
те ще я построят отсреща в Гюргево и пак ще дишате същия въздух, но данъците, заплатите и работните места ще отидат другаде
3
11
 
14
 
! Отговори
Абе преди 2 години
На *** все му мирише!Всички изисквания да се спазят пак ще му мирише!Като цяло на *** като му замирише на работа и бяга като дявол от тамян!
2
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те тия същите после мрънкят, че немали работа и работели за по 500лв.А като дойде някой инвеститор и иска да направи нещо, правят всичко възможно за да го изгонят
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните капиталисти превръщат България във Индията на Европа. За да не дишат отровите в техните си държави изнасят производството в такива индийски бананови републики където законите се заобикалят със съответната сума и на работната двуръка сила се плаща едно нищо в сравнение със западно европееца.