Спряха строежа на 4 моста на АМ "Хемус", нямали технически проект

Продължава останалата част от изграждането на магистралата
92
Спряха строежа на 4 моста на АМ "Хемус", нямали технически проект
Снимка: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в участък 2 от автомагистрала „Хемус“, на които е установено, че се работи без технически проект. Най-голямото от тях е с дължина около 1000 м., съобщиха от АПИ.

Още по темата

При направена проверка е констатирано, че на 26 май 2021 г. на Експертен технико-икономически съвет в АПИ представеният от изпълнителя проект е отхвърлен и е изискано изработването на нов проект. Въпреки това работата по изграждането на 4-те мостови съоръжения е продължила без технически проект, което е в категорично противоречие с нормативната уредба и строителните практики.

Продължава работата на останалите съоръжения и по трасето на участък 2, който е от пътен възел „Дерманци“ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец, включително и п. в. „Каленик“ (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч. Очаква се строителните работи на четирите мостови съоръжения да бъде подновена след около 2 месеца, когато трябва да бъдат готови техническите проекти на четирите съоръжения.

Участък 2 е с дължина 19,2 км. В отсечката са предвидени два пътни възела - п. в. „Угърчин“ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „Каленик“ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „Угърчин“, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и т. н.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
26
 
15
 
! Отговори
Вала 22 преди 2 години
Ха ха пьрво строим после проектираме,това може да го натвори само администрацията на банкянският цьрвул.
14
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1000 м. без технически проект, а ? Ае, от толкова работа нема време за чертеж, а ? Като се срути щото качеството е гарантирано от герб, пак тука ще пищите за РадеФ, Финуранти, Комунисти и извънземни, нали гнусари такива ? Сребърници само да има пък на истината с 200.
13
7
 
35
 
! Отговори
КОМИТЕТ преди 2 години
Комитетова е поискала нови проекти, защото старите не са й харесали, за това нямало проекти и как се строи мост без проект, нещо изчисления не трябват ли, поне височина и широчина, ТИЯ СЪВСЕМ НИ ВЗЕХА ЗА каскети, каквито са техните хора
12
18
 
16
 
! Отговори
Мост без проект? преди 2 години
Така се крадат пари, правят моста все едно дете го строи сутрин на закуска от бисквити. После ще питате защо има магистрали с бабуни, пътища с дупки, автобуси падат през мантинелите заради обратни виражи и т.н.Спрете им на всички кранчето.
11
15
 
16
 
! Отговори
До Румен Владимиров преди 2 години
Ъм кат са срутят мостовете тогива кого шъ. псуваш бе, умен.
10
23
 
12
 
! Отговори
Чегърт,чегърт,чегърт преди 2 години
Браво само така, глад и мизерия, за неспазващите никакви правила, норми и закони нещастници. Тиквата крадлива я караше все едно, че държавата му е бащиния. Той коли, той беси, той дава, той раздава, той плаща. Връщат му над четиридесет процента и вече голяма работа, нагли, ама нагли.
9
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям ПРАЗ! Северна Б-я не са българи (шопи), а турци! Севера на практика НЕ СЪЩЕСТУВА!
8
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спря безразборното "усвояване" на държавни пари без проект джаста-праста (шменти капели)
7
13
 
28
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Не нямало проект, бабата поискала нов!!! Бабо, това е саботаж или най малко търсене на теле под вола. Що не търсене на блажно за стари години.
6
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е при Т.иквоний. Важно е да се усвоят/ откраднат едни пари. За какво им е проект.
5
13
 
37
 
! Отговори
1 преди 2 години
Добре дошли на откриването на магистрала Хемус 2060 година, гарантирано от зеления чорап!
4
15
 
11
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Навремето само с технически проекти са вдигали мостове...
3
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Падна Бойко и спряха строежите.
2
23
 
39
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Хунтата на фигуранта полага неистови усилия за да остави хората от Северна България без магистрала. Гласувайте пак за тях- чалгари, Виденовисти и улични мутри! Новата тройна коалиция като старата - за 4 години 0 км. пътища!!!
1
7
 
18
 
! Отговори
татул преди 2 години
Няма технически проект или свършиха евраците.