Бивш военен пилот с версии за загиналия с МиГ-29

Николай Калев: Не може да се каже със сигурност какво е станало
23 юни 2021 08:53, Ния Христова
36
Бивш военен пилот с версии за загиналия с МиГ-29
Снимка: БГНЕС
Бившият военен пилот Николай Калев коментара какви са възможните причини за трагедията със загиналия военен пилот край Шабла.
 
"Не можем категорично да кажем какво е станало във въздуха. Това е силен психологически удар върху семейството и колегите му. Има известно информационно затъмнение. Нека проявим търпение, докато комисията си свърши работата. Фактите, които излизат, дават противоречиви посоки за случилото се. Една от хипотезите беше, че се е взривила ракетата на крилото. След време стана ясно, че не е така. Според мен проблемът е в това, че вероятно парашутният купол се е разкъсал. След това ръководителят на стрелбата е трябвало да спре по-нататъшното изпълнение на задачата. Трябва да има някаква минимална височина, на която летецът да може да слезе", заяви Калев в ефира на Нова тв.
Още по темата
 
По думите му има и друга хипотеза. 
 
"Началникът на отбраната адмирал Ефтимов спомена, че вероятно самолетът се е взривил още във въздуха, а не при докосване на морето. Това насочва хипотезите в друга посока", каза още бившият военен пилот.
 
Според него летецът е нарушил мерките за безопасност, докато се е опитвал да се спаси. По думите му е трябвало наблизо да има спасителен хеликоптер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
25
 
! Отговори
Сбирщината НАТО преди 2 години
уби нашият пилот. Не може да се смеси масло и вода, не може да се води учение с техника, която не може да се опознава. Как САЩ реагира, когато засекат руски самолет? Ами как, свалят го. Ето това са направили, както действаха и в онази фирма, гърмят и веднага бягат. Като не са виновни, защо още на другият ден са се чупили в САЩ?Такова ще е положението и в бойна обстановка, ще се трепят едни други, няма да има нужда Русия да ги трепе!
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недай си боже някой да ни нападне с тия наши бранители!За 2 часа и трябва да време белия байрак!Пък както сме натовска мишена за руските ракети за половин час и тука ще е Апокалипсиса на Содом и Гомор
4
1
 
38
 
! Отговори
сс преди 2 години
пълни малуумници са военните ако е вярно това което казват, не видели не чули не знаели ми нали са учения бе кой ги наблюдава??? никой ли? ми той можеше да каже ми да поразих целта даже без да стреля и като няма кой да види кво ще отбележите???? Поразил целта? само по неговите думи и никой нищо не видял. Ай стига сте се правили на две и половина всичко се знае от самото начало, сигурно даже има и видео запис... ама ни правите на баламурници да ви вярваме..армията е яко деградирала...
3
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо плодължавате да дъвкате тази история?Всеки ден си отиват хора,по един или друг начин.И да акциденти се случват по море,по въздух и на суша.Нека да не разпалваме болката на близките и да оставим нещата.А за да се предотвратят подобни ,има си служби за това.
2
24
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Още колко пенсионирани бивши военни хрантутници на нашите данъци ще изкарате, всеки ден нови вадите. Само и само да лъжат, като истината е ясна на всички, самолета беше свален с ракета от пияните руски балалайки, като наказание че им изгонихме "дипломатите" и шпионите им!
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои от нас, които не политиканстват са също за тая хипотеза - че самолета се е взривил във въздуха и насочва мислите в определена посока : приятелски огън.