Приходът от тол системата - колкото този от хартиената винетка

Съседите ни са с много по-евтини варианти, каза зам.-министър
30 юни 2021 10:25, Анисия Иванова
43
Приходът от тол системата - колкото този от хартиената винетка
Снимка: БГНЕС

Числата говорят - тези 200 000 нарушения са факт. Около 70 млн. лв се равняват тези 200 хил. нарушения. Това е сериозна цифра, че да стои необработена, каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов пред bTV.

Той допълни, че приходът от 989 млн. лв. е за две години и половина.

Още по темата

"Приходът от тол системата не надвишава хартиената винетка. Гледаме числата и мениджмънта на тол системата. Защо беше нужна тя? Защо беше нужен най-скъпият вариант на толсистемата. Никоя от нашите съседки не използва тази тол система, а много по-евтини варианти. Турция използва електронен стикер например", обясни Христов.

"Натъкнахме се на немалко неща, които будят притеснение. Това, което ни притесни, е че договорът за поддръжа беше публичен, а приложенията към него е конфиденциално. В едно от приложенията пишеше, че "Капш" няма ангажимент да закупува резервни част, това е ангажимент на АПИ. Следователно АПИ не може да изчисли какъв е разходът и Олег Асенов не може да каже какъв е разходът за година, защото никой от АПИ не може да каже откъде ще дойдат резервните части за тол системата", каза още зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава е Европейската система за събиране на такси по пътищата! Много добре го знаят тия които плюят сега! Това са същите тия когато протестираха,че платената мрежа е голяма и таксите са непосилни за тежкия транспорт! Каква демагогия преди избори!
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберите и от тол системата са крали меда и оставяли катрана.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичоуе! Тоу моу ... няма! Режете с фрезата и толкоз! ТОЛКОЗ! Разбрахте ли!!!
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отговорът е много лесен господинчо!!!Когато се въвеждаше тол системата по времето на ГЕРБ организирахте протести и демонстрации,че превозвачите ще фалират! Правителството ви клекна и сега плюете защо парите са малко, а системата е скъпа! Простащина!
17
4
 
12
 
! Отговори
Избягал преди 2 години
Бих се учудил, ако нямаше корупция в "сделката" :)))))))))
16
2
 
17
 
! Отговори
Начи преди 2 години
в нашио град има 4 автомобила на тол системата от тези нашарените х 2 хрантутника станаха 8 бр. заплати х 1300 лв. висят цял ден по сенките лете, а през зимата лопа онази кола на място и бичи гориво... гледам ги и през почивните дни кибичат демек полагат и допълнителен труд , а най вероятно бройката на хрантутниците са повече.. а колко ги има има из администрация на апи не ми се мисли... как да стане те приходите са за техни възнаграждения и текущи разходи...
15
0
 
8
 
! Отговори
Юри преди 2 години
Капш са доста корупционна фирма по целия свят. Тука си партнират с Ита Инжценеринг , които също не са цвете
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста милиарди откраднаха ГЕРБ покрай тол системата.
13
3
 
13
 
! Отговори
абе... преди 2 години
Целата работа е да се приберат едни пари и да се турят наши момчета и момичета да си докарат заплати, пък и стаж за пенсия. Що пари за софтуер- ще каже бизнесменката Лилана, що за винетко-мати, за коли със съоръжения, епа по кви цени ! /колкото повече- толкова повече/ , що за труд и осигуровки... все за наште. Никой нищо не каза за процента.
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче прихода в чекмеджето,ехеее,повече и от тол системата и от винетките взети заедно.А дебелото Лили,която я въведе,я скриха в Брюксел,за да може спокойно да си разхожда чантичките по 18 000 лв.Дай Боже всекиму.
11
3
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Приходът отива само за закачените на хранилката!Плащаме чантажиите да си живеят царския живот!Загубена държава!
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както всяко нещо правено от герб и това е с идея не как да влизат приходи в държавата и да е добре за българите, а как да се пълнят чекмеджета
9
7
 
8
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Значи ел.винетка по време на пандемия е колкото хартиената без пандемия това май се пропуска от годподина
8
7
 
13
 
! Отговори
Б.борисов преди 2 години
Виновни са комисарите,царя,Доган,Станишев,тройната коалиция те ме накараха да слагам ток системата те само краднаха аз ви спасих от хартиените винетки ,сега се чудите как да се отървете от тока.
7
15
 
7
 
! Отговори
От това служебно преди 2 години
правителство рабрах, че ГЕРБ много са ни щадили и тези дето искат властта много им е мерак по 100 кожи да свалят от хората - е те това разбрах.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-доброто си е бариерата, плащаш - минаваш. У нас само експерименти.
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете сега, държавата може ли да направи нещо по правилния начин?! А хората искат повече държава в живота им! Егаси парадокса!
4
3
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"а приложенията към него е конфиденциално", "резервни част". Вие сериозно ли? ПриложениЯТА Е кофиденциалнО? РезервнИ часТ? И откога 200 000 стана цифра?
3
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не търсете логика! Логиката лежи в чекмеджето на алчната мутра от СИК!
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХА!!!Това всичко ГО ЗНАЕМ защо го пишете??????Винетниките на Лиляна ПАВЛОВА също са НЕЗАКОННИ