Криминалисти разкриха печатница за фалшиви пари в Русе

Иззети са техническите средства и консумативи
23 юли 2021 18:18, Ния Христова
9
Криминалисти разкриха печатница за фалшиви пари в Русе
Снимка: Пресцентър на МВР
В полицията в Русе от началото на годината са постъпили няколко сигнала от граждани, свързани с осъществени от тях разплащания с неистински банкноти /с номинал от 50 лева/ в различни обекти в Русе, предаде Bulgaria ON AIR. В Първо РУ са образувани досъдебни производства с цел изясняване на информацията и установяването на евентуалните лица.
 
В хода на предприетото разследване и последвали процесуално-следствени действия са установени и задържани двама мъже от Русе – на 24 и на 26 години, съпричастни както към изготвянето, така и към разпространението на неистинските банкноти. 
 
Иззети са техническите средства, както и консумативи и заготовки за изготвянето на неистинските парични знаци. Намерени са и банкноти със същите серийни номера.
 
Разследването се води за престъпления за изготвяне на неистински парични знаци и за прокарване в обращение на неистински парични знаци. 
 
Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Русенската окръжна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Съдията Дред преди 2 години
Още днес обвиняемите за фалшифициране на пари ще бъдат пуснати тъй като са невинни а съдията по делото изведнАж ще се окаже притежател на 200 000 чисто новички петдесетолевки ..... п.с. А някои обвиняваха правосъдието ни в бавене на делата . ....
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези до понеделник ще ги пуснат. Ще се окаже че те са търсили тоалетна и съвсем случайно са попаднали в стая където се печатат фълшиви пари. Циркове дами и господа
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом няма имена, картинката е ясна. Бypгии от Вятово.
5
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Поръчвам 1 кашон с пачки ... по колко ги продават ? :))
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти да видиш и след Тиквата изгрявало слънце, и след Тиквата разбивали печатници за пари. А аз си мислих, че с Тиквата започва и свършва света... ***...
3
1
 
20
 
! Отговори
Край преди 2 години
Идеални са за рушвети на катаджиите.
2
4
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАЛШИФИЦИРАТ БАНКНОТИТЕ КОИТО НЯМАТ ИЗВЕЗАНА НИШКА НА ГЪРБА СИ! НАЙ-ВЕЧЕ 50 ЛЕВА СТАРИТЕ БЕЗ НИШКАТА НА ГЪРБА ИМ! ТОВА Е ТАКА , ЗАЩОТО ТЕЗИ БАНКНОТИ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ИЗТЕГЛЕНИ ОТДАВНА КАТО ПО-ЛЕСНИ ЗА ФАЛШИФИЦИРАНЕ НО ПАРИ ЗА ПОДМЯНАТА ИМ БОРИСОВ НЕ ДАДЕ ЩОТО ПАРИ НЯМА ПРИ ИЗТОЧВАЧА БОРИСОВ!
1
1
 
16
 
! Отговори
SS преди 2 години
Изработването на фалшиви пари е много древен занаят,още с измислянето на финикийските знаци.В древността също са налагали строги наказания срещу фалшификаторите.В повечето случай смърт.Но докато парите правят социалното неравенство ще има и фалшификатори !