Дъжд и силен вятър в петък, градусите падат с 4-5

В събота и неделя ще бъде предимно слънчево
4

С 4-5 градуса падат температурите у нас днес. Жълт код за силен северозападен вятър е в сила за цялата страна. На места се очакват значителни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

Преди обед ще има разкъсана облачност, постепенно уплътняваща се от запад. Следобед над централните и над източните райони ще има значителна облачност, с превалявания и прегърмявания. Над Западна България валежите ще спират и облаците ще се разкъсват. Вятърът ще бъде умерен до свеж от запад, със скорости до 40 км/ч, по планините - засилен от югозапад.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 30 до 35 градуса, в западните райони - 27-29, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, повече следобед над Стара планина и над Рила, с възможност за следобедни превалявания. По Черноморието ще бъде слънчево, а следобед ще има купеста облачност, ще превалява и прегърмява. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие, до 27,28 градуса по южното.

В събота и неделя ще бъде предимно слънчево с температури от 30 до 36 градуса. В понеделник следобед ще вали в западните райони. Ще се задържи топло за сезона. Предстои понижение на температурите много скоро, такова захлаждане вече обхвана цяла Сърбия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: прогнозавремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дано да е тъй че изгоряхме.