Ремонтират опасен мост на пътя Дупница-Самоков

Опасното съоръжение се намира при с.Овчарци
7 авг 2021 22:30, Ния Христова
3
Ремонтират опасен мост на пътя Дупница-Самоков
Снимка: БГНЕС
Започна ремонтът на опасен мост, който е подкопан от пороите преди повече от две години. Съоръжението се намира при с. Овчарци по пътя Дупница-Самоков, казаха от Общината в Сапарева баня, предаде БНР. Кметицата на селото Радостина Сусасина постоянно е подавала сигнали до Областно Пътно управление в Кюстендил за лошото състояние на съоръжението, предава БНР.
 
Мостът е дълъг около 25-30 м. и е на завой - участък, който и заради неорязани храсти, е опасен за движението, сигнализира кметицата. Веднъж правили подпорна стена при колоните, но тя не издържала и се разрушила заради събиращите се след валежи води. Сега ще са правят така нар."габиони" - кубове от мрежа, пълни с камъни, които ще се захващат с бетон при устоите, обясни кметът на Сапарева баня Калин Гелев
 
"Имаме нужда от укрепване на подпорната стена на самия мост". Движението в участъка Дупница - Овчарци ще се осъществява с повишено внимание и съобразена скорост поради ремонтните дейности на мостовото съоръжение. 
 
"Участъкът е сигнализиран с пътни знаци", съобщават от АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Жоре преди 2 години
Моста не е на главния път Дупница-Самоков, а на второстепенния път от Ресилово-Овчарци.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До sonНо е и тов е добре. Нека се вижда, че се и прави нещо, че от тея новини, излиза, че няма държава и че всички ще се гониме с пистолеити до един месец.
1
3
 
14
 
! Отговори
son преди 2 години
това че някой си върши работата не трябва да се превръща в "новина"