Уволниха дисциплинарно шефа на МВР-Пловдив Йордан Рогачев

Той е бил в болничен, после в отпуск по бащинство
Обновена: 16 авг 2021 11:33 | 16 авг 2021 11:30, Петя Славова
50
Уволниха дисциплинарно шефа на МВР-Пловдив Йордан Рогачев
Снимка: БГНЕС

Директорът на Областната дирекция на МВР Пловдив Йордан Рогачев е дисциплинарно уволнен със заповед от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Още в първите дни след встъпването му в длъжност Рашков разпореди проверки в пловдивската дирекция, а полицаи от 3 - то РПУ бяха арестувани. Тогава Йордан Рогачев беше в болничен за операция, а след изтичането му излезе в отпуск по бащинство. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му, която по-късно административният съд в Пазарджик отмени, припомня БНР.

Още по темата

Като причина за дисциплинарното уволнение на Йордан Рогачев се посочва, че той системно не е стоял на работното си място от 9:30 до 16 часа като през това време пътувал със служебни автомобили, без това да е необходимо.

"От служител, който осъществяваше системен психологически и сексуален тормоз върху служителка на областната дирекция. Аз го извиках, разговарях с него, след което го преместих да работи на друго място до навършване на пенсионна възраст. След като бях отстранен, той лично отиде при изпълняващия длъжността и подаде донос срещу мене и заради това ме разследваха. В комплексната проверка абсолютно нищо не се намери и понеже нямаше за какво се хванаха заради това".

Йордан Рогачев каза също , че още на 19 юни, когато е бил в болница, бил посетен от негов заместник: „С думите: "Праща ме министър Рашков, подай си оставката, поне да си вземеш заплатите, в противен случай ще стане много лошо за теб. Моят отговор беше: "Не. Аз няма от какво да се притеснявам". Рогачев ще обжалва уволнението си в предвидения от закона 14-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен22 Не бъди толкова сигурен, значи! Назначението на началника не винаги и не задължително зависи от биографията му - много хора в една позиция са добри, но в друга не струват нищо. И това се знае от всеки талантлив човек, но не и от кариеристите БСП, които вярват че колкото по-добре работят на мястото си, толкова по-високо ще се издигнат и ще бъдат много добре на новото си място - илюзии! Проблем е, че тази философия на посредствеността е дълбоко внушена на БСПари - ТРАГЕДИЯ!...
22
12
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Комунистите и Служебното правителство на Радев направиха Държавен преврат...
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно да направи следващото и пак ще излезе по бащинство.
20
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо медиите не разследват биографиите на висшите ръководители на МВР в последното правителство на ГЕРБ? Гарантирам ви, че нито един не си е заслужил мястото, благодарение на професионални качества! Гарантирам ви, че в МВР в момента има поне 5000 човека, които са милион пъти по образовани и милион пъти по-големи професионалисти от тях! Но те не са зависими! Т.е. зависими са от своя морал и професионализъм и затова бяха изтикани в ъгъла от безпросфетните!
19
5
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Все достойни хора уволнява тоя.. Като стане напечено и трябва да отговарят на въпроси - почват да се въртят болнични, отпуски и всякакви други номерца..
18
5
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
до Панов Къде го видя този нагледен пример за отношението на Герб към България и към властта, БСП? Отново манипулираш *** и га.дно както винаги..Никакви данни не излизат за злоупотреба с власт на Герб - Рогачев е уволнен за неспазване на работното си време,за това, че не е седял от 9 до 4 в кабинета си..Типична БСПарска безпомощност и безсилие пред точката и запетайката..БСП така работите - хората за вас са нищо, ***! Затова и ви наричат "червените ***"-да се знае за кого става дума
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уха, май няма да мине този номер пред съда?
16
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рогачев е достоен полицай?!? Вие луди ли сте?! Той е верен човек на Пеевски, осигурявал безнаказано купуване на *** гласове във всички избори до сега! Освен това от униформен полицай за кратко време израства до висши длъжности! Как става това? Чрез Пеевски и ДПС! Същата история, като Младен Маринов, който от взводен командир набързо стана началник отдел, директор и главен секретар! Това са хора на организираната престъпност!
15
5
 
16
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Тоя трябва да го уволнят само заради фамилията !!!
14
21
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Защо бе, сатрап Рашкоф? Кръвопиец мръссен, не ти ли омръзна тази гавра с достойни и невинни кадри?
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слаби също не си кюти на "работното" място. Даже не се е и весвал, ама заплатката капе.
12
2
 
11
 
! Отговори
и тоъ семейство рани преди 2 години
Що го уволняваш ве? Човекът иска да служи за благото на обществото! По добре с бебето на работа - кабинет голям, ще го преповива, храни... и секретарката ще помага ако трябва...
11
1
 
25
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Че кой полицейски шеф не работи частно? Тоя явно се е разпищолил до степен шефовете му да не го намират когато им трябва.
10
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става в тая държава бе.. Кошмар за живеене.
9
6
 
19
 
! Отговори
1944.... преди 2 години
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПО ПЛАН.......... СЛЕД ДВА МЕСЕЦА ЩЕ ВЪЗСТАНОВЯВАМЕ БЕЛЕНЕ И ПЕРСИН....
8
13
 
26
 
! Отговори
Панов преди 2 години
Един нагледен пример за отношението на ГЕРБ към властта и към България, като към еднолична фирма. Сигурен съм, че тепърва ще излизат стотици данни за злоупотреба с власт, кражби, зулуми и безпрецедентно обсебване, каквото дори преди 1989г, не е имало. И същите тези наглеци говорят как комунистите се връщали на власт. Анатема!
7
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"че той системно не е стоял на работното си място от 9:30 до 16 часа като през.."- Абе това са няма и 6ч. работен ден?- На това основание трябва да се разкара 80% от администрацията начело с едни 240 в парламента, какво дремете?
6
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички се разболяват като видят дебелия. Точно този нищо не направи за Пловдив. Града след 20:00 е като мото писта, летят мотори с 200 км/ч, гонки по Коматевско и по Пещерско, абсолщтен терор над нормалните хора от теи с моторите. А да не ви казвам какво виждам често - АТВ с Хасковска регистрация, на него някакво *** без блуза, на бул 6-Септември да хвърчи със 100 и това в 16:30. И нищо .... Град на Културата в всъщност град на простотията
5
14
 
34
 
! Отговори
мачкай преди 2 години
мачкай корумпирани гробарско мутренски тикви
4
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия освен да уволняват хора и да пускат кьорфишеци друго май не са направили