В знак на протест камиони блокираха "Дунав мост" при Русе

Недоволството е предизвикано заради нови COVID мерки
1 сеп 2021 15:40, Ния Христова
35
 
В знак на протест камиони блокираха движението на "Дунав мост" при Русе. Недоволството на превозвачите е предизвикано от въведените нови мерки и изисквания, свързани с преминаването на границата с Румъния.
 
От 29 август Румъния въведе нови изисквания за влизане на българи в страната. На 14-дневна карантина се подлагат всички пътници, които не са ваксинирани, не са преболедували COVID-19 и не представят отрицателен PCR тест. 
 
"Искат им PCR, на някои от тях налагат глоби, съответно дават рушвети, на други не им искат и се създава тотален хаос, който изцяло е във вреда на дейността. И рефлектира не само върху превозвачите и шофьорите, но и върху цели индустрии, които имат нужда да изнесат стоките си и това става невъзможно, защото сме блокирани тук", каза пред Bulgaria ON AIR превозвачът Мариета Иванова.
 
Денислав Цонев е шофьор на тежкотоварен автомобил и разказва, че пътува от Русе до Букурещ и обратно. Той изткна това, че чакането на граничните пунктове отнема над 15 часа за един курс.
 
"Голям проблем, 90 лв. е PCR-ът, искат тест 72 ч. минимум направен преди да влезете в Румъния. Вчера са искали на колегата, той е нямал и са го пуснали и са му казали до 24 часа да напусне Румъния, иначе 1 700 евро е глобата", допълни шофьорът Денислав Цонев.
 
Превозвачите настояват държавата да се намеси и да се осигури свободно преминаване на шофьорите. 
 
Вижте повече в репортажа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 "Президента е виновен? Такова изказване е най-малко неуместно." Не е неуместно. Вече обясних на "колегата ти "защо". Неговия Здравен министър ПРОДЪЛЖАВА да не въвежда нужните мерки за да забавим поне вируса. Вместо това излиза със смехотворни "предложения" бизнеса да му кажел какво да прави. Цирк със зловеща цел: вкарването ни в брутална вълна, от която ще си отидат МНОГО хора и още повече ще останат осакатени (за цял живот вероятно). Всичко това Радев да се докопа до нов мандат.
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 2/7 Това няма нищо общо с оплакванията на шофьорите от статията.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2Президента е виновен? Такова изказване е най-малко неуместно. Може би е виновен и за положението в Афганистан и нашествието на мигрантите в цял свят? Направо не мога да повярвам, че наистина се говорят и пишат неща, без изобщо да имат връзка с главния мозък.....Не се учудвам, че Бойко си правеше каквото иска, изобщо не му е било трудно, ама изобщо.....
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 "И с какво точно е виновно Президенството, че българите не желаят да се ваксинират." С това че систематично, целенасочено и безскрупулно, чрез Служебния кабинет забави и възпрепиятства със всички възможно налични му средства ваксинацията, включително спиране на зелени коридори, закриване на ваксинационни пунктове (които сега с фанфари пак отварят, за да симулират "работа"), конфронтации с болничния персонал чрез неизплащане на премиите им и така нататък. Други въпроси?
7
3
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Знаеш ли какъв ужас е всеки ден на Дунав мост? И то заради некадърно проектиране граничен пункт! От години е така всяко лято! Целия този трафик се набива в Русе, а няма нито една улица в града която да прилича на нещо! Но приоритет на тиквата не е най натоварения път в страната! Приоритет му беше магистрала Шопия - морето и метрото в Шопия! Милиарди левове се събират на Дунав мост от такса мост, Свинетки и какво ли не още, но до нея е еднолентова пътека и на а даже *** там!
6
4
 
9
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Само така! Блокада до дупка! Щом не може за неваксинирани, значи не може за всички! Фармамафията и нейните лакеи изобщо да не си правят илюзии! Апартейдът няма да мине! Мамалигарите щом се гаврят с нашите превозвачи нека да заобикалят страната на път за Гърция и Турция!
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2И с какво точно е виновно Президенството, че българите не желаят да се ваксинират. Може би е крайно време българина, да започне сам да носи отговорност за безотговорното си отношение към вируса и въобще към спазването на законите за каквото и да е било....Според мен трябва да стачкуват, не пред Президентството, а в Брюксел....
4
6
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Хайде пак президента виновен, че чужда държава има изисквания за влизане на хора на нейна територия. Абе каква дрога ви раздават на вас тиквонестите? А факта, че тиквата 12 години нищо не направи за облекчаване на трафика? Че то от 2 месеца всеки ден Дунав мост е блокиран от румънци! Навират се в кръговото и блокират целия град защото за тях закони няма! Къде е великия строител на магистрали които 3 мандата обещава магистрала Русе - В. Търново, а още няма първа копка за нея?
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера проблема? Всяка страна си има изисквания относно пандемията. Може би самата фирма трябва да си реши този проблем. ваксинираните да имат международни курсове, тези, които не желаят, курсове само в страната. Има и друго решение самата фирма да прави тези тестове преди заминаването на шофьорите. Все пак това са служители на фирмата и правилата за преминаване са наложени от чуждата страна, а не от наша, за да стачкуват. Ние не можем да изискаме от румънците, за българи без тест...
2
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестите трябва да стават пред Президенството, защото там е шефа на тия, които ни докараха дотам страната ни да е изолирана от Европа заради лошото положение с вируса. Въпроси?
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелени коридори няма ли вече? Нали са в ЕС румънците?