Ресторантьори от Велико Търново излизат на протест

Собственици и персонал са против въвеждането на нови мерки
2 сеп 2021 12:05, Ния Христова
19
Ресторантьори от Велико Търново излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Собственици на заведения и персонал във Велико Търново днес от 15 часа излизат на протест. Причината са предстоящите нови мерки за бранша. 

Протестиращите ще направят шествие от паметника "Майка България". Планират да блокират движението на кръговото кръстовище до областната болница, след което ще се върнат в центъра на града на протестен митинг, предаде БНР.
 
За исканията на протеста Петър Стефанов, председател на областната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, заяви: 
 
"Не искаме ние да ставаме изкупителната жертва на Covid кризата и всички да си измиват ръцете с нас. Искаме компенсации и ясни правила – 80% от оборота за 2019 година, в случай че бъдем затворени отново, както и 80% от осигурителния доход на всеки наш служител. Най-големият ни проблем е персоналът. Нашият персонал, когато им предложихме вариант да се ваксинират, за да останем да работим, категорично отказаха, някои заплашиха с напускане". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
8
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 2 години
Борбата е безмилостно жестока! Присъединете се към нас сега, защото следващите утре сте вие!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до авторката - като пишете за някой град, е добре снимката да отговаря на съдържанието на "статията".
15
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се кога най-накрая ще имаме държава която ще тръгне чрез съответния компетентен орган по всички кръчми, ресторанти, барове , дискотеки и да им разнищи финансовите далавери? 99% работят с манипулиран софтуер който не отчита по-голямата част от оборота им, нито пък имат лицензиран Windows.
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли типове халчни за пари. Само искат държавата да им превежда кините а те да не плащат ДДС и осигуровки. Да си продават Брабусите, Мерцедесите, БеЕмВетата, Аудитата последни модели изкарани на гърба на персонала и държавата от укрит оборот и неплатени осигуровки, намалено ДДС. Не ги е срам
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли същества, само пари пари пари искат. Никакви компенсации. Търтеи, плyжeци и тoлyпи.
12
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се и работете!!! Миналата година точно от фитнесите и заведенията се заразиха много хора. Всичките ми познати го изкараха този вирус и всички са категорични къде са го пипнали..Какво се правят на луди и стачкуват. Член ли сте на ЕС, член сте, тогава това важи в цяла Европа и съответно у нас. Попитайте студентите в Глазгоъ, как влизаш в магазин и какво показваш. Ако няма какво да покажеш, не влизаш!!! Оплаквай се където си искаш.Тук егати реването и умирането! Пак водим по смъртност
11
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До протестират всички 5 Една година черепчета плащата на лентяи и некадърници за преврата на горкото злобльо, и логично настана време за протести на работливите, които хранят всички ни, включително и комунистическите лумп...ите на "новите" грипльо-партийчета на преврата - е, цените СКОЧИХА, строежи и ремонти СПРЯХА, пенсионерите ЩЕ получат по 40 - вместо досегаштните 50 лв., пари за избори на грипльовците има, но за всичко останало - НЯМА - пРЕЗИЛдентска монархия, СВИКВАЙТЕ!
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, че ще откажат да се ваксинират. Браво!Дори и да се ваксинират, драги мои, пак няма да остане отворени. Ще се измисли нов, мнооого страшен вариант, който пак налага затваряне, щото тоя път ще е мн мн мн заразен. Затова отпор до дупка. Да се махат с техните ваксини и простотии!
9
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо всички недоволни от управлението на Герб и лозари и други ревльовци от ресторантите сега излизат на протест? Голям страх беше от мутрите 12 години? Сега видяха нормално Правителство и хайде....Отивайте в Банкя, там са ви парите..Мой познат ресторантьор от морето ми каза, че тази година е направил толкова пари, колкото не е правил и преди пандемията. Но сега предизборно ги ръчкат разни. Жалко, че няма да се върне Бойко. Точно него си заслужаваме още 12 години и поне да изчезнем завинаги!
8
4
 
15
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Тези от най-сивата икономика по добре да затворят и без тях може.Данъци и без това не плащат и персонала им избяга , кафе може да сесе пие четири пъти по-евтино от автомат.Кафето в къщи е осем пъти по-евтино.На вкус е същото и в по-голямо количество.
7
23
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
сърдете се на антиваксърите, драги. :D
6
3
 
13
 
! Отговори
Фин преди 2 години
До Сандански Маке, ти ли си последния човек на света, който не е разбрал, че ваксинираните са заразни и боледуват. Запишете си го някъде ваксърите, за да не пишеште едни и същи празнословия.
5
19
 
7
 
! Отговори
протестират всички преди 2 години
днес и животновъди и млекопроизводители, лозари в Приморско и т.н. всички да се съберем пред парламента и да изринем некадърниото правителство на Радев и БСП, оставка червени мафиоти, импичмънт радев !!!
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз ще протестирам, за безодговорноста на всички, за нарушаване на всички заповеди
3
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли сервитьорките и кръчмарите с мъка завършили осми клас са меродавен източник дали има коронавирус или няма.Нито един нормален работодател няма да иска служителите му да кашлят коронавирус в заведението.
2
33
 
11
 
! Отговори
Сандански преди 2 години
Кой изобщо назначава неваксинирани хора на работа?Това е вирус, не е Дядо Коледа, за да вярваш или не.Или ваксинирани или у дома.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трудно се намира персонал в момента за заведенията при условие че не се знае кога ще ги затворят и хората няма да останат в неплатена отпуска и да нямат пари.