Свидетелка на трагедията с удавена тийнейджърка в Китен: Нямаме държава!

Никой не знаел как да помогне на момичето
10 сеп 2021 07:46, Нели Христова
196
Свидетелка на трагедията с удавена тийнейджърка в Китен: Нямаме държава!
Снимка: БГНЕС

Очевидка разказа разтърсващи подробности за трагедията с удавената тийнейджърка в Китен. Мая Стоицева се озовава на плажа, където в четвъртък следобед морето погълна 15-годишната Рамира, а сестра й беше спасена като по чудо.

Ето какво написа социалната работничка:

"Не знам как да започна това.... Как се пише за смърт на дете?!? А днес те се оказаха две - едното Стефан на Рени Григорова! Утеха и мир в сърцето ти! А другото....

На плаж сме.... Малко време в работните срещи! Шанс! На Китен! Буквално за секунди паника на плажа, тичат спасители, целият плаж настръхва! Вадят от водата едно почти мъртво момиче! Търсят още...

Няма да пиша за ужаса на майката.... За това да гледаш водата с огромна тревога и да се надяваш, че морето ще пусне от студената си прегръдка и другото ти дете....

Сега искам да викам!!! Защото на плажа до майката сме аз, моят невероятен приятел Gabriel A. Hillman и Съни! Разбирате ли? Гейб гледа с недоумение и казва мисля, че тук има нужда от теб и крясъците ти! Спасителите са в паника, няма бърза помощ, няма никой, никой!!!! В новините чухте как реагирали спасителите - да ви кажа ли как??? Никак! Във водата се хвърли един млад човек, който плака цял следобяд, че извадил едното момиче, но не могъл да извади сестра й! Бърза помощ дойде след като заплашвах по телефона и крещях на диспечери! Майката колабира в ръцете ми! Викаше детенцето си, няма сестра, само аз съм там, помагам с каквото мога! Моля се с нея, моля се за спасеното и момиченце Йоана, плача за неспасеното Рамира (тя вече е във вечния Мир), плача с голямото и момиче, което броди по брега и гледа през сълзи морето! И няма, няма няма помощ хора!

Нямаме държава, не останаха и Човеци!!! Освен едно семейство - невероятна медицинска сестра Ели и съпруга и!

Бясно ми е и ми е огромно мъчно.... Знам, че няма такъв термин, няма огромно мъчно! Но за държавицата ми е...

Нямаше грижа за Стефан, майка му беше оставена на грижата на майки като нея....

Не видях нито една работеща институция на плажа днес! Спасители в паника, полицаи.... Безпомощно кръстосващи, бърза помощ след час време, защото има една линейка и тя идва от Созопол, няма психолози.... Как ще продължат да живеят с болка тази майка и децата и!

И ще изчетете по всички медии как били на неохраняем плаж, какво правели във водата две деца сами! Бях там, флагът беше жълт за съмнително море, спасителите не знаеха какво да правят, нямаше подготвени екипи да търсят във водата! Джет на гранична полиция ли - 20 минути във водата и приключи с обиколката...

Седях до тази майка и си мислех, на всеки може да се случи, можеше, ох можеше да е моето дете....

Сега прегръщам децата си и плача, защото утре, ако трябва да разчитаме на помощ - ми няма я!

Живеем в кочина, живеем в абсурд и все си мислим, че ще ни подмине!

Не сме застраховани! И ако Гейб знае, че във Флорида за броени минути на плажа ще има бърза помощ, спасители, пожарникари, помощ по суша и вода, че ще има психолози до семейството.... Тук си знаем - трябва да се оправяме сами!

До кога?!? До следващата детска смърт, до следващото погребано дете с увреждане, до следващият..... и свикваме с това бездушие!

Не искам да свиквам, не искам да живея в това! А вие? Ще спите ли?

Бог да ни е на помощ и да ни пази, но ние ще гледаме ли?

Тагвам всички, които могат да променят нещо! И малко журналисти, които искам да разкажат истинската история, а не лустросаните новини!

Почивайте в мир, Стефан и Рамира!", написа очевидката Мая Стоицева, която е и част от движението "Системата ни убива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невъзпитано е да се влиза в морето септември на неохраняем плаж и после като се удавиш да обвиняваш държавата.
60
1
 
30
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
Имаме невероятната съвкупност от истерички-самохвалки, абсолютно безрасъдни родители, нископлатени спасители превърнати в регулировчици със флагчета и св*рки и концесионери имащи само едно в главите - как да печелят от всеки метър и да продават поне на 500% печалба. Затова, уважаеми форумци, ви остава само да разчитате на личната си преценка, възможности и отговорност. Късмет.
59
0
 
34
 
! Отговори
BM преди 2 години
Морето е бурно, а флагът червен. Къпането е забранено. Какво правят тези деца във водата, къде са техните родители? После държавата била виновна.
58
13
 
17
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Ами у нас няма спасители и техника а във Флорида има, защото парите от нашето злато и от тока на нашите тецове отиват за Америка. Освен да хленчим, трябва да се заровим в лаъната и да видим къде е причината.
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествения подбор в действие.
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЕГА ИСКАМ ДА ВИКАМ!!! ..... навиках се
55
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е някой друг да е виновен. Най-лесно е държавата.
54
26
 
15
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Няма да се оплаквате ! 89-та скачахте по площадите, че искате демокрация ! Ето ви я !
53
0
 
43
 
! Отговори
Любо питен преди 2 години
Жалко за детето. Аз да попитам само: а майката къде е била, когато детето е влязло в бурното море при липса на спасители? А детето грамотно ли е било, защото на неохраняем плаж обикновено има табели, че къпането е забранено? Или си джасаме на принципа "абе я си гледай работата", а като се скапе ситуацията виниме всичко друго, но не и себе са?
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време по времето на бай Тошо, никой не пишеше такива работи във фейсбук.
51
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ме извиняват, но в момента, да влезеш в морето трябва да си или много *** и много невъзпитан.
50
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Родолюбец Що бе любителю на Съветския съюз? Какво щеше да е различното преди да умре любимия ти СССР? Вълнение ли нямаше да има? Аман от гнусни русофили.
49
0
 
43
 
! Отговори
ДА, Госпожо преди 2 години
Държавата и институциите са натикали децата в морето на червен флаг докато родителите им са били на питиета в кръчмата . Институциите са най-виновните, че докато някои са се опитвали да извадят децата други са снимали клипчета
48
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и преди съм го казвал - на охраняем плаж да се влиза в морето само със жилетка. Има едни такива компактни, малки но са достатъчни да те държи на повърхността а спасителите да гледат само за това - морето да не се доближава без жилетка иначе глоба. И да, тая врясла е права, няма държава защото няма закони, Крум трябва да дойде на власт за да оправи държавата.
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рамира, Гейб, Съни - леле, леле...
46
1
 
41
 
! Отговори
Кауня преди 2 години
Къде бяхте фейсбукърите когато туй стана? Гледахте и снимахте. Защо позволихте да влезе в морето накрая на плажа далеч от спасители и хора. Морето не е шега дори когато не е бурно без мъртво вълнение. Когато колата се обърне пак държавата е виновна. Да виновна е че не гони и глобява нахалница като вас която събира лайкове за себе си и Гейбриъл. Защо супер американеца от Флорида не се хвърли да спаси *** елхата от Ихтиман? Black leaves matter - нали или не съвсем!
45
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да прости детето мъката е голяма.Тази госпожа вместо да пише постове тук да помогне с каквото може.Като прочетох накрая ,че е от системата ни убива просто ми призля повече.Като се има в предвид какви женици ни натресоха в парламента,защо не писа за тях два реда .Може би те трябваше да са на плажа ,нали помагат на всички в беда.Мойте съболезнования за детето .
44
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типично. Нарушаваш системно правилата на държавата и като ти се случи лошото започваш да квичиш "Няма държава". Държавата не е само когато си на зор и имаш да взимаш от нея.
43
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бас че докато са се опитваали да спасят детето тази възмутена шматка е снимала със смартфонът си и е псувала БГ
42
7
 
6
 
! Отговори
За Военен режим сме! преди 2 години
Така ПРИНУДИТЕЛНО се въвежда ред!