Свидетелка на трагедията с удавена тийнейджърка в Китен: Нямаме държава!

Никой не знаел как да помогне на момичето
10 сеп 2021 07:46, Нели Христова
196
Свидетелка на трагедията с удавена тийнейджърка в Китен: Нямаме държава!
Снимка: БГНЕС

Очевидка разказа разтърсващи подробности за трагедията с удавената тийнейджърка в Китен. Мая Стоицева се озовава на плажа, където в четвъртък следобед морето погълна 15-годишната Рамира, а сестра й беше спасена като по чудо.

Ето какво написа социалната работничка:

"Не знам как да започна това.... Как се пише за смърт на дете?!? А днес те се оказаха две - едното Стефан на Рени Григорова! Утеха и мир в сърцето ти! А другото....

На плаж сме.... Малко време в работните срещи! Шанс! На Китен! Буквално за секунди паника на плажа, тичат спасители, целият плаж настръхва! Вадят от водата едно почти мъртво момиче! Търсят още...

Няма да пиша за ужаса на майката.... За това да гледаш водата с огромна тревога и да се надяваш, че морето ще пусне от студената си прегръдка и другото ти дете....

Сега искам да викам!!! Защото на плажа до майката сме аз, моят невероятен приятел Gabriel A. Hillman и Съни! Разбирате ли? Гейб гледа с недоумение и казва мисля, че тук има нужда от теб и крясъците ти! Спасителите са в паника, няма бърза помощ, няма никой, никой!!!! В новините чухте как реагирали спасителите - да ви кажа ли как??? Никак! Във водата се хвърли един млад човек, който плака цял следобяд, че извадил едното момиче, но не могъл да извади сестра й! Бърза помощ дойде след като заплашвах по телефона и крещях на диспечери! Майката колабира в ръцете ми! Викаше детенцето си, няма сестра, само аз съм там, помагам с каквото мога! Моля се с нея, моля се за спасеното и момиченце Йоана, плача за неспасеното Рамира (тя вече е във вечния Мир), плача с голямото и момиче, което броди по брега и гледа през сълзи морето! И няма, няма няма помощ хора!

Нямаме държава, не останаха и Човеци!!! Освен едно семейство - невероятна медицинска сестра Ели и съпруга и!

Бясно ми е и ми е огромно мъчно.... Знам, че няма такъв термин, няма огромно мъчно! Но за държавицата ми е...

Нямаше грижа за Стефан, майка му беше оставена на грижата на майки като нея....

Не видях нито една работеща институция на плажа днес! Спасители в паника, полицаи.... Безпомощно кръстосващи, бърза помощ след час време, защото има една линейка и тя идва от Созопол, няма психолози.... Как ще продължат да живеят с болка тази майка и децата и!

И ще изчетете по всички медии как били на неохраняем плаж, какво правели във водата две деца сами! Бях там, флагът беше жълт за съмнително море, спасителите не знаеха какво да правят, нямаше подготвени екипи да търсят във водата! Джет на гранична полиция ли - 20 минути във водата и приключи с обиколката...

Седях до тази майка и си мислех, на всеки може да се случи, можеше, ох можеше да е моето дете....

Сега прегръщам децата си и плача, защото утре, ако трябва да разчитаме на помощ - ми няма я!

Живеем в кочина, живеем в абсурд и все си мислим, че ще ни подмине!

Не сме застраховани! И ако Гейб знае, че във Флорида за броени минути на плажа ще има бърза помощ, спасители, пожарникари, помощ по суша и вода, че ще има психолози до семейството.... Тук си знаем - трябва да се оправяме сами!

До кога?!? До следващата детска смърт, до следващото погребано дете с увреждане, до следващият..... и свикваме с това бездушие!

Не искам да свиквам, не искам да живея в това! А вие? Ще спите ли?

Бог да ни е на помощ и да ни пази, но ние ще гледаме ли?

Тагвам всички, които могат да променят нещо! И малко журналисти, които искам да разкажат истинската история, а не лустросаните новини!

Почивайте в мир, Стефан и Рамира!", написа очевидката Мая Стоицева, която е и част от движението "Системата ни убива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
32
 
! Отговори
bolbov преди 2 години
Искаме да обвиним няКой, но не знаем Кой. Защото Кой сме самите ние.Виновни за всичко ***.
20
43
 
3
 
! Отговори
Гневна преди 2 години
До МомоАми ти защо не се лекуваш сам когато се разболееш, а търсиш лекарска помощ ?! Защо да се метка госпожата като има спасители, които получават заплата и са подготвени за това /а дали / ?! Когато започнем да получаваме заплати като на американците, тогава ще плащаме данъци като тях, умнико ! От такива като теб сме на този хал ! Дето не могат да мислят и по-далеч от носа си не виждат.
19
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да би мирно стояло не би чудо видяло... Какво общо има държавата с това че се удавила? Щом е решила да влезе във водата трябва много добре да знае какви рискове поема. От това произлизат всички проблеми - неспособноста на хората да стоят спокойно в стая сами...
18
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сега пак държавата ви виновна за огромната безотговорност на тинейджъри, че и на родители им! Как пък не можаха да преценят флага, вълните, вълнението. Може ли с такива предпоставки да влизаш навътре? Това не е юли, морето е опасно есента, планината също е опасна. Хайде да спрем да си мислим, че светът се върти около нас и ние сме господарите му. Имайте уважение към природата и живота! И тази да ме прощавам, ама то в градски условия няма Спешна помощ, а тя иска на плажа...
17
36
 
14
 
! Отговори
Сега ли разбрахте? преди 2 години
...Живеем в кочин а, живеем в абсурд....12г. ГЕРБ
16
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези все някой друг им е виновен. Няма един да е казал да моя е вината че нв си гледам децата, докато си човъркам телефона или съм на близкия бар. Отговорност нула.
15
34
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали бутанахте Борисов, що плачете?
14
2
 
96
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Жалко за удавените, но дори и във Флорида се давят хора. А ферманът, който е изписала тази госпожа е една камара несвързани глупости, без логическа връзка. На гърба на една трагедия, тази госпожа търси евтина популярност. И между другото, плажа където става инцидента е неохраняем. Там всеки си носи отговорността. Не може до всяка река, бара, язовир и плаж, да чака бърза помощ, пожарна и спасители. Това са глупости. А на тези малолетните, къде са били родителите ? Те не носят ли отговорност ?
13
3
 
73
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Много обичам да слушам някакви дошли от запад..... Ами не си идвайте. И без това ви няма да помогнете да се оправи държавата. Отишли сте на лесно в цивилизованите държави и си идвате само в отпуската да се оерчите и давате акъли, а после ние сме били виновни, които се оправяме и мъчим да подобрим нещо тук.
12
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой оставя децата без надзор? Майките яече не са майки, те предпочитат да правят всичйо друго но не и да си наглеждат децата. На мама принцесата, засипващи ги с играчки но не и внимание. Резултата е видим.
11
6
 
20
 
! Отговори
Държавата няма пари? преди 2 години
уредена държава, защото мнооого се краде.Като прибавим чудовищната корупция, става ясно, че и бежанци правилно не искат да останат тук.
10
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ на море - твърдо не, за съжаление, а тази случка е покъртителна.
9
2
 
77
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Много лошо учите детето си, че като след 2 мин ще има спасители, полиция, военни, психолози и т.н. за него, то може да бъде безразсъдно. От половин месец морето е бурно. Моето дете дори не иска да стъпи в него. Не знам защо трябва да са виновни другите. Защо не си виновна ти, че не ги предупреди да не влизат? Защо трябва държавата да ви гледа децата? Щом е повлякло две тинейджърки, значи е било доста бурно.
8
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешка. Държава имаме, няма граждани. Има само ревящи консуматорчета, които искат всичко без да дават. Безплатният обяд е само в капана за мишките.
7
9
 
73
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Госпожата защо не се е метнала в бурното море с мъртво вълнение, за да помогне, а е тръгнала да раздава акъл? А нейния приятел калифорнаджията? А детето защо е било оставено да се къпе на неохраняем плаж в очевидно бурно море от родителите си? Айде няма нужда! Когато започнете да плащате същите данъци и такси като в Западна Европа и Северна Америка, тогава изисквайте същото обслужване, иначе тук е така. Точка!
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама то само *** човек може да влезе във водата при такова бурно море.
5
3
 
84
 
! Отговори
Край преди 2 години
Бог да прости момичето.Не давайте трибуна за плюене по държавата. Това си е нашата държава - по добра нямаме.Човек се дави за 3-4 минути ако някой мисли че има държава дето може да го спаси - много се лъже.Морето ни е мн опасно - Черно.
4
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали махнахте системата, която ни убива.Кво само ревете и искате..
3
9
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста хаотично изказване от госпожата явно има нужда от лечение.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
верно ли? не ми се верва