Антиваксърите от Варна: Попитахме дали имат разрешителни за ваксини

Прокуратурата ще провери случая
20 сеп 2021 14:43, Ния Христова
541
 
Антиваксъри нападнаха медици в мобилен пункт за ваксинация във Варна. По-рано днес министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров поиска прокуратурата да разследва случая.
 
Малко след 11:00 часа по обяд в неделя няколко души отиват до ваксинациония пункт край Морската градина във Варна. Те поискали да видят разрешителните на препарата от медиците. 
 
"Ние не сме нападнали пункта, ние отидохме там, а хора, които бяха с нас, искаха да се ваксинират. Те попитаха дали имат необходимите разрешителни за тези ваксини, помолихме да ни ги предоставят - не ни ги предоставиха", сподели пред Bulgaria ON AIR Николай Николов.
 
"Никой една дума лоша не е казал срещу медицинските служители. Напротив, казахме, че това са деца, които не са виновни, че прилагат тези препарати, които никой не знае какво съдържат. В момента, в който ваксините разполагат с годните разрешителни, в който са преминали всички клинични изпитания, аз ще бъда първият, който ще се нареди и ще си сложи ваксина. Изобщо не трябва да се използва тази дума "антиваксъри", "проваксъри" и т.н", категоричен е Николай.
 
Здравното министерство осъди действията на групата. 
 
"Осъждам тяхното поведение, защото те са възпрепятствали хората, които желаят да се имунизират, да го направят", каза директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова.
 
"Ние категорично осъждаме лекари да бъдат нападани, докато изпълняват трудовите си правоотношения. Независимо от това кой какви мисли и какви намерения има. Всеки има право да избира да бъде или да не бъде ваксиниран", уточни зам.-министър Тома Томов.
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
422
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако говорите добре български език, сигурно знаете, че НАПАДАМ и ПИТАМ са различни глаголи!
421
0
 
3
 
! Отговори
Независим преди 2 години
До АнонименЕХ СИНЕ , ДАНО ТЕЗ ОТГОРЕ ЧУЯТ ДУМИТЕ ТИ ! ДАЛИ ПЪК Е ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАЛИЧИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ................ БОЖЕ ПОМАГАЙ !
420
0
 
2
 
! Отговори
Независим преди 2 години
До Анонимен ЕВАЛА МОМЧЕ , НАЙ - ДОБРЕ ОХАРАКТЕРИЗИРА ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ !
419
0
 
1
 
! Отговори
Независим преди 2 години
До Колио Кой ти каза , че сърбите са първи ! Е много сте информирани и компетентни във всичко , бе българи !
418
1
 
3
 
! Отговори
Независим преди 2 години
До Мирослав БРАВО , РАДВАМ СЕ , ЧЕ ИМА И ХОРА КАТО ВАС ! ДА СТЕ ЖИВ И ЗДРАВ !
417
4
 
5
 
! Отговори
Мирослав преди 2 години
Антиваксърите в по-голямата си част са неизживяни доктори, на които им се иска да разбират от неща,за които се учи години наред. Изчитат две платени статии и започват да разбират от микробиология, че и мнения започват да ръсят.Веганите са същите. Бивш наркоман,алкохолик,антиваксър и веган няма. Антиваксърите и *** някой ден ще управляват света и може би тогава ще превъртим играта и ще яхнем тоягите
416
0
 
2
 
! Отговори
Моряка преди 2 години
Не бе,Койчо,не насред,а на Централния вход на Морската градина- гордостта на Варна.
415
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Правилно са попитали хората.Насред морската градина бият ваксини.
414
7
 
5
 
! Отговори
бръм преди 2 години
Антиваксър=Талибанин ***
413
12
 
4
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
Беладжийите 100 часа обществено полезен труд - да метът улиците, да поливат цветята да чистят кучесшките л-а и да се научат на ред и дисциплина. Ако продължават много да се отварят -200часа. Градовете ще светнат от чистота, защото отворковци има бол
412
4
 
9
 
! Отговори
32 преди 2 години
Каквото и да кажете - все тая. Виновни сте, че мислите, че поставяте под съмнение действията на цяла съзаклятническа група, която иска да командва другите хора и да управлява живота им.
411
4
 
28
 
! Отговори
Много фейк преди 2 години
Антиваксъри няма. Има хора, които искат ДА СЕ ИНФОРМИРАТ, преди съгласие евентуално да се ваксинират. ТОВА ПРАВО ОБАЧЕ ИМ СЕ ОТНЕМА. И когато им се отнеме това право да преценят РИСКОВЕТЕ ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА СИ не им се предоставя възможност да дадат своето информирано съгласие! Министерството на здравеопазването всячески пречи на информирането на хората, които желаят да се уверят в надеждността и безопасността на ваксините като ПРИЕМА ВСЯКО ПИТАНЕ ЗА НАПАДЕНИЕ! СРАМ!
410
1
 
4
 
! Отговори
473 преди 2 години
излиза че, не е добре ако някой не е съгласен с тебе, да не се окаже че ти си многознайкото, който всички ТРЯБВА да слушат?
409
0
 
7
 
! Отговори
Колио преди 2 години
До Анонимен 473Е Сърбите као са първи защо мрът като мухи??Професоре??
408
18
 
6
 
! Отговори
бой по кратуните преди 2 години
Антиваксърите в трудов лагер 5 години строг режим и ще се оправим
407
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колегата долу е прав - тоя адвокат разиграва цирка за да може министерството да прокара законите за задължителна ваксинация - самият адвокат е ваксиниран с Пфайзер и си взема под масата хонорарчето за цирка, всички останали са добре подбрани статисти в цялата игра, абе всичко си мирише на постановка
406
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Многознайковци,експерти по всичко,лесно манипулитуеми,ниско образовани,арогантни,с параноидни тенденции-товс е профилът на антиваксърите.Припокрива се с профила на немалка част от българите.Затова сме последни по ваксинация и не само.
405
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истерията по ваксинационната линейка се разигра с цел подкрепа прекарването на закони за нелегитимно и безконтролно прилагане на експериментален препарат върху подплашеното простолюдие.Лов на кухи ***.Адвоката е ваксатрол.Двоен агент.
404
20
 
15
 
! Отговори
Мичмана преди 2 години
Веднага ми изникна в главата асоциация с талибаните, антиваксърите са като сиамски близнаци с тези диваци!!!
403
10
 
8
 
! Отговори
бай Тодор преди 2 години
който задава въпроси, несъмнено е антиваксър , в Белене на свинете!!!