Алибегов: Абсурдно е да трябва да се криеш, за да работиш

Нощни заведения ще обжалват наложените им глоби
1 окт 2021 16:02, Ния Христова
80
 
Нощни заведения ще обжалват наложените им глоби в съда. Много от тях продължават да работят в знак на протест, въпреки че вече имат съставени актове.
 
"Да, има написани доста актове, наели сме кантори в София, които ги обжалват индивидуално или групово. Но хората не се отказват, но като цяло се надяваме на някакво решение, тъй като това в дългосрочен план не е начин на работа – да трябва да се криеш, за да работиш, това е абсурдно", каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
 
"Актовете, които се издават, доста голяма част от тях падат в съда, даже над 90%. Но ние в момента имаме издадени само актове, чакаме наказателните постановления, за да може да ги жалим, според нашите юристи цялата заповед е противоконституционна и незаконна, така че ще видим какво ще стане в съда. Имаме уверение, че тези актове ще паднат", допълни Алибегов.
 
Хората не се притесняват да посещават нощните заведения, въпреки ограниченията.
 
"Бих отишла, защото с хората, с които ще отида на дискотека, също бих отишла и на ресторант, и в магазина можеш да се заразиш. Не мисля, че в дискотеката шансът е по-голям. Също има разстояние между масите, също може да се измисли това, което се е измислило и по другите обществени места", сподели Емили.
 
Собствениците на заведения са категорични, че заповедта на министъра е противоконституционна. 
 
"Заповедта на министъра на здравеопазването сама по себе си не е закон, но тя е подзаконов нормативен акт, тя е общ административен акт на министъра на здравеопазването, който произвежда своето действие и тя трябва да се изпълнява", коментира адв. Николай Братованов.
 
Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спряха да дават по медиите доценти, генерали, професори, лекари, но не спряха да въртят Алибегов и Златки.....
42
0
 
9
 
! Отговори
azz преди 2 години
Абсурдно е да се показваш некъпан!!!
41
1
 
3
 
! Отговори
Работя дълги часове преди 2 години
и поръчвам храна за вкъщи.Могат ли АлчниГЕРБовци да са като същия ресторант?
40
0
 
15
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Който е нарушител да му се спират помощите, на персонала също, да се възстанови ддс-то им на 20%, денонощни проверки за майски от персонала, проверки за наркотици и т.н. на клиентите и ще се реши проблема :)
39
0
 
12
 
! Отговори
сбъркана работа преди 2 години
Със питиепродавници ли ще строим модерна европейска България?!
38
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен са ме боцкали с ваксинки като малък, не ме страх от игли, така че ако искат всички да са ваксинирани против грипа, да обикалят по блокове и къщи :))) Нали е безплатна плацебо-ваксинката, предполагамче нема да им е проблем обикалянето.....хахахаха :)))
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Баце тоя му лижеше едни части отзад, а сега се прави на войвода! Не съм против бизнеса, но този бизнес в България трябва да се основе на ново и на други начала, както в една истинска държава! Има много за чистене (разбирай директно чистка) в тази България, не само Баце, много Бацета!
36
1
 
2
 
! Отговори
Ми не е така: преди 2 години
Тоя ми говори: Ти си много неприятен човек. Напротив аз съм твърдо за решаването на проблема законово, как да ти го обясня някак си много голямо удоволствие ще ми достави вашето публично осъждане, линчуване и пускането на доберманите по вас- обаче те са друго мнение, казват, че тоя кеф ще ми е много и ще умра от радост, затова казаха, че тоя кеф няма да го бъде, обаче миналото време ще го има!
35
10
 
1
 
! Отговори
Провал на промяната преди 2 години
Нощните клубове са пореднотия провал в политиката на Радев ИТН и партиите на промяната. Разрешиха им да работят но до 11ч. Все едно им казаха Фалирайте, ние от държавата помощ няма да ви дадем. Какво да правят клубовете? Кой прави парти до 11ч.? Как да си платят сметките и на персонала? Решете дали клубовет са опасни, и ако са опасни ги затваряте. Точка. Плащате им там 60/40 и толкова. Решавате че клубовете са безопастни и ги отваряте за цяла нощ. Какво е това мън, мън. Хем ще работите хем не.
34
0
 
2
 
! Отговори
Е виж сега: преди 2 години
То има човешки закон, ама за случайте дето не се спазва човешкия закон има закона на джунглата!
33
0
 
0
 
! Отговори
А некъв вика: преди 2 години
Аз дам ли едни пари с мене е свършено, ама тоя ме сложил в шах и мат - или ги давам или ги давам!
32
1
 
2
 
! Отговори
Знаеш ли майтапа: преди 2 години
Дал едни пари , има семейство!Знаеш ли другия лаф?Не дал едни пари, имал семейство!
31
3
 
3
 
! Отговори
a преди 2 години
Тоя няма ли да го свалят вече от новини и медии? А доколкото актовете, ако това което казва е вярно, че те падат в съда трябва моментална оставка на служебното правителство. Как е възможно заповед и актове за неспазването и да отпадат в съда не знам. Това само в тоя наречен държава може да съществува.
30
4
 
8
 
! Отговори
ТестКит преди 2 години
Няма да се крият ако се ваксинират, толкова е просто, а те си го правят трудно и ревът
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правото на труд е свещенно !!!
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че 95% от населението не верва в грипчето, причината е основателна, не виждат болни :)) Обаче аз съм за затварянето на седянките (барчетата), чалготеките също, мейби тийновете ще шмъркат и пият по малко :))) То поне да правеха секс като навремето след дискотека, сега само отиват да си вземат дозата......хахахаха :)))
27
3
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
ореваха Ноо явно сме народ който заслужава съдбата си.Не искаме да се ваксинирваме със безплатни ваксиниНе искаме ограниченияНе искаме да мремНе искаме да чуваме какво ни говорят и съветват компетентните ЕЕЕ тогава майката природа да дойде да си прибере един по един слабомислещите за да останем само ние мислещите дисциплинираните отговорните ваксинирани индивиди тези най отдолу вярващи в конспирации няма да ни липсват
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само мрънкат , ама при неговия бащица ББ ги затваряха напълно няколко пъти, ся има уж затваряне дето никой не го спазва и всички си работят
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да е отблъскващ на вид, казва истини. Разкатаха мамата на частния бизнес.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До макБокича си е мутра по сърце, плюс това има дарбата да се харесва на хората (народен човек), така че какво ти е чудно не знам :)))